ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Θρίαμβος για Γιουβέντους κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Με δύο γκολ του Ντιμπάλα (7’, 22’) και ένα του Κιελίνι (55’) η Γιουβέντους κέρδισε με 3-0 την
Μπαρτσελόνα στο Τορίνο και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τεράστιο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Γιουβέντους. Η «Γηραιά Κυρία» επικράτησε με 3-0 της Μπαρτσελόνα στο Τορίνο και πλέον καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ στη ρεβάνς του «Καμπ Νου». Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε ευκαιρίες για να πετύχει εκτός έδρας γκολ, ωστόσο μ’ αυτό το σκορ χρειάζεται πλέον να κάνει ακόμα μια μεγάλη ανατροπή μετά απ’ αυτή απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, προειδοποίησε στο 3ο λεπτό με κεφαλιά του Ιγκουαΐν και τέσσερα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με τον Πάουλο Ντιμπάλα. Ο Αργεντινός πήρε τη μπάλα από τον Κουαδράδο, γύρισε και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Τερ Στέγκεν, «γράφοντας» το 1-0.

Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να απαντήσει στο 21’, όταν μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Μέσι, ο Ινιέστα βγήκε απέναντι από τον Μπουφόν, όμως ο Ιταλός γκολκίπερ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Η Γιουβέντους γλίτωσε το γκολ και στο επόμενο λεπτό πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Μάντζουκιτς έκανε την κούρσα από τα αριστερά και έκοψε προς τον Ντιμπάλα, ο οποίος με τρομερό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας δεύτερο προσωπικό γκολ.

Οι Καταλανοί προσπάθησαν να απαντήσουν πριν το ημίχρονο και στο 30’ βρήκαν δίχτυα με τον Μέσι, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον Σουάρες που ήταν πιο μπροστά. Έξι λεπτά μετά, ο Κιελίνι έδιωξε με το πόδι την κεφαλιά του Ουρουγουανού και στο 44’ ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Ιγκουαΐν, κρατώντας το 2-0 ως το ημίχρονο.

Με τρομερή ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αφού στο 47’ το σουτ του Μέσι έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η απάντηση της Γιουβέντους ήρθε δευτερόλεπτα μετά, με τον Κεντίρα να δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από την εστία.

Ακολούθησαν δύο σουτ από τους Ινιέστα (52’) και Ιγκουαΐν (53’), ενώ στο 54’ ο «Πιπίτα» βρέθηκε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν, με τον Γερμανό να διώχνει σωτήρια. Από το κόρνερ ήρθε το 3-0, όταν μετά από εκτέλεση του Πιάνιτς, ο Κιελίνι νίκησε στον αέρα τον Μασεράνο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα μπορούσε να μειώσει στο 67’, με τον Μπουφόν να διώχνει σωτήρια το πλασέ του Σουάρες μέσα από την περιοχή. Δύο λεπτά μετά, ο Μέσι επιχείρησε σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στο σώμα και ύστερα στο χέρι του Κιελίνι, χωρίς να δοθεί πέναλτι. Στο 72’ ο Μάντζουκιτς γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα και κάπου εκεί το παιχνίδι «έσβησε», αφού στο τελευταίο τέταρτο η Γιουβέντους διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ, απορροφώντας την πίεση της Μπαρτσελόνα.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντάνι Αλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (89' Μπαρτσάλι), Κουαδράδο (73' Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (81' Ρινκόν), Ιγουαΐν.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Ματιέ (46' Αντρέ Γκόμες), Μασεράνο, Ράκιτιτς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code