ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αποτίμηση σεζόν στη Serie A: #BolognaFC1909

Serie A: Μετά την επιστροφή της στα σαλόνια της Serie A το 2015, η σεζόν 2016-17 ήταν η 2η της Bologna στη μεγάλη κατηγορία,  τερματίζοντας στην 15η θέση με 11 νίκες, 8 ισοπαλίες και 19 ήττες (γκολ 40-58)!

Coppa Italia: κατάφερε να φτάσει μέχρι την φάση των 16 όπου αποκλείστηκε από την Inter στο Μιλάνο, η οποία και επικράτησε με 3-2 στην παράταση.
Ευρωπαϊκό εισιτήριο: -

Προπονητής: μετά τη μεγάλη επιστροφή στη Serie A το’15, ο πρόεδρος Joey Saputo έδωσε τα ηνία της ομάδας στον Roberto Donadoni. Ο 53χρονος τεχνικός, με μεγάλη εμπειρία σε πολλές ομάδες του “campionato” αλλά και στην εθνική Ιταλίας κλήθηκε να διατηρήσει μακροπρόθεσμα την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, κάτι το οποίο έχει φέρει εις πέρας μέχρι στιγμής. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε αρκετές φτηνές αλλά αρκετά χρήσιμες κινήσεις για την ενδυνάμωση του ρόστερ, ανάμεσά τους και ο Βασίλης Τοροσίδης από τη Roma, αλλά και ο Dzemaili από τη Galatasaray έναντι 1,3 εκ.
Αγαπημένο σύστημα: τόσο το αγαπημένο 3-5-2 του Donadoni με τους Maietta, Castaldello και Τοροσίδη ή Οικονόμου αμυντική τριάδα και Mattia Destro μαζί με Simone Verdi μπροστά συνήθως, όσο και το συντηρητικό 4-3-3 που χρησιμοποιήθηκε σε πολλά παιχνίδια.
Παίκτες που ξεχώρισαν: στην άμυνα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πάνω από έναν-δύο. Masina και Maietta έτυχαν περισσότερο της εμπιστοσύνης του Donadoni με 34 και 31 συμμετοχές αντίστοιχα στη χρονιά δικαιώνοντάς τον! Άξιες οι υπηρεσίες που προσέφεραν στα μετόπισθεν και οι 2 Έλληνες, Τοροσίδης και Οικονόμου, στο κέντρο πολύ σημαντικός αποδείχτηκε ο Taider, ο Pulgar και σίγουρα ο Dzemaili, ενώ στην επίθεση ξεχώρισε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Mattia Destro με 11 γκολ αλλά και ο Simone Verdi με 6.
Ματς της χρονιάς: το 4-0 επί της Udinese στη Μπολόνια στις 30 Απριλίου του ’17.
Ματς που θα ήθελαν να ξεχάσουν: η ντροπιαστική ήττα με 1-7 από τη Νάπολι στο «Dall’ Ara» στις 4 Φεβρουαρίου του ’17.
Έδρα: (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 9 ήττες, γκολ 24-25), το «Renato DallAra» δεν αποδείχτηκε τόσο σκληρή έδρα όσο άλλοτε, παρόλα αυτά εκεί πέτυχε τις 8 από τις 11 νίκες της χρονιάς! Από το « DallAra»  πέρασαν επίσης νικηφόρες οι 9 από τις 18 ομάδες που το επισκέφτηκαν στη σεζόν.
Αξιοσημείωτα: η μεγάλη μάχη των 2 τερματοφυλάκων να καθιερωθούν ως βασικοί (Angelo Da Costa: 19 συμμετοχές, Antonio Mirante 22 συμμετοχές).

Στόχοι σεζόν 2017-18: σίγουρα ο πρώτος στόχος της ομάδας είναι η παραμονή και η καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία και ύστερα ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα. Η Bologna δεν φαίνεται ακόμα έτοιμη να διεκδικήσει ευρωπαϊκή έξοδο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code