ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός:Ορόσημο η χρονιά!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 44ο πρωτάθλημα του στη Superleague και κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και να κάνει μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη.
Πάμε να δούμε πως ξεκίνησαν όλα το καλοκαίρι του 2016.
ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ:Ο Ολυμπιακός σαν περσινός πρωταθλητής είχε πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για να προσπαθήσει να ''κουνήσει'' σεντόνι και να μπει στους ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής ευρωπαϊκής οργάνωσης το Champions League.Στο δρόμο του Ολυμπιακού βρέθηκε η Ισραηλινή Μπερ Σεβά του χαμηλού μπάτζετ.Βατή κλήρωση σκέφτηκαν όλοι.Ο αποκλεισμός τους προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στην Ευρώπη και έτσι η χρονιά δεν ξεκίνησε με το καλύτερο δυνατό αλλά είχε όλο το χρόνο και τα φόντα να γίνει καλύτερη.Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός διεκδίκησε με την Αστάνα την είσοδο του στο Europa League. Oι Πειραιώτες παρόλο που δυσκολεύτηκαν αρκετά για να περάσουν το εμπόδιο της Πορτογαλικής ομάδας χρειάστηκαν την παράταση για να τους εξιλεώσει ο Τσόρι και να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του Europa League.Στους ομίλους του Europa League έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και κατάφερε μετά τον ΑΠΟΕΛ να περάσει στους 32 καλύτερων ομάδων της Ευρώπης ως 2ος του ομίλου.Στους 32 του Europa League συνάντησε την τουρκική ομάδα Οσμάνισπορ , η οποία πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά στο Τουρκικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πειραιά δεν δυσκολεύτηκε να ''πνίξει'' την αντίσταση της Τουρκικής ομάδας και κατάφερε να φτάσει στους 16 ,επικρατώντας 0-3 στην Τουρκία παρά την λευκή ισοπαλία στο Γ.Καραισκάκης. Βρισκόμαστε στους 16 των καλύτερων Ευρωπαϊκών συλλόγων ο Ολυμπιακός φαίνεται να μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει στα προημιτελικά.Μέχρι να φτάσει στα προημιτελικά έπρεπε να περάσει το ευρωπαϊκό ''μεγαθήριο'' της Τουρκικής Μπεσίκτας των πολλών εκατομμυρίων με παίχτες που προκαλούν ''ζάλη'' όταν ακούς τα ονόματα τους. Ο Ολυμπιακός στη πρώτη αναμέτρηση έπαιξε σαν κανονικός πρωταθλητής Ελλάδος αλλά ένα τραγικό λάθος του Λεάλι τον άφησε με μια γλυκόπικρη γεύσης της ισοπαλίας.Η πρόκριση τώρα θα κρινόταν στη φλεγόμενη έδρα της Μπεσίκτας.Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ,όπως θέλαμε πρώτα σαν Έλληνες και στη συνέχεια ως οπαδοί,ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Μπεσίκτας του Κουαρέσμα,Αμπουμπακάρ,Ντεμπά Μπα ,που κοστίζουν όσο όλο το Ελληνικό πρωτάθλημα, με 4-1 και έτσι το όνειρο για μια πρόκριση στους 8 '''έσβησε'' στην Τουρκία.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Φέτος το κύπελλο Ελλάδος κατέληξε στη Θεσσαλονίκη και στον Δικέφαλο του Βορρά αλλά αξίζει να δούμε την πορεία του Ολυμπιακού , ο οποίος έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.Ο Ολυμπιακός νικώντας ομάδες όπως ο Άρης, τη Σπάρτη, τα Χανιά , τον Ατρόμητο στα προημιτελικά έφτασε στα ημιτελικά ,μετά από πολλά χρόνια έφτασαν οι 4 ''μεγάλοι'', να πρέπει να αναμετρηθεί με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε στο Γ,Καραισκάκης ηττήθηκε με 1-2 από την ΑΕΚ και έτσι ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας είχε τον πρώτο λόγο στην πρόκριση στον μεγάλο Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός το ''πάλεψε'' στο ΟΑΚΑ νίκησε με 0-1 ,που δεν ήταν τελικά αρκετό για να περάσει αυτός στον τελικό. Αυτό που θα θυμούνται όλοι οι οπαδοί και θεατές του 2ου ημιτελικού είναι το δοκάρι του Gardozo που θα μπορούσε να είχε χαρίσει στον Ολυμπιακό μια πολυπόθητη πρόκριση.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Τελευταίο και καλύτερο έρχεται το πρωτάθλημα Ελλάδος ,το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός και έτσι βρέθηκε με 44 πρωταθλήματα στην τροπαιοθήκη του.Ο Ολυμπιακός στα μισά της season ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος επικρατώντας των ''μεγάλων'' αντιπάλων του (ΠΑΟ,ΠΑΟΚ,ΑΕΚ) στις μεταξύ τους αναμετρήσεις .Η νέα χρονιά βρήκε τον Ολυμπιακό να παραχωρεί σε κινέζικη ομάδα τον καλύτερο της επιθετικό Braum Inteye και τον Milovojevic στην αγγλική Κρίσταλ Πάλας ,μια απόφαση του Προέδρου που δεν άρεσε στην τάξη των οπαδών. Έτσι, ο Ολυμπιακός άρχισε να χάνει κάποια ματς και στην Ευρώπη (αποκλεισμός από Βesiktas) και εγχώρια με τον Ολυμπιακό να βλέπει τον ΠΑΟΚ Και τον Παναθηναϊκό να πλησιάζουν αρκετά και να απειλούν την ερυθρόλευκη ομάδα.Τελικά, το καλοκαίρι του 2017 ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής και έτσι θα γράψει και η ιστορία για 7ή συνεχόμενη φορά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code