ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Azarbaijan_ Έσπασε τα χρονόμετρα στις κατατακτήριες ο Lewis!


-Σύνταξη; -Ορίστε;


Και εκεί που οι φήμες φτάσανε μέχρι και για απόσυρση στο τέλος της σεζόν για τον Lewis Hamilton, ο ίδιος μας (ξανα)δείχνει πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του καθώς παρά τις δυσκολίες και τα μικροπροβλήματα τις Παρασκευής που είχε αυτός και η ομάδα της Mercedes, σήμερα ήταν άπιαστοι! Pole No 66 λοιπόν προσπερνώντας το ίδαλμα του πια, Ayrton Senna μένοντας μόνος 2ος πίσω από τον Μ.Schumacher.

2ος όλων των εποχών στις pole position ο Lewis Hamilton!
Έτσι όπως εξελισσόταν τα πράγματα από χτες Παρασκευή, πολύ δυνατή έδειξε η Red Bull στο FP1 και FP2, καθώς τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Max Verstappen αλλά πιο νωρίς σήμερα το ..μεσημέρι(ώρα Baku!) στο FP3, οι Mercedes έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό στην πίστα αλλά τίποτα δεν φάνταζε πόσο καλά είχε τον άσσο κρυμμένο στο μανίκι της η Mercedes.
Τα λάθη και οι μικροεπαφές με τις μπαριέρες δεν έλειψαν σε όλες τις περιόδους ειδικά στην πολύ ιδιαίτερη στροφή 8! Κύριο χαρακτηριστικό επίσης ήταν οι μεγάλες διαφορές που είχαν ανάμεσα τους τα μονοθέσια δείχνοντας τελικά πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει και αύριο στον αγώνα το κομμάτι που περνάνε flat-out οι πιλότοι, μήκους 2,2 χλμ, ενώ προβλήματα αντιμετώπισε ο Vettel με την μονάδα ισχύος του, βάζοντας έτσι την προηγούμενη για την μάχη της pole position και του αγώνα.

Πηγαίνοντας στις κατατακτήριες λοιπόν, η Mercedes άρχισε από το Q1 δυνατά κάνοντας τον 1 πρώτο χρόνο με τον Hamilton και τον Kimi Raikkonen να ακολουθεί από.. μακριά μισό δευτερόλεπτο πίσω. Εκτός μείνανε οι Alonso, Grosjean, Ericsson, Vandoorne και Palmer. Οι δύο Mclaren θα εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις καθώς εκτίουν ποινές για αντικατάσταση μερών των κινητήριων μονάδων τους..
Στο Q2 οι Mercedes γράψανε το 1-2 δείχνοντας πια τη δυναμική τους αφήνοντας μισό δευτερόλεπτο πίσω και πάλι τον ανταγωνισμό. Οι Kvyat, Sainz, Magnussen, Hulkenberg και Wehrlein oι 2η πεντάδα που έμεινε εκτός Q3.
Στο  Q3 παρά το ότι ο Bottas βρέθηκε μπροστά στην πρώτη μάχη της pole, στα 3:33 πριν το φινάλε είχαμε κόκκινη σημαία καθώς  ο Daniel Ricciardo έχοντας επαφή στην στροφή 6, είχε κλατάρισμα στον πίσω αριστερό τροχό. Βγαίνοντας για την τελευταία προσπάθεια ο Lewis Hamilton δείχνοντας πως τίποτα δεν πτοεί την αυτοσυγκέντρωσή του έκανε έναν άπιαστο χρόνο με 0,434 διαφορά από τον team mate του, που βελτίωσε και αυτός την προηγούμενη προσπάθεια του! Τη 2η σειρά σειρά της εκκίνησης έχουν καταλάβει οι δύο Ferrari με τον Kimi να είναι μπροστά από τον Vettel και ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον χρόνο του pole man Ηamilton. 5oς ο Μax Verstappen με τον team mate του να μένει 10ος, οι δύο Force India με τον Sergio Perez και τον Esteban Ocon πίσω του, στις θέσεις 6 και 7 ενώ ο Stroll άφησε για πρώτη φορά πίσω του τον Felipe Massa καταλαμβάνοντας τις θέσεις 8 και 9 με τις δύο Williams, αντίστοιχα.
Δείτε αναλυτικά την κατάταξη παρακάτω, με τον αγώνα να ακολουθεί αύριο στις 16:00:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code