ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Καταιγιστικός ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε με 2-3 επί της Γκόριτσα!

Ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε ακριβώς όπως έπρεπε στον επαναληπτικό με τη Γκόριτσα. Σοβαρός, παθιασμένος αλλά και ουσιαστικός, εξασφάλισε την πρόκριση στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa
League από το πρώτο ημίωρο (!), οπότε και προηγούνταν ήδη με σκορ 1-3. Κορυφαίοι στο διάστημα αυτό οι Μασούντ και Λάμπρου. Το γκολ που δέχθηκε στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι στον αγώνα, το τέλος του οποίου βρίσκει τους κυανέρυθρους στην επόμενη φάση. Το όνειρο δε σταματά για τον "Ιστορικό" και, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει στη συνέχεια την ισχυρή Μακάμπι Τελ Αβίβ, κανείς δε μπορεί να ξεγράψει την ομάδα των υπερβάσεων και των εκπλήξεων, ειδικά εάν αυτή εμφανίσει την εικόνα που είδαμε απέναντι στους Σλοβένους.

Ο Πανιώνιος είχε να διαχειριστεί προπάντων το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Το 2-0 ήταν ένα καθαρό σκορ, ωστόσο θα μπορούσε να αποτελέσει παγίδα για το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου, εάν επαναπαυόταν σε αυτό. Από το πρώτο λεπτό όμως οι κυανέρυθροι έδειξαν συγκέντρωση και εφάρμοσαν το πλάνο τους. Επί της ουσίας οι δύο ομάδες συνέχισαν από εκεί που τελείωσαν την περασμένη Πέμπτη. Ο Πανιώνιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και από το ξεκίνημα επέβαλε το δικό του ρυθμό, με τη Γκόριτσα να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι της.


Μόλις στο 11ο λεπτό, ο Μασούρας κοντρόλαρε και πλάσαρε τον Σόρτσαν για το 0-1. Η Γκόριτσα απάντησε άμεσα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Κάπιτς στο 15', μετά από παράβαση του Σαββίδη, ωστόσο μέσα σε 8 λεπτά οι παίκτες του Πανιωνίου αποκατέστησαν την τάξη. Μασούντ και Λάμπρου συνεργάστηκαν άψογα από τη δεξιά πλευρά, ο τελευταίος πέρασε τη μπάλα στο Γεσίλ, ο οποίος από κοντά διαμόρφωσε το 1-2. Με δύο εκτός έδρας γκολ για την Ελληνική ομάδα και σε συνδυασμό με το σκορ του πρώτου αγώνα, τα πάντα είχαν κριθεί, όμως η άμυνα των Σλοβένων είχε πολλά προβλήματα και ο Λάμπρου το εκμεταλλεύθηκε στο 23', όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σόρτσαν και τον εξουδετέρωσε, για το 1-3!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Πανιώνιος συνέχισε να αεπειλεί και θα μπορούσε να σκοράρει ξανα στο 57'. Ο Μασούντ πήγε να δώσει έτοιμο γκολ στον αμαρκάριστο Γεσίλ, αλλά η πάσα του ήταν λίγο πιο δυνατή από ό,τι έπρεπε και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για περαιτέρω διέυρυνση του σκορ. Ο Γρηγορίου βρήκε την ευκαιρία να κάνει αλλαγές και να δοκιμάσει καινούργια πράγματα.  Μπήκε ο Ταποκό αντί του Μπανανά, στόπερ έγινε ο Κόρμπος και αμυντικοί μέσοι οι Σαββίδης και Ταποκό.


Με την είσοδο του Σαραμαντά αντί του Μασούρα, ο πρώτος πέρασε αριστερό μπακ αντί του Χατζισαφί, που πήγε δεξί εξτρέμ. Αριστερά είχε μετατοπιστεί ο Λάμπρου. Όταν ο Γκιοατά μπήκε αντί του Λάμπρου, αριστερά στη μεσαία γραμμή Σαββίδης, δεξιά ο Χατζισαφί, στον άξονα οι Σαββίδης - Κόρμπος. Ο Μασούντ πίσω από τον Γεσίλ.

Η Γκόριτσα κατάφερε να μειώσει σε 2-3 στο 66ο λεπτό. Αυτή τη φορά ο Μασούρας υπέπεσε σε πέναλντι, με τον Κάπιτς να ευστοχεί ξανά από τα 11 μέτρα. Αυτό ήταν και το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης, το τέλος της οποίας βρήκε τους κυανέρυθρους ικανοποιημένους και έτοιμους για τη συνέχεια!  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΚΟΡΙΤΣΑ (Μίλαν Σρέμπρνιτς): Σόρτσαν, Τσουρκ, Σκάραμποτ, Γκρέγκοριτς, Τσέλτσερ, Κάπιτς, Γκρούντινα, Κόλεντς (82' Χούμαρ), Ζίγκον (68' Ναγκόντε), Οζούτζι, Φιλίποβιτς (56' Μάρινιτς).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά (60' Ταποκό), Οικονόμου, Χατζισαφί, Σαββίδης, Κόρμπος, Μασούρας (68' Σαραμαντάς), Μασούντ, Λάμπρου (80' Γκιοατά), Γεσίλ.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code