ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Χάσι, ο Τόρο και τα αποδυτήρια

Δεν είναι στους... τίτλους των σημερινών εφημερίδων. Και μοιάζει λογικό. Ο Μπεσνίκ Χάσι ήταν άλλωστε τόσο «θερμός» μιλώντας για την περίπτωση μεταγραφής του Οτζίτζα Οφόε, που δεν άφησε σε κανέναν περιθώρια για να σκεφτεί άλλα πράγματα.
Ο Βέλγος χαφ είναι και σήμερα το «πρώτο όνομα». Η δική του φωτογραφία υπάρχει παντού. Μένει να δούμε λοιπόν, αν θα αποκτηθεί και όλας, ώστε να γίνει το «βασικό» χατίρι του προπονητή στα της... ενίσχυσης.

Κοιτάζοντας όμως λιγάκι πιο προσεκτικά κάποια σημεία της χθεσινής συζήτησης, προπονητή και δημοσιογράφων στο Ζέεφελντ, προέκυψαν και άλλα ενδιαφέροντα. Περισσότερα «εσωτερικά» αλλά αντίστοιχης σημασίας για την λειτουργία του «αγωνιστικού» των πρωταθλητών. Όπως μια ατάκα που ανέδειξε εμφατικά, μια βασική έλλειψη, πιθανότατα μεγαλύτερη από του...Οφόε. «Θέλουμε να αναπληρώσουμε τα κενά που άφησαν οι αποχωρήσεις των Καμπιάσο, Τσόρι και Καρντόσο. Και εννοώ τα κενά που άφησαν ως προσωπικότητες εντός των αποδυτηρίων» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Σωστή παρατήρηση. Αμιγώς ποδοσφαιρική. Ανάγκη που σίγουρα ήδη την καταλαβαίνει σε αυτό το πρώτο στάδιο προετοιμασίας. Τι παρέλειψε, στα επιχειρήματα του; Το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο με τις αποχωρήσεις των Ρομπέρτο, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτη και Σιόβα έφυγαν μαζί και τα... περιβραχιόνια από το ρόστερ. Δεν έχει «παλιούς» πια ο Ολυμπιακός,γενικώς. Και από αυτούς που έμειναν να δούμε ποιοι θα είναι εδώ και στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Είναι βασικό ζήτημα η ανάδειξη του νέου αρχηγού (μιας και ο Μποτία δύσκολα θα παραμείνει). Και ακόμη βασικότερο να προκύψουν στη σύνθεση κάποιοι ποδοσφαιριστές με... χιλιόμετρα στο κοντέρ. Με προσωπικότητα. Με εκείνον τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, που θα επιβάλει τους κανόνες και στους υπόλοιπους. Έλα όμως που Καμπιάσο και Τσόρι δεν συναντάς κάθε μέρα στο διάβα σου.

Πόσω μάλλον όταν τα μεταγραφικά σου τα ψάχνεις –κυρίως- σε πρώην της βελγικής Λίγκας ή σε επώνυμες λίστες με «δανεικούς» (Μποκανί,Εμενίκε, Αντερλάν κλπ). Δεν είναι τυχαίο ότι από όλα αυτά τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως εδώ, πέραν του Στίβεν Ντεφούρ, δεν υπάρχει άλλος με «προφίλ» αρχηγικό. Και ο Ντεφούρ έχει απομακρυνθεί πια από την συζήτηση.

Εξαίρεση μια ιστορία που ως τώρα έχει περάσει στα ψιλά γράμματα. Αυτή του Βασίλη Τοροσίδη ο οποίος δεδομένα κάποια στιγμή συζητήθηκε (ξανά) στο μεγάλο λιμάνι. Ο αρχηγός της εθνικής, με την πολύ σημαντική «πρώτη» παρουσία στον Ολυμπιακό και βέβαια με την υποσημείωση πως πλέον είναι 32 χρονών. Άγνωστο αν θα ήθελε να γυρίσει, φυσικά. Έχει συμβόλαιο με τη Μπολόνια και σίγουρα δεν έχει επιδείξει τάσεις επαναπατρισμού. Θα ήταν όμως μια πρώτης τάξεως επιλογή για αυτό που ζητά ο Χάσι. Ειδικά αν στους Ερυθρόλευκους διατηρηθεί μετά το επόμενο... ντόμινο αλλαγών που έρχεται, το έντονο ελληνικό στοιχείο.

Στο τελευταίο προσκλητήριο της Εθνικης ομάδας, για εκείνο το επεισοδιακό ματς με τη Βοσνία, ο Ολυμπιακός είχε έξι παίκτες. Καπίνο, Φορτούνη, Ρέτσο αλλά και Σιώπη, Γιαννιώτα, Γιαννιώτη. Θα μπορούσε σε λίγες ημέρες να προκύψει και 7ος αν τελικά επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι ο Απόστολος Βέλλιος φορά τα Ερυθρόλευκα.

Παράλληλα υπάρχουν ο Ανδρούτσος με τον Μανθάτη που είχαν κληθεί στο ματς με το Βέλγιο. Υπάρχει ο Ρισβάνης που είναι...γύρω από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά έχει πέσει στην περίπτωση καταπληκτικών στόπερ. Θα ήταν σπουδαίο λοιπόν με όλους αυτούς, να μπαίνει στα γνώριμα αποδυτήρια του Ρέντη και ο Τόρο.

Θα βοηθούσε πάρα πολύ. Και ακριβώς για αυτό τον σκέφτηκαν ήδη στο μεγάλο λιμάνι.

Τι πιθανότητες υπάρχουν; Εκτιμούμε ελάχιστες. Πόσο μάλλον μετά την άλλη κουβέντα του Χάσι, χθες. Μετά την τρόπον τινά ανακοίνωση της παραμονής του Ομάρ, στην ομάδα. Με Ελαμπντελαουί και Φιγκέιρας ο Ολυμπιακός την «κλείνει» την κουβέντα για το δεξί άκρο της άμυνας. Όσο λοιπόν και αν ο Τοροσίδης παίζει στη... μισή 11άδα, όσο και αν θα μπορούσε εύκολα να μετατεθεί αλλού, δεν μοιάζει ρεαλιστικό να αποκτηθεί υπό αυτές τις συνθήκες. Αλλού θα πρέπει να ψάξουν την λύση οι πρωταθλητές...

Πηγή : http://www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code