ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πήρε το ντέρμπι και έμεινε «ζωντανή» για τετράδα η Άρσεναλ

Με δύο γκολ σε τρία λεπτά (54’ Τσάκα, 57’ Γουέλμπεκ), η Άρσεναλ κέρδισε με 2-0 την Μάντσεστερ
Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την τετράδα. Έχασαν έδαφος οι «κόκκινοι διάβολοι», όπως και η Λίβερπουλ, που «κόλλησε» στο 0-0 με την Σαουθάμπτον στο «Άνφιλντ».

Τέλος στο αήττητο 25 αγώνων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα έβαλε η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» πήραν τη νίκη με 2-0 στο «Έμιρειτς» και έμειναν ζωντανοί στη μάχη για την τετράδα, αφού σε περίπτωση ήττας, θα υποχωρούσαν στο -8 από την 5η θέση!

Ο Αρσέν Βενγκέρ κέρδισε για πρώτη φορά τον Ζοζέ Μουρίνιο σε παιχνίδι πρωταθλήματος (μετά από 13 παιχνίδια) και είδε την ομάδα του να μειώνει στο -2 τη διαφορά από την 5η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Παράλληλα οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται στο -6 από την 4η Μάντσεστερ Σίτι με ένα παιχνίδι λιγότερο και στο -7 από την 3η Λίβερπουλ, με δύο παιχνίδια λιγότερα.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, έχοντας στο μυαλό του και τη ρεβάνς με τη Θέλτα για τους «4» του Γιουρόπα Λιγκ (σ.σ. η κατάκτηση του τροπαίου δίνει εισιτήριο για Τσάμπιονς Λιγκ), αποφάσισε να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του, αφήνοντας στον πάγκο τους Πογκμπά, Μπειγί και Ράσφορντ, ενώ έδωσε φανέλα βασικού στον 19χρονο μπακ Τουανζέμπε, που τα πήγε εξαιρετικά απέναντι στον Σάντσες.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν εντυπωσιακό, με τον Τσεχ να απομακρύνει δύσκολα την προσπάθεια του Μαρσιάλ στο 5ο λεπτό, και τον Ντε Χέα να… απαντά στις αποκρούσεις, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Ράμσεϊ στο 9’.

Όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι έχανε το ρυθμό του, ωστόσο στο 32’ η Γιουνάιτεντ πέταξε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Τσεχ από θέση βολής. Αντίθετα, η Άρσεναλ χρειάστηκε τρία λεπτά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για να «κλειδώσει» τη νίκη.

Στο 54’ το σουτ του Τσάκα κόντραρε στον Ερέρα και κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα, ενώ στο 57’ ο Τσέιμπερλεν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γουέλμπεκ με κεφαλιά διεύρυνε το προβάδισμα των «κανονιέρηδων». Η Γιουνάιτεντ δεν έδειξε διατεθειμένη να κυνηγήσει την ανατροπή και το τελικό 2-0 άφησε την Άρσεναλ ζωντανή στη μάχη για την τετράδα.

Νωρίτερα, η Λίβερπουλ «κόλλησε» στο 0-0 με την Σαουθάμπτον στο «Άνφιλντ», έμεινε χωρίς νίκη για 3ο σερί εντός έδρας ματς και έχασε έδαφος στη μάχη για την έξοδο στο Τσάμπονς Λιγκ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αδυνατούσε να διασπάσει την άμυνα της Σαουθάμπτον, αν και στο 66’ είχε τεράστια ευκαιρία για το 1-0, με τον Φόρστερ να νικά τον Μίλνερ από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Στις καθυστερήσεις ο Άγγλος πορτιέρο πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Γκρούγιτς και το 0-0 έμεινε ως το φινάλε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code