ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Φρικ,ο Λούντγβιστ και η υπόλοιπη σουηδική αγορά...

Οι Σουηδοί στο ποδόσφαιρο είναι γνωστοί για το ύψος τους και την ταχύτητα τους σε συνδιασμό με την φυσική τους κατάσταση η οποία μπορεί να πλησιάζει ορισμένες φορές σε αυτήν των Άγγλων.

Το άλλο θετικό είναι πως στην συγκεκριμένη αγορά υπάρχουν παίκτες ''λαυράκια'' , δηλαδή παίκτες υψηλού επιπέδου και μάλιστα φθηνοί. Είναι μία πολύ καλή λύση για πολλές ομάδες οι οποίες έχουν βάλει υψηλά τον πήχη αλλά συνάμα δεν θέλουν να ξοδέψουν και πολλά.Με αφορμή λοιπόν την αναζήτηση της ΑΕΚ στην σουηδική Λίγκα σας παρουσιάζουμε εμείς  4 επιλογές φθηνές για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και παίκτες που σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, παίκτες για τους οποίους θα μπορούσαν να κινηθούν τα μεγάλα ελληνικά κλαμπ της χώρας μας.

1. Per Frick ( Περ Φρικ )


Αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχει το Σουηδικό πρωτάθλημα και η Ελφσμποργκ για την επίθεση. Είναι ένας παίκτης ''πολυεργαλείο'' όπου παίζει σχεδόν σε όλο το γήπεδο. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος , αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις από την μεσαία γραμμή και πάνω. Κυρίως όμως τον βλέπουμε στην θέση του δεύτερου επιθετικού και συνήθως στον ρόλο του αμυντικογενή, είναι αυτός που θα τρέχει πάνω κάτω όλο το 90λεπτο προκειμένου να κερδίζει συνεχώς μπαλιές στην επίθεση.Παράδειγμα ελληνικό , ο Χρήστος Αραβίδης. Στην Έλφσμποργκ στην οποία αγωνίζεται από το 2009  έχει 94 συμμετοχές και 20 γκολ, με καλύτερη σεζόν αυτή που ξεκίνησε φέτος και πλησιάζει στα μέσα, μετρώντας 15 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασσίστ . Έχει ύψος 1,82 και είναι στην πολύ καλή ηλικία των 25 χρόνων και κοστολογείται γύρω στα 600,000 € .

2. Adam Lundqvist ( Άνταμ Λούντκβιστ )


Ο δεύτερος παίκτης που προτείνουμε αγωνίζεται και αυτός για τα χρώματα της Έλφσμποργκ και τον βλέπουμε στην θέση του αριστερού μπακ αλλά μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και στην θέση του αμυντικού χαφ. Είναι αρκετά γρήγορος και το σίγουρο είναι πως θα μας απασχολήσει πάρα πολύ τα επόμενα χρόνια , θα ακουστεί σίγουρα το όνομα του για κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης . Τόσο στα αμυντικά του αλλά τόσο και στα επιθετικά του καθήκοντα είναι αλάνθαστος.Στην Έλφσμποργκ στην οποία αγωνίζεται από το 2011  έχει 65 συμμετοχές και 3 γκολ, φέτος μετράει 15 συμμετοχές, 0 γκολ και 4 ασσίστ . Έχει ύψος 1,75 και είναι μόλις 23 χρονών και κοστολογείται γύρω στα 900,000 € .

3. Magnus Wolff Eikrem ( Μάγκνους Βολφ Έικρεμ )


Αυτή την φορά θα μιλήσουμε για παίκτη της Μάλμε , δεν είναι άλλος από την ακούραστη μηχανή, Eikrem . Ο Μάγκνους αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή και πιο συγκεκριμένα στην θέση του κεντρικού μέσου και αμυντικού, ορισμένες φορές ίσως τον δούμε να αγωνίζεται και ως δεξί εσωτερικό χαφ. Η περίπτωση του συγκεκριμένου παίκτη δεν είναι τόσο σουηδική... τι εννοώ; Δεν είναι Σουηδός ! Είναι όμως Σκανδιναβός και συγκεκριμένα Νορβηγός , ωστόσο αγωνίζεται στην Σουηδία και πίστεψα πως ήταν μία καλή ευκαιρία να τον παρουσιάσουμε στο ελληνικό κοινό , καθώς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.Ίσως μερικοί από εσάς να τον γνωρίζατε ήδη , καθώς έχει φορέσει και το εθνόσημο της χώρας του 17 φορές! Στην Μάλμε βρίσκεται από το 2015 και μετράει 61 συμμετοχές και 11 γκολ. Φέτος έχει μπει στον αγωνιστικό χώρο 11 φορές έχοντας 3 ασσίστ αλλά μόλις 370' συμμετοχής όπου είναι να απορεί κανείς ! Έχει ύψος 1,82 και είναι  26 χρονών και κοστολογείται γύρω στα 1,800,000 € .

4. Gustav Engvall ( Γκούσταβ Ένγκβαλ )


Όπως θα έχετε καταλάβει σήμερα σας παρουσιάζουμε τα next big thing της Σουηδίας , πέραν του προηγούμενου παίκτη. Ο Φρικ λοιπόν , ο Λούντγβιστ και ο φίλος μας ο Ένγκβαλ είναι πολύ σημαντικά ονόματα για την Αllsvenskan. Είναι διεθνής 2 φορές με τα χρώματα της χώρας του από το 2016 . Αγωνίζεται στην Τζουγκάρντεν ως δανεικός από την Μπρίστολ Σίτι , κάτι το οποίο τον κάνει δύσκολο να αποκτηθεί από τις ελληνικές ομάδες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και ακατόρθωτο. Τον βλέπουμε να αγωνίζεται στην κορυφή αλλά και ως δεύτερο επιθετικό. Στην φετινή χρονιά έχει 22 συμμετοχές , 8 γκολ και 4 ασσίστ. Έχει πατήσει χορτάρι 1482' συμπεριλαμβανομένων και τις 4 συμμετοχές στην Μπρίστολ . Έχει ύψος 1,84 και είναι στην πολύ μικρή ηλικία των 21 χρόνων και κοστολογείται γύρω στα 1,250,000 € .


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code