ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Canada: Μείωσε την διαφορά ο Hamilton, άτυχος ο Vettel!


Μείωσε σημαντικά την βαθμολογική διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο Sebastian Vettel, ο Lewis Hamilton ο οποίος έκανε εξαιρετικό τριήμερο
, με την απόδοση του στον αγώνα της Κυριακής που μας πέρασε και με την pole position με άπιαστη επίδοση(ισοφαρίζοντας τον Ayrton Senna) που κατέκτησε το Σάββατο, πήρε μία άνετη νίκη με τον Valteri Bottas να ολοκληρώνει το 1-2 για την Mercedes. Τρίτο σερί βάθρο για τον αθόρυβο Daniel Ricciardo με την Red Bull να παίρνει την τρίτη θέση.

Πήρε ο… αέρας τον Max!!

Με έντονο το στοιχείο του ανέμου και αίθριο καιρό, όλοι (σχεδόν) οι οδηγοί παρατάχτηκαν για την εκκίνηση του αγώνα με την Ultra soft (εκτός από τον Werhlein και τον Magnussen που εκκίνησαν με Super soft).
Στο ξεκίνημα του καναδικού Grand Prix ο Lewis Ηamilton έφυγε καθαρά μπροστά με τις δύο Ferrari να χάνουν θέσεις από τον.. Mad Max που ανέβηκε στην 2η θέση από πέμπτος και τον Sebastian Vettel να έχει επαφή στην πρώτη στροφή, είχαμε στον πρώτο γύρο αυτοκίνητο ασφαλείας για ατύχημα μεταξύ των Μassa- Sainz, μένοντας μέχρι τον τέταρτο γύρο.

Λόγω της επαφής που προηγήθηκε, στον έκτο γύρο ο Vettel αποφάσισε να μπεί στα pits για αλλαγή ελαστικών βάζοντας την Super soft, ακολουθώντας στρατηγική δύο pit stop, βγαίνοντας στην 18η θέση..Στην συνέχεια είχαμε και Virtual safety car, λόγω εγκατάλειψης του Max Verstappen από κιβώτιο στον 11ο γύρο που ήταν 2ος μέχρι εκείνο το σημείο του Grand Prix. Τον 14ο γύρο δόθηκε συνέχεια στον αγώνα με τον Hamilton να έχει διαφορά 9 δευτερολέπτων περίπου από τον 2ο teammate του. Στον 18 γύρο άνοιξε και ο χορός των pit stop(Raikkonen) με τους πρωτοπόρους παρόλα αυτά να μπαίνουν για αλλαγή ελαστικών στον 24o o Βοttas βάζοντας την Soft γόμα και ο Hamilton 32ο γύρο(!) περνώντας στην super soft. Μένοντας στην πίστα ο Sebastian Ocon πέρασε 2ος δυσκολεύοντας αρκετά τον Valtteri Bottas μετά το pit stop του τελευταίου. Εώς εκείνο το σημείο του αγώνα ο τοπικός ήρωας Lance Stroll βρισκόταν στην 11η θέση και ο Fernando Alonso 6ος μην έχοντας ακόμη και οι δύο, κάνει στάση για αλλαγή ελαστικών.
Μετά και τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών των δύο οδηγών της Ferrari(στον 42ο γύρο ο Kimi Raikkonen και στον 51ο γύρο ο Sebastian Vettel) οι οποίοι αμφότεροι περάσανε ξανά στην

 Ultra soft, είχαμε μάχη μεταξύ Force India και Ferrari για τις θέσεις 4 εώς 7. Πιο πίσω είχαμε τον Stroll που έκανε σπουδαία εμφάνιση στο δικό του κοινό, να μάχεται με τον Alonso για μία θέση στους βαθμούς με τον τελευταίο να μένει από κινητήρα στον προτελευταίο γύρο του αγώνα..Ο Vettel με συνεχόμενους ταχύτερους γύρους κατάφερε να κάμψει την αντίσταση αρχικά του team mate του και έπειτα των πολύ καλών Sergio Perez και Esteban Ocon, καταφέρνοντας στον 69ο γύρο από τους 70, να κατακτήσει την πολύ σημαντική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, 4η θέση, παρά το κακό ξεκίνημα του αγώνα.
Έτσι η καρώ σημαία βρήκε τον Lewis Hamilton να πανηγυρίζει την 6η νίκη του στο καναδικό Grand Prix, κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 64ο γύρο, έχοντας μειώσει στην βαθμολογία οδηγών στους 12 βαθμούς από τον Sebastian Vettel. Τέλος αξίζει αναφορά στον Lance Stroll που πήρε τους πρώτους του βαθμούς, με την 9η θέση μέσα στο σπίτι του..Μέσα στους βαθμούς ήταν και ο Hulkenberg στην 8η θέση ενώ ο Grosjean κατέλαβε την τελευταία θέση της βαθμολογούμενης δεκάδας. Ακολουθεί αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα και πως εξελίχθηκε η μάχη των pit stop:





Δείτε πως διαμορφώθηκε και η βαθμολογία Οδηγών, η μάχη συνεχίζεται στην πίστα του Baku..!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code