Μέχρι Δευτέρα η απόφαση για Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ - Μοντέστο: «Μου επιτέθηκαν...»

Μέχρι τη Δευτέρα 8/5 θα έχει βγει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για τον Ολυμπιακό για τα όσα
συνέβησαν στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο «Καραϊσκάκης». Πιθανώς και εντός της Παρασκευής η απόφαση για Μοντέστο.
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η διαδικασία εφέσεων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και το προεδρείο γνωστοποίησε πως θα κάνει διάσκεψη σήμερα προκειμένου να βγει όσον το δυνατό το συντομότερο η απόφαση, καθώς δέχεται πιέσεις από την Superleague ούτως ώστε να επικυρωθεί η βαθμολογία. Επίσης, αναμένεται να να ζητηθεί σήμερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά να βρεθεί το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες του γηπέδου. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ να εξεταστεί ως μάρτυρας ο παρατηρητής Ραδιοτηλεοπτικών Μίλτος Καλόγηρος.
Η αγόρευση ξεκίνησε από τους νομικούς εκπροσώπους του Ολυμπιακού, Βασίλη Δημακόπουλο και Αργύρη Λίβα, οι οποίοι εξέφρασαν τη θέση της ομάδας τους. «Δεν υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια γιατί οι εκθέσεις κάνουν λόγο για δύο άτομα που είναι οι δράστες των επεισοδίων. Άρα μιλάμε για λανθασμένη εφαρμογή του κανονισμού. Επιπλέον, η επιτροπή ενστερνίστηκε την έκθεση της αστυνομίας για την επικίνδυνη προσέγγιση 50 ατόμων στα VIP, ενώ πρώτα έπρεπε να λάβει υπόψη του διαιτητή και του παρατηρητή που δεν γράφουν κάτι τέτοιο. 

Επίσης δεν υπάρχει λεκτική βία στον διαιτητή όπως γράφεται στο φύλλο αγώνος, αλλά μόνο απρεπής διαμαρτυρία και παράλληλα δεν υπήρξε σωματική επαφή για την παρεμπόδιση εισόδου στα αποδυτήρια. Επιπλέον, δεν πρέπει να γίνει δεκτή η παρέμβαση του ΠΑΟΚ», είπαν χαρακτηριστικά. 

Με το που ολοκλήρωσαν την αγόρευσή τους οι δικηγόροι του Ολυμπιακού, τον λόγο πήραν αυτοί του ΠΑΟΚ (Αχιλλέας Μαυρομάτης, Λάμπρος Μπίρδας), οι οποίοι ζήτησαν να καταθέσει ο παρατηρητής Ραδιοτηλεοπτικών, Μίλτος Καλόγηρος, που ήταν παρών στην ΕΠΟ. Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, η πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έκανε δεκτό το αίτημα των Θεσσαλονικιών. 

Στη συνέχεια, οι νομικοί εκπρόσωποι του «δικέφαλου του βορρά» τόνισαν: «Ο ΠΑΟΚ έχει έννομο συμφέρον και σωστά έγινε δεκτή η παρέμβασή του (σσ. στην επιτροπή Εφέσεων). Υπάρχει βία γιατί υπήρξε προσπάθεια επιρροής σε αξιωματούχο του παιχνιδιού και παρεμπόδιση εκτέλεσης καθηκόντων υπό το καθεστώς φόβου προς τους διαιτητές. Το λέει και ο κύριος Λασκαράκης στην κατάθεσή του, ότι τον πήγαν… καροτσάκι 10 άτομα, ενώ είχε ζητήσει να μην κλειδώσουν οι πόρτες για να έχει εικόνα το τι γίνεται στα αποδυτήρια. Επίσης, μπορεί να μην υπήρξε τραυματισμός αξιωματούχου, αλλά οι κανονισμοί δεν λένε ότι απαραίτητα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε τραυματισμός για βαρύτερη ποινή». 

«Ως ΠΑΟΚ ρισκάρουμε να ζητήσουμε και πάλι να λάβουμε το υλικό από τις κάμερες για το τι έγινε στο σημείο των επεισοδίων», πρόσθεσαν οι άνθρωποι του «δικέφαλου του βορρά» με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού να απαντούν πως «μόνο η αστυνομία είναι υπεύθυνη για τις κάμερες και όχι ο Ολυμπιακός». 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ έκανε αίτημα στην αστυνομία για να τους δοθεί το υλικό από τις κάμερες, με την απάντηση της αστυνομίας να είναι πως «εφόσον μας ζητηθεί από την Επιτροπή τότε θα τους δώσουμε ότι έχουμε στη διάθεσή μας». Στη συνέχεια, οι άνθρωποι του «δικέφαλου του βορρά» ανέφεραν πως «από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατήγγειλε τραυματισμούς ποδοσφαιριστών και ανθρώπων από το επιτελείο του, θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν να προσκομιστεί το υλικό από τις κάμερες αλλά δεν το κάνει γιατί δεν συμφέρει την υπερασπιστική του γραμμή». 

Τον λόγο πήρε ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Αργύρης Λίβας. «Ο κ. Βαλσάμης δεν διαγράφηκε για τη μη καταγραφή του περιστατικού με Λασκαράκη, αλλά για το περιστατικό στα VIP και τη μη καταγραφή των βεγγαλικών», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Τα επεισόδια δεν έχουν γίνει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στα αποδυτήρια που δεν ορίζονται ως αγωνιστικός χώρος». Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» αμφισβήτησαν την κατάθεση του παρατηρητή, Περικλή Λασκαράκη. 

Τελικά, μετά από μιάμιση περίπου ώρα η διαδικασία ολοκληρώθηκε, με το προεδρείο να κάνει γνωστό, όπως προαναφέραμε, πως η απόφασή του θα βγει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Κατέθεσε ο Μοντέστο, πιθανώς την Παρασκευή η απόφαση

Την Πέμπτη το απόγευμα κατέθεσε ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ και ο Φρανσουά Μοντέστο για την υπόθεση στην οποία κατηγορείται για απειλή προς τον παρατηρητή Βρακά στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Για την συγκεκριμένη υπόθεση, αξίζει να σημειωθεί πως η πλευρά της «Ένωσης» παραστάθηκε στο δικαστήριο μονάχα μέσω δήλωσης, αφού δεν βρέθηκε κανείς από την ΠΑΕ.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, τον λόγο αρχικά πήρε ο Γιάννης Βρέντζος ο οποίος προσπάθησε μεταξύ άλλων να ακυρώσει την αξιοπιστία του παρατηρητή Βρακά λέγοντας ότι ο γιος του είναι εκπαιδευόμενος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

«Καταγγείλαμε σήμερα το πρωί τον παρατηρητή Βρακά για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ και την πειθαρχική επιτροπή. Ο κ. Βράκας δεν κατέγραψε εν γνώσει του τους οπαδούς της ΑΕΚ που κλώτσησαν τον Μοντεστό. Ο Μοντεστό επίσης δεν μιλάει ελληνικά και δεν μπορεί να του έχει πει ''θα δεις τι θα πάθεις''», τόνισε ο κ. Βρέντζος.

Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Μοντεστό ανέφερε τα εξής όταν πήρε τον λόγο: «Δεν απείλησα τον παρατηρητή, δεν τον ακούμπησα ποτέ. Τον πλησίασα και του είπα ''βλέπετε ότι με χτυπάνε, πρέπει να το γράψετε''. Δέχθηκε επίθεση από οπαδούς που είχαν διαπιστεύσεις. Ο παρατηρητής καθόταν δίπλα στον τέταρτο διαιτητή. Σηκωνόταν συχνά για να μιλήσει στον διαιτητή και του είπε ''κάτσε κάτω, δεν έχεις δουλειά να σηκώνεσαι''. Αλλά δεν ήξερα ποιος ήταν».

Λίγη ώρα μετά και έπειτα από τις σχετικές παρεμβάσεις των νομικών των δύο πλευρών, η διαδικασία της υπόθεσης Μοντεστό ολοκληρώθηκε. Ο Ολυμπιακός είχε έτοιμο το υπόμνημά του όπως προβλεπόταν, όχι όμως και ο ΠΑΟΚ. Μετά τα σχετικά παράπονα από την πλευρά των «ερυθρολεύκων» τελικά η έδρα αποφάσισε να κατατεθούν τα υπομνήματα των δύο ΠΑΕ το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 10. Δεν ειπώθηκε κάτι για το πότε θα βγει η απόφαση, όπως στην υπόθεση του Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για να βγει το συντομότερο δυνατό. Πιθανώς και εντός της Παρασκευής.
Share on Google Plus

About savvas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment