ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λεμονής: «Το DNA του Ολυμπιακού θέλει τίτλους»

Πιο ορεξάτος από ποτέ για δουλειά δήλωσε ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος κάλεσε τους παίκτες του να
αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα ενώ στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να κάνει το «νταμπλ».

Με δηλώσεις του στη Nova, ο Τάκης Λεμονής αναφέρθηκε στις πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό και στάθηκε στην ενότητα που χρειάζεται ο σύλλογος για να αντιστρέψει το κλίμα. Ο ίδιος έδωσε σύνθημα για το ντάμπλ και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου στα επόμενα παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις πρώτες ημέρες του στον Ολυμπιακό: «Από τη μία ήταν καλό ότι δεν είχαμε άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις, από την άλλη δεν ήταν καλό ότι όλη η ομάδα δεν ήταν παρούσα. Σε γενικές γραμμές οι ρυθμοί είναι αρκετά γρήγοροι, πρέπει πολύ γρήγορα να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να ξεκινήσουμε αυτή τη δύσκολη σειρά αγώνων που έχουμε μπροστά μας».

Για το αν ο πρώτος στόχος του είναι η αξιοποίηση του συνόλου των ποδοσφαιριστών: «Οπωσδήποτε. Είμαστε σε μια περίοδο που δεν περισσεύει κανένας ποδοσφαιριστής, δεν περισσεύει κανένας άνθρωπος που εργάζεται για την ομάδα, δεν περισσεύει ακόμη και κανένας φίλαθλος της ομάδας. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικά, είναι μια σειρά αγώνων που κακά τα ψέματα είναι οι δύο μεγάλοι στόχοι της ομάδας, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και πρέπει να είμαστε άπαντες σε ετοιμότητα.

Για τη δουλειά που γίνεται σε φυσική κατάσταση και τακτική: «Πιστεύω έχω βοηθηθεί σε δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Το ένα είναι ότι ήμουνα όλο αυτό το διάστημα στην Ελλάδα και έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Το δεύτερο είναι ότι σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, φεύγοντας ο Μπέντο και ερχόμενος ο Βασίλης Βούζας ο οποίος συνεργάστηκε και με τον Χρήστο Μουρίκη, κατόρθωσα να ξέρω τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το μεταβατικό διάστημα. Ερχόμενος εδώ έχω μια αρκετά καλή εικόνα και προσωπική από τα παιχνίδια που έχω δει σχετικά με τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών, αλλά τώρα τους γνωρίζω και πιο σωστά βλέποντάς τους και μιλώντας με το υπόλοιπο τιμ πάνω σε θέματα που αφορούν και στη φυσική κατάσταση αλλά κυρίως την τακτική μας».

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα του θα τα καταφέρει στη συνέχεια: «Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει το αντίθετο αυτής της λέξης, το να είσαι απαισιόδοξος. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε όλοι πάρα πολύ να βελτιώσουμε την εικόνα μας, είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί εκεί φαίνεται το γενικό πρόβλημα που είχαμε. Χάσαμε κάποια που είναι σημαντικά και για τον κόσμο και για τον σύλλογο. Νομίζω τώρα ήρθε η ώρα να αντιστρέψουμε τελείως αυτό το κλίμα».

Για το αν το κομμάτι της ψυχολογίας τον απασχολεί περισσότερο από όλα: «Βέβαια. Το κομμάτι της ψυχολογίας αν δούμε το ποδόσφαιρο διαχρονικά, είναι ένα από τα σπουδαιότερα κομμάτια. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε και κάτι άλλο. Ότι για να έχουμε καλή ψυχολογία, το πρώτο και το σημαντικότερο πράγμα είναι τα αποτελέσματα. Κακά τα ψέματα, ότι και να πεις στους παίκτες όσο να προσπαθείς να τους ντοπάρεις με τα λόγια, τα αποτελέσματα είναι πάντα αυτά που δημιουργούν το καλό κλίμα. Βέβαια το να φτιάξουμε ένα κλίμα όπου θα βλέπουμε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους, αυτό είναι οπωσδήποτε ένα κομμάτι που πρέπει να το δουλέψουμε. Χρειαζόμαστε και αυτό το πράγμα, χρειαζόμαστε περισσότερη προσπάθεια, περισσότερη επιμονή και έτσι θα έρθει και το καλό αποτέλεσμα».

Για το αν η πίεση για το αποτέλεσμα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών: «Κοιτάξτε, το Καραϊσκάκη ανέκαθεν ήταν ένα γήπεδο που ο κόσμος είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή ακόμη και στον τομέα της τακτικής. Είναι πιεστικό το κοινό μας ώστε να κάνουμε κάθε ένα λεπτό και μία επίθεση. Αυτό που θέλω εγώ να ζητήσω από τον κόσμο είναι να έρθει κοντά μας και να βοηθήσει ακόμη σε αυτό το κομμάτι. Εμείς συνήθως αντιμετωπίζουμε ομάδες που παίζουν πιο αμυντικά, που κλείνονται πίσω και θέλουμε να έχουμε υπομονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας ώστε να μπορέσουμε να διασπάσουμε αυτές τις άμυνες. Και αν αρχίσει να αγχώνεται ο κόσμος, αγχώνεται και η ομάδα. Εκεί θέλω πραγματικά να ζητήσω τη βοήθειά τους γιατί όπως είπα είμαστε σε μία φάση -δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη ''πόλεμος''- αλλά αυτό είναι και το ποδόσφαιρο τελικά, μια μεγάλη μάχη. Σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι κοντά και ενωμένοι».

Για το αν ανυπομονεί για την επιστροφή του στον πάγκο του Καραϊσκάκη: «Ναι, είναι κάτι που τονίζω συνέχεια στους ποδοσφαιριστές μας γιατί μίλησα και με τον καθένα ξεχωριστά. Αυτό που τους έχω πει είναι ότι θα είμαι ένας ευτυχισμένος προπονητής αν έχω παίκτες που μετά από μία ήττα θα περιμένουν πως και πως το επόμενο ματς. Και θα είμαι ακόμη πιο ευτυχισμένος αν κατορθώσω να τους κάνω με τη δουλειά μου να κοιτάνε το ρολόι και να ανυπομονούν να αρχίσει η προπόνηση. Αν το κατορθώσω αυτό εγώ και οι συνεργάτες μου, πιστεύω θα είμαστε σε καλό δρόμο».

Για την εικόνα που έχει για τον Πλατανιά, τον επόμενο αντίπαλο: «Τον έχω παρακολουθήσει αρκετά, ο Γιώργος Παράσχος είναι ένας από τους προπονητές που πραγματικά εκτιμώ και σέβομαι για τη δουλειά του. Έχει φτιάξει μια ομάδα πάρα πολύ δύσκολη. Πρέπει να δούμε ότι στο πρωτάθλημα έχει έξι ήττες, έτσι; Είναι μια πολύ καλή, συμπαγής ομάδα και θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ καλά για να τη νικήσουμε».

Για το αν αισθάνεται την ίδια όρεξη για δουλειά με την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό: «Ναι. Νομίζω ίσως λίγο παραπάνω. Λίγο παραπάνω γιατί το Ρέντη το ήξερα. Έχω γνωρίσει το Ρέντη του '78, το Ρέντη του 2000, του 2007 και το τωρινό. Είναι ένα μέρος όπου πραγματικά λες ''δουλεύω''. Μου έχουν κάνει εντύπωση και οι αλλαγές που έχουν γίνει και το επίπεδο πλέον της ομάδας, στα θέματα τα δικά μου, που αφορούν τη δουλειά μου. Αυτό είναι κάτι που σε απεγκλωβίζει από κάθε είδους προβλήματα και αφοσιώνεσαι μόνο στη δουλειά σου. Έχω πολλή όρεξη, το είπα και στους παίκτες μας. Είμαι πολύ πεινασμένος για τίτλους, έτσι είναι ο Ολυμπιακός, δεν μπορείς να αλλάξεις το DNA του άρα εμείς όλοι εδώ πρέπει να μπούμε πολύ γρήγορα σε αυτό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code