ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Azerbaijan_Διαβάστε τι έγινε στην πίστα του Baku, σε έναν αγώνα που τα είχε..όλα!


Το πιο ανατρεπτικό φετινό Grand Prix παρακολουθήσαμε πριν λίγες ώρες που είχε τελικό νικητή τον Daniel Ricciardo που εκκίνησε από την 10η θέση,
τον Valtteri Bottas στην 2η θέση του βάθρου από τελευταίος που βρέθηκε στην αρχή του αγώνα και τον 18χρονο Stroll να παίρνει την 3η θέση και το πρώτο του βάθρο!

Με αρκετή ζέστη και υγρασία τα μονοθέσια και οι πιλότοι στήθηκαν στην γραμμή εκκίνησης για την έναρξη του 8ου φετινού Grand Prix της Formula 1, με τη θερμοκρασία να είναι στους 27ο C και 49ο C στο οδόστρωμα και την υγρασία να φτάνει στο 70%. Όλοι οι οδηγοί διαλέξανε την super soft γόμα, με τρεις να επιλέγουν την soft και διαφορετική στρατηγική(οι Grosjean, Magnussen, Vandoorne).











Στην πρώτη στροφή δεν έλειψαν οι επαφές καθώς ο Raikkonen διεκδικώντας την 2η θέση από τον Bottas είχε επαφή μαζί του, γεγονός που έστειλε τον πιλότο της Mercedes στα pits και …στην ουρά του αγώνα. Μέχρι τον 10ο γύρο ο Sebastian Vettel ακολουθούσε τον Lewis Hamilton με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι στα 3,6 sec. Και κάπου εκεί αρχίζουν τα.. ευτράπελα καθώς είχαμε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας 3 φορές! Στον 12ο γύρο με την εγκατάλειψη του Kvyat είχαμε για πρώτη φορά το SC όπου και έμεινε μέχρι τον 17ο .Σε αυτό το διάστημα βόλευε τους περισσότερους οδηγούς και τις ομάδες να περάσουνε σε αλλαγή ελαστικών, με τον Max Verstappen να μένει στα pits από μηχανικό πρόβλημα στον 14ο γύρο. Με την επανεκκίνηση του αγώνα ο 3ος Perez πίεσε πάρα πολύ θέλοντας την 2η θέση από τον Sebastian Vettel, κάτι που δεν κατάφερε αφού μετά από σκληρή μάχη κρατήθηκε μπροστά.

Στον αμέσως επόμενο γύρο(18ο) είχαμε και πάλι το SC καθώς η πίστα έπρεπε σε κάποια σημεία να καθαριστεί από θραύσματα των μονοθεσίων. Μένοντας πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας οι πιλότοι παραπονιόταν έντονα για την ταχύτητα του, καθώς δεν μπορούσαν να φέρουν σε σωστή θερμοκρασία τα ελαστικά και τα φρένα τους..Και κάπου εκεί αρχίσανε οι..κόντρες καθώς ο Hamilton πριν την είσοδο του SC (ο οποίος ως πρωτοπόρος έχει το δικαίωμα να θέσει τον ρυθμό στους υπόλοιπους πιλότους μέχρι να περάσουν την γραμμή εκκίνησης-τερματισμού), έκοψε κάπως.. απότομα με αποτέλεσμα ο Vettel που τον ακολουθούσε να τον βρεί ελάχιστα στο πίσω μέρος και σαν να μην έφτανε αυτό πηγαίνοντας δίπλα στον Hamilton για να του εκφράσει την δυσαρέσκειά του, ξαναακουμπήσαν τα ελαστικά τους αυτή τη φορά!! 

Μια από τις επίμαχες φάσεις του Grand Prix! Hamilton και Vettel ακουμπούν 2 φορές..















Το γεγονός θα εξεταζόταν από τους αγωνοδίκες, ενώ και οι Sergio Perez, Esteban Ocon στην πρώτη στροφή του κανονικού αγώνα πια, βρήκαν μεταξύ τους αναγκάζοντας τον πρώτο σε εγκατάλειψη..(η μήπως όχι;;) Αυτό προκάλεσε και πάλι την είσοδο του safety car στον 20ο γύρο, ενώ στον 22ο είχαμε κόκκινη σημαία προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους διοργανωτές να καθαρίσουν την πίστα. Την διακοπή αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Perez και ο Raikkonen (ο οποίος είχε κλατάρισμα ένα γύρο πριν και είχε εγκαταλείψει), οι οποίοι επιστρέψανε ένα γύρο πίσω.  Με την επανεκκίνηση στον 24ο γύρο, όλοι πια είχανε περάσει στην super soft γόμα και αφού προηγήθηκε το εκπληκτικό ξεπέταγμα του Ricciardo που από 5ος πέρασε 3ος  προσπερνώντας τις 2 Williams, η κατάταξη στους 10 πρώτους είχε διαμορφωθεί ως εξής : Hamilton, Vettel, Ricciardo, Stroll, Hulkenberg, Massa, Magnussen, Alonso, Saiz και Grosjean.

Εγκαταλείψεων συνέχεια.. καθώς στον 25ο γύρο εγκατέλειψε ο Nico Hulkenberg και στον αμέσως επόμενο ο Felipe Massa ο οποίος έχανε σταδιακά θέσεις. Αφού άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο οι δύο πρώτοι Hamilton-Vettel ήταν σε άλλη μία μάχη σε εξέλιξη με τον πρώτο αφού άρχισε να αυξάνει την διαφορά, τότε προέκυψε ένα πρόβλημα με το προσκέφαλο του Ηamilton ο οποίος με μεγάλη ψυχραιμία στην μεγάλη ευθεία οδηγούσε με το.. ένα χέρι για να μην του φύγει!!Αυτό είχε ως συνέπεια υποχρεωτική στάση στα pits την ώρα που οι αγωνοδίκες ανακοίνωναν την ετυμηγορία τους στο επεισόδιο που είχανε οι 2 τους λίγους γύρους πριν: 10 δευτερα ποινή stop&go στον Sebastian Vettel.
Έχοντας 3 γύρους για να εκτίσει την ποινή του, ο Vettel έκανε πολύ γρήγορους γύρους, προσπερνώντας έτσι τον Hamilton στα pits. Aπό εκείνο το σημείο βρέθηκε πρωτοπόρος ο Ricciardo ο οποίος κράτησε εύκολα την θέση εώς το τέλος. Πιο πίσω συγκλονιστική ήταν η προσπάθεια του rookie φέτος Stroll ο οποίος βρέθηκε να κρατά την 2η θέση με νύχια και με δόντια από τον Bottas ο οποίος ανέκαμψε εμφατικά, εκμεταλλεύτηκε τις διακοπές στον αγώνα και βρέθηκε στην 3η θέση μέχρι και πριν ένα… μέτρο πριν τον τερματισμό καθώς στην τελευταία ευθεία του αγώνα κατάφερε να περάσει τον 2ο Stroll! Στην 4η και 5η θέση τερματίσανε οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας Vettel και Hamilton οι οποίοι επανήλθαν με  εκπληκτικό τελευταίο stint και πολύ απαιτητικά προσπεράσματα. Οι Ocon, Μagnussen, o Alonso (για πρώτη φορά φέτος μέσα στους βαθμούς!!) και ο Werhlein για την Sauber συμπληρώσανε την βαθμολογούμενη 10άδα.

Αυτή ήταν η 5η νίκη του Daniel Ricciardo, μετά την Μαλαισία το 2016, ενώ ιστορία έγραψε ο Lance Stroll  o οποίος γίνετε ο πρώτος Καναδός που παίρνει μία θέση στο βάθρο, μετά από το γερμανικό GP το 2001, και τον Jacques Villeneuve, ενώ έγινε ο νεώτερος που ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών στην πρώτη του (rookie) σεζόν.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα του Azerbaijan, και η βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code