ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Επιστρέφει στην Barcelona o Gerard Deulofeu!


Η Βarcelona θα αγοράσει τον Gerard Deulofeu από την Everton αφού έσπασε την buy-back ρήτρα των 12 εκατομμυρίων που είχαν συμφωνήσει οι δυο ομάδες όταν ο εξτρέμ πήρε μεταγραφή στην αγγλική ομάδα.

O Deulofeu πήγε αρχικά στην Everton για την σεζόν 2013-14 ως δανεικός και επέστρεψε το 2015 για £4,3 εκατομμύρια.

Ο 23χρονος έκανε 13 εμφανίσεις για την Everton την περασμένη σεζόν πριν φύγει για την Milan τον Ιανουάριο.

Η Βarcelona αναφέρει ότι "θα συμφωνηθούν προσωπικοί όροι" για ένας διετές συμβόλαιο "στις επόμενες ημέρες".

Μετά από μια καλή πρώτη σεζόν στο Merseyside, ο Deulofeu έχασε τη θέση του και πέρασε το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν στην Ιταλία με την Milan.

Ξεκίνησε 36 παιχνίδια για την Everton και έπαιξε άλλα 39 σαν αναπληρωματικός, σκοράροντας 8 γκολ. Το συμβόλαιό του είχε διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Η δήλωση της Barcelona έγραφε: "Η Barcelona έχει σπάσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Gerard Deulofeu.”

"Τις επόμενες ημέρες, θα συμφωνηθούν τα ποσά τόσο με την Everton όσο και με τον παίκτη. Το συμβόλαιο του Deulofeu θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2019."

Ο Deulofeu βρίσκεται στην Πολωνία, όπου η Ισπανία θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των Ελπίδων την Παρασκευή.

Τον Απρίλιο, ο αθλητικός διευθυντής της Barca, Robert Fernandez αποκάλυψε ότι σκέφτονταν να ξαναφέρουν στην Βαρκελώνη τον εξτρέμ, ο οποίος έχει κάνει 3 εμφανίσεις για την εθνική ανδρών της Ισπανίας.

Η Barcelona έβγαλε την ανακοίνωσή της λίγες μέρες πριν η Everton αγοράσει τον επιθετικό της Νιγηρίας Henry Onyekuru για £7 εκατομμύρια και τον στείλει δανεικό στην Anderlecht.

Η αποχώρηση του Deulofeu από την Everton δεν αποτελεί έκπληξη καθώς δεν ήταν μέρος των σχεδίων του Ronald Koeman. Το μόνο πράγμα που μπορεί να φαίνεται περίεργο είναι ότι επιστρέφει στη Βαρκελώνη.

Είχε δωθεί δανεικός στην Everton και τη Sevilla και είχε μικτά αποτελέσματα πριν κάνει μόνιμη την μετακίνηση του στο Goodison Park τον Ιούνιο του 2015.

Ο Deulofeu θεωρήθηκε ταλαντούχος αλλά και ασταθής στην απόδοση του, κάτι που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός δανεισμού στη Milan την περασμένη σεζόν.

Ωστόσο, η Barcelona πιστεύει ότι έχει πλούσιο ταλέντο και πως ο νέος προπονητής, Ernesto Valverde μπορεί να τον κάνει ακόμα καλύτερο.

Ο Deulofeu αντιμετωπίζει μια πρόκληση γιατί πρέπει να κερδίσει χρόνο παιχνιδιού από τους επιθετικούς της Barcelona (Lionel Messi, Luis Suarez και Neymar) και αυτή είναι τώρα η κρίσιμη φάση της καριέρας του.

Είναι ένας παίκτης που μπορεί να ενθουσιάσει και να απογοητεύσει εξίσου. Ο Deulofeu πρέπει τώρα να κρατήσει μόνο το πρώτο στην Barcelona.

Πηγή: BBC Sport

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code