ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι Τζαζ "προσφέρουν το φως" σε τυφλό αγοράκι

Το να αγωνίζεσαι στο NBA δεν αφορά μόνο το αθλητικό κομμάτι. Οι ομάδες συνεχώς ψάχνουν τρόπο για να κάνουν εύκολη τη ζωή των φίλων τους, προκειμένου όλοι να μπορούν να βλέπουν το αγαπημένο τους σπορ.Και όταν λέμε όλοι το εννοούμε όλοι. Ανά διαστήματα, κάθε ομάδα ξεχωριστά κάνει κινήσεις για να βοηθήσει άτομα με ειδικές ανάγκες, ή με κινητικά προβλήματα ή τυφλά. Παράδειγμα οι Καβαλίερς που προσφέρουν μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ειδική για άτομα με αυτισμό και άλλες παθήσεις.

Οι Τζαζ όμως ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η ομάδα της Γιούτα δοκιμάζει μία νέου είδους τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα σε τυφλούς να δουν την αγαπημένη τους ομάδα! Ένας από τους πρώτους οπαδούς που δοκίμασε τη νέα αυτή μέθοδο, είναι ο 7χρονος Λάντον Κάρτερ, που αν και έχει όραση, αυτά που βλέπει είναι υπερβολικά θολά.

Ο μικρός πάσχει από aniridia, μία ασθένεια που επηρεάζει τις ίριδες του ματιού. Και κατάφερε για πρώτη φορά να δει καθαρά την ομάδα που υποστηρίζει στο τρίτο παιχνίδι της σειράς απέναντι στους Κλίπερς. Ο Κάρτερ το κατόρθωσε αυτό μέσω ειδικών γυαλιών που φόρεσε, γεμίζοντάς τον με πολύ χαρά που έβλεπε τον αγαπημένο του παίκτη, Γκόρντον Χέιγουορντ.



Καλό το θέαμα, τα καλάθια και τα μεγάλα σκορ, αλλά βγάζουμε το καπέλο στην... ανθρωπιά του NBA.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code