ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αποτίμηση σεζόν στη Serie A: #AtalantaB.C.

Serie A: Η ομάδα του Μπέργκαμο, στην 6η συνεχόμενη σεζόν της στη Serie A έκανε την καλύτερη πορεία μέχρι στιγμής τερματίζοντας με 21 νίκες, 9 ισοπαλίες και 8 ήττες (γκολ 62-41) στην 4η θέση του “campionato”!

Coppa Italia: μέτρια πορεία καθώς αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Γιουβέντους.
Ευρωπαϊκό εισιτήριο: η 4η θέση της εξασφάλισε το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League της σεζόν 2017-2018.
Προπονητής: τα εύσημα βεβαίως πηγαίνουν στον Gian Piero Gasperini, τον 59χρονο έμπειρο τεχνικό που  πήρε απ την Τζένοα το 2013. Ο Gasperini με κάποιες έξυπνες επιλογές στην αρχή της σεζόν, κυρίως όσον αφορά τους δανεισμούς, κατάφερε να δημιουργήσει ένα όμορφο σύνολο, τόσο με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, όσο και με έμπειρους!
Αγαπημένο σύστημα: αδιαμφισβήτητα το 3-4-3 το οποίο χρησιμοποίησε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, είτε με 3 προωθημένους, είτε ως 3-4-1-2 με τον Kurtic συνήθως σε ελεύθερο ρόλο πίσω απ τους 2 φορ.
Παίκτες που ξεχώρισαν: παίκτες, όπως ο Zukanovic  και ο τερματοφύλακας Berisha οι οποίοι αποκτήθηκαν ως δανεικοί από Ρόμα και Λάτσιο αντίστοιχα αποδείχτηκαν «κλειδιά». Στην άμυνα ξεχώρησαν οι νεαροί Caldara και Conti, στο κέντρο ο Frank Kessie και ο Galiardini στην αρχή της σεζόν μέχρι το δανεισμό του στην Ίντερ, ο Kurtic -ως δεκάρι κυρίως- και στην επίθεση ο Alejandro Gomez, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη σεζόν με 16 γκολ.
Ματς σεζόν: η μεγάλη νίκη στο "San Paolo", την έδρα της Νάπολι με 0-2 στις 25 Φλεβάρη του 17
Ματς που θα ήθελαν να ξεχάσουν: σίγουρα τη βαριά ήττα από την Ίντερ στο Μιλάνο με 7-1 στις 12 Μαρτίου του 17.
Έδρα: (12 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες, γκολ 31-18) το "Atleti Azzurri DItalia" του Μπέργκαμο αποδείχτηκε δύσκολη έδρα καθώς η ομάδα πέτυχε τις 12 από τις 21 νίκες της συνολικά στο πρωτάθλημα.
Αξιοσημείωτα: η βασική αμυντική τριάδα ( Caldara, Masiello και Conti ) πέτυχαν συνολικά 15 τέρματα στη σεζόν!

Στόχοι σεζόν 2017-18: ανάλογη πορεία στο πρωτάθλημα και εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στο Europa League και το Coppa Italia αποτελεί κάθε χρονιά μια πρόκληση για τις ομάδες που δεν ανήκουν στην κορυφή!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code