ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Achterberg μοιράζεται τη στρατηγική της Λίβερπουλ στο συνέδριο τερματοφυλάκων

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Λίβερπουλ, John Achterberg ήταν στην Πολωνία αυτή την εβδομάδα για να συνεισφέρει σε τριήμερο συνέδριο για την ανάπτυξη της θέσης του τερματοφύλακα.


Ο Ολλανδός, ο οποίος συνεργάζεται με τους Reds από το 2009, συζήτησε την προσέγγιση της ομάδας για τον εντοπισμό και τη βελτίωση των τερματοφυλάκων που ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ρόλου στην ακαδημία και στο Melwood.

Ο Achterberg εξήγησε το προφίλ ενός πιθανού τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι εκπαιδεύονται σε αυτή τη φιλοσοφία καθώς εξελίσσονται στο Kirkby και τις προετοιμασίες πριν από αγώνες στο επίπεδο της πρώτης ομάδας.

"Έκανα μια συνεδρία για το πώς προετοιμάζεται η Λίβερπουλ μία εβδομάδα πριν από το παιχνίδι με τη Watford κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπου ξέραμε πως θα δεχτούμε πολλές σέντρες", δήλωσε στο Liverpoolfc.com.

"Η συνεδρία αφορούσε την αντιμετώπιση των σεντρών και τι έπρεπε να μάθουν οι τερματοφύλακες για να παίζουν στην Αγγλία, πως να αποφεύγουν το μπλοκάρισμα από τους επιθετικούς και να παλεύουν για να έχουν την καλύτερη δυνατή θέση.”

"Στη συνέχεια, πότε πρέπει να πιάσουν την μπάλα, πότε να της ρίξουν γροθιά κτλπ. Έτσι, υπήρχαν πολλές τεχνικές και τακτικές πληροφορίες για τους προπονητές να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους παίχτες να μάθουν αυτά τα πράγματα και να τα βάλουν στο παιχνίδι τους”.

Περίπου 120 προπονητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, είχαν συγκεντρωθεί για να ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες σχετικά με το θέμα, συμπεριλαμβανομένων προπονητών από ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Barcelona, η Bayer Leverkusen, η Chelsea, η Hertha BSC, η Juventus, η Napoli και η Real Madrid.

Πηγή: Liverpoolfc.com

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code