ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λύγισε ο Πανιώνιος στο "καυτό" Τελ Αβίβ, έχασε 1-0 από τη Μακάμπι

Σε έναν αγώνα όχι και τόσο ποιοτικό, που κυριάρχησε το πάθος και οι σκληρές μονομαχίες, η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε με σκορ 1-0 του Πανιωνίου και
απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέυ οφ του Europa League. Καλύτερος ο "Ιστορικός" στο πρώτο μέρος, έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Μασούρας ένα λεπτό πριν το γκολ της Μακάμπι.

Νωθρό το πρώτο μέρος






Η Μακάμπι μπήκε στο γήπεδο έχοντας τη μπάλα στην κατοχή της. Θέλησε εξ' αρχής να επιβάλει το ρυθμό της, αλλά η πολύ καλή οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου έβαλε δύσκολα στους Ισραηλινούς. Έτσι οι δύο ομάδες αναλώθηκαν από το ξεκίνημα σε μαρκαρίσματα και γενικότερα σε δυνατό και λιγότερο τεχνικό παιχνίδι.


Η πρώτη κλασσική ευκαιρία έγινε από το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου στο 8'. Ο Μασούρας γύρισε ωραία την μπάλα και ο Γεσίλ σωστά τοποθετημένος έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Ο Πανιώνιος κρατούσε μακριά από την περιοχή του τους κινδύνους, αλλά χρειαζόταν να βρει καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, με λιγότερα λάθη, προκειμένου να κρατήσει χαμηλά το τέμπο του αγώνα. Στο 22' ήρθε η καλή στιγμή για τη Μακάμπι. Ο Μπατόκιο έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κότνικ.

Η δεύτερη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 29', όταν ο Γεσίλ έστρωσε στον Σαραμαντά, αλλά το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Όλα αυτά και ενώ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί είχαν καταφέρει να εξουδετερώσουν τους αντίπαλους επιθετικούς Σε γενικές γραμμές λοιπόν το πρώτο μέρος κύλησε με τον επιθυμητό τρόπο για την ελληνική ομάδα, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο πεντάλεπτο, όταν με αλλεπάλληκα κόρνερ οι Ισραηλινοί έκλεισαν τον Πανιώνιο στην περιοχή του και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 43' με τον Γιέινι.




Η μπάλα τιμωρεί...

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο χάθηκε σπουδαία ευκαιρία από τον Πανιώνιο να ανοίξει το σκορ. Η άμυνα της Μακάμπι ολιγώρησε στο 46', ο Μασούρας τρύπωσε και έφτασε ταχύτατα στην μπάλα, πρόλαβε την έξοδο του Ράικοβιτς, πέρασε την μπάλα από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων αλλά την έστειλε άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μασούρας έγινε ο μοιραίος για τον Πανιώνιο

Στο 48' ο Κιάρτανσον έκανε προσποίηση στον Οικονόμου, ξέφυγε από τον Μασούρα σε ελάχιστο χώρο και με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή, με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά του Κότνικ (1-0).

Αυτή η εξέλιξη επηρέασε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, με βάση την εικόνα που είχαν στα λεπτά που ακολούθησαν. Γίνονταν εύκολα λάθη, η Μακάμπι συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, ενώ ακόμη και όταν ανακτούσαν τη μπάλα οι "κυανέρυθροι", γρήγορα την έχαναν. Πάντως οι τρεις κλασσικλες ευκαιρίες των Ισραηλινών με Γκολάσα, Μπατόκιο και Ατζίλι πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Από την άλλη μεριά, μεγάλη ευκαιρία στο 78' για τους "κυανέρυθρους" ο Γεσίλ, ο οποίος από κοντινή απόσταση έκανε κοντρόλ και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ρίσκαρε ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης και στο 83' πέρασε εκτός τον μεσοαμυντικό Ταποκό και έριξε στο ματς επιθετικό, τον Ντουρμισάι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μακάμπι ήταν που αμυνόταν και ο Πανιώνιος είχε βγει μπροστά. Στο 90' ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Παπαγεωργίου έπιασε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε. Στο 91' το σουτ του Λάμπρου έφυγε ψηλά αουτ.

Η γενική αίσθηση που μένει μετά το πρώτο ματς των δύο ομάδων είναι πως εάν ο Πανιώνιος δε φοβόταν τόσο τη Μακάμπι στο πρώτο ημίχρονο αλλά κι αν δεν έχανε την ψυχραιμία και τη συγκέντρωσή του μετά το γκολ του Κιάρτανσον, ίσως να μπορούσε να κερδίσει κάτι από το σημερινό αγώνα. Βεβαίως σημαντικό ρόλο στην επιθετική λειτουργία του "Ιστορικού" έπαιξε η απουσία των δύο Ιρανών, όμως τίποτα δεν έχει χαθεί, σήμερα παίχτηκε μονάχα το πρώτο ημίχρονο και άπαντες στην ομάδα οφείλουν να το καταλάβουν και να τα δώσουν όλα την ερχόμενη Πέμπτη για την πρόκριση.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κρόιφ): Ράικοβιτς, Σπούνγκιν, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Νταβιντζάντα, Γεΐνι (Πέρετζ), Γκολάσα, Μπατόκιο, Σούνφελντ, Ατζίλι (Ιτσχάκι), Κιάρτασον.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ταπόκο (Ντουρμισάι), Σαββίδης (Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Μασούρας, Γεσίλ (Γλυνός).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code