ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άψυχη και χωρίς θέληση η ΑΕΚ ηττήθηκε με 0-2 από την ΤΣΣΚΑ

Σε ένα παιχνίδι το οποίο επισκιάστηκε από τις επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ η ΑΕΚ ηττήθηκε στην έδρα της με 0-2 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Ο Ισπανός τεχνικός είδε μία ομάδα που δεν μπόρεσε να βγάλει σοβαρές και αξιόλογες φάσεις αλλά ούτε καλές άμυνες. Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξαν οι επιλογές του όσον αφορά την τελική 18αδα αλλά και ενδεκάδα. Είδαμε για πρώτη φορά τον Μπακάκη στα πλάγια αριστερά και Γκάλο δεξιά , όπου τον δεύτερο περιμέναμε εκτός ενδεκάδας και την θέση του να παίρνει ο Έλληνας μπακ. Εκτός 18αδας έμειναν οι Τρόιστασον και Γιακουμάκης κάτι το οποίο επίσης προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε και μία αναφορά στο σύστημα το οποίο ήταν το 4-3-3 , κάτι που ομολογουμένως δεν είδαμε να δοκιμάζει καθόλου στην Πολωνία ο Μανόλο Χιμένεθ .

Α' Ημίχρονο 

Είδαμε μία ΑΕΚ κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο που είχε τις προτοβουλίες και ήταν αυτή που ήθελε να βάλει το γκολ . Σε παθητικό ρόλο είδαμε τους Ρώσους οι οποίοι παρατάχθηκαν με όλη την 11αδα πίσω από την μεσαία γραμμή . Η Ένωση έδειξε να μπορεί να μπορεί να κοντράρει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας . Η πρώτη φάση ήρθε από σουτ του Αϊντάρεβιτς σαν ... ασσίστ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση των φιλοξενούμενων. Πολύ κοντά στο γκολ έφθασε και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος όταν μετά από ωραία πάσα του Λιβάια ο ίδιος βρέθηκε μόνος τετ-α-τετ με τον Ακινφέβ αλλά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα καθώς τον πρόλαβε ο Τσάλοφ. Άλλη μία ευκαιρία λίγο αργότερα πάλι με τον ίδιο παίκτη μετά από κοντινή πάσα του Μάνταλου σε εκτέλεση φάουλ , η μπάλα λίγα εκατοστά αριστερά από το κάθετο δοκάρι . Η μοιραία στιγμή για την ελληνική ομάδα έρχεται στο 45+1 ' όταν στην μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ χάθηκαν τα μαρκαρίσματα και ανενόχλητος ο Ντζαγκόεφ βρήκε τα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Β' Ημίχρονο 

Χωρίς πάθος μπήκε η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ . Σε ένα 45λεπτο όπου ουσιαστικά η ΑΕΚ κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις από το 60 και μετά , με την είσοδο Κλωναρίδη-Αλμέιδα. Η Ένωση έδειχνε να τα έχει...''χαμένα'' και να μην σκέφτεται καθαρά , αυτό φάνηκε πολλές φορές από την δεξιά πτέρυγα όταν ήθελε να αναπτυχθεί με εκφραστή τον Ροντρίγκο Γκάλο. Επίσης το αντιληφθήκαμε όταν έφθανε η μπάλα και στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο Τσιγκρίνσκι-Βράνιες. Την ψυχολογία της ομάδας έριξε ακόμα περισσότερο το γκολ στο 56' πάλι από κόρνερ και πάλι χάνοντας τα μαρκαρκίσματα , σκόρερ αυτή την φορά ο Βέρνμπλουμ .

Αδύναμος κρίκος : Σίγουρα κατώτερων των περιστάσεων ήταν ο Ροντρίγκο Γκάλο . Ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ έδειξε να μην μπορεί να σκεφθεί με καθαρό μυαλό στην ανάπτυξη αλλά και στην άμυνα όποτε χρειάστηκε να επέμβει .

Κορυφαίος : Ο καλύτερος από τους 14που έπαιξαν για την ΑΕΚ ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Επιβεβαίωσε ο 30χρονος εξτρέμ γιατί τον προτιμάει ο Ισπανός τεχνικός και ήταν και ο μόνος που τον έβγαλε ασπροπρόσωπο σε μία βραδία όπου η Ένωση δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσων και της ανάπτυξης αλλά και αυτός που κατάφερε να έχει 2 πολύ καλές τελικές αλλά και μία παρ ' ολίγον που ενδεχομένως να κατέληγε και γκολ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες (60? Κλωναρίδης ), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70' Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (60' Αλμέιδα )

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Φερνάντες, Σενίκοφ, Βέρνμπλουμ Τζαγκόεφ (75' Νάτχο), Γκολοβίν (83' Μιλάνοφ), Βιτίνιο, Τσαλόφ (87' Μακάροφ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code