ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κύπελλο Γερμανίας: Απέκλεισε Μπάγερν και πήγε τελικό η Ντόρτμουντ!

Η Ντόρτμουντ κέρδισε με ανατροπή (3-2) την Μπάγερν στο Μόναχο και προκρίθηκε στον τελικό του
Κυπέλλου Γερμανίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Άιντραχτ. Ρόις (19’), Ομπαμεγιάνγκ (69’) και Ντεμπελέ (74’) οι σκόρερ των Βεστφαλών, Μαρτίνεθ (28’) και Χούμελς (41’) τα γκολ των Βαυαρών.

Σ’ ένα εκπληκτικό ματς στο Μόναχο, η Ντόρτμουντ έκανε ανατροπή στην… ανατροπή, πήρε τη νίκη με 3-2 κόντρα στην Μπάγερν και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας για 4η σερί χρονιά. Οι Βεστφαλοί μετρούν συνολικά 9 παρουσίες σε τελικό αλλά μόλις τρεις κατακτήσεις, με τελευταία το 2012 απέναντι στην Μπάγερν. Αντίπαλος τους η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία έχει τέσσερις κατακτήσεις, με τελευταία το 1988.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με την Ντόρτμουντ να απειλεί πρώτη στο 5’ με άστοχη προβολή του Ομπαμεγιάνγκ από τη μικρή περιοχή. Η απάντηση της Μπάγερν ήρθε στο 13’ με σουτ του Ριμπερί, το οποίο «έβγαλε» ο Μπούρκι, όμως στο 19’ η Ντόρτμουντ πήρε το προβάδισμα. Μετά από λάθος του Μαρτίνεθ, ο Γκερέιρο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ρόις «έγραψε» το 1-0.

Ο Ισπανός άσος πήρε το… αίμα του πίσω στο 28’, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Η Μπάγερν συνέχισε να πιέζει για την ανατροπή και στο 38’ είχε δοκάρι με νέα κεφαλιά του Μαρτίνεθ. Η πίεση των Βαυαρών απέδωσε καρπούς στο 41’, με τον Χούμελς να σκοράρει από κοντά, ύστερα από γύρισμα του Ριμπερί, σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομάδα του. Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπούρκι, με το 2-1 να μένει ως το ημίχρονο.

Το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό στο δεύτερο μέρος, με εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ. Στο 56’ ο Χούμελς έκοψε σωτήρια τον Ντεμπελέ πριν αυτός πλασάρει, ενώ στο 58’ ο Μπούρκι νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ρόμπεν. Ο Ολλανδός «άγγιξε» ξανά το γκολ στο 63’, όμως ο Μπέντερ με τρομερή επέμβαση στη γραμμή, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι Βεστφαλοί γλίτωσαν το γκολ και στο 69’ έφεραν το σκορ στα ίσια, όταν μετά από σέντρα του Ντεμπελέ, ο Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε από κοντά και ισοφάρισε το σκορ σε 2-2. Δύο λεπτά μετά, ο Μπούρκι έδιωξε με γροθιές το σουτ του Ριμπερί και στο 74’ η Ντόρτμουντ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Μετά από αντεπίθεση, η μπάλα βρέθηκε στον Ντεμπελέ και αυτός με τρομερό τελείωμα «έγραψε» το 3-2 για τους φιλοξενούμενους.

Τρία λεπτά μετά το γκολ (77’) η Μπάγερν ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Αλόνσο, ενώ στο 82’ το σουτ του Ριμπερί πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Οι Βαυαροί πίεζαν ασφυχτικά για το γκολ της ισοφάρισης και στο 86’ είχαν νέο χαμένο τετ-α-τετ με τον Ρόμπεν. Το 3-2 υπέρ της Ντόρτμουντ έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και οι Βεστφαλοί πήραν για 4η σερί χρονιά την πρόκριση για τον τελικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code