ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Θρίαμβος πρόκρισης για Ντόρτμουντ

Με τον Ομπαμεγιάνγκ να πετυχαίνει χατ-τρικ (4’, 61’, 85’), η Ντόρτμουντ διέλυσε με 4-0 την Μπενφίκα στο «Βεστφάλεν» και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς
Λιγκ.

Σε περίπατο μετέτρεψε η Ντόρτμουντ τη ρεβάνς με την Μπενφίκα στο «Βεστφάλεν». Οι Βεστφαλοί πήραν εμφατική νίκη με 4-0, ανέτρεψαν το 1-0 του «Ντα Λουζ» και προκρίθηκαν με άνεση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γκολ του Μήτρογλου στο πρώτο παιχνίδι έδινε το προβάδισμα στους «αετούς», ωστόσο η Ντόρτμουντ φρόντισε με το… καλημέρα να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, ανοίγοντας το σκορ στο 4ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ.

Οι Βεστφαλοί συνέχισαν να είχαν την υπεροχή, ωστόσο η Μπενφίκα έκλεισε τους χώρους και δεν επέτρεπε στην ομάδα του Τούχελ να φανεί απειλητική. Μάλιστα στο 24’ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή με πλασέ του Σέρβι, ενώ στο 41’ διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για δεύτερη κίτρινη στον Ντεμπέλε, ο οποίος θα άφηνε την Ντόρτμουντ με παίκτη λιγότερο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (47’) η Μπενφίκα έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ που θα τις έδινε σημαντικό προβάδισμα, με τον Πίστσεκ να κόβει σωτήρια τον Σέρβι πριν αυτός εκτελέσει τον Μπούρκι. Η Ντόρτμουντ έμεινε ζωντανή και στη συνέχεια πήρε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, πιέζοντας για ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 59’ ο Έντερσον νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ομπαμεγιάνγκ, όμως δευτερόλεπτα μετά ο Πούλισιτς με εξαιρετικό πλασέ, νίκησε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ, «γράφοντας» το 2-0. Η άμυνα της Μπενφίκα έβγαζε πολλά προβλήματα και στο 62’ η Ντόρτμουντ τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Ο Βάιγκλ έβγαλε μπαλιά στον Σμέλτσερ, εκείνος έδωσε με τη μία στον Ομπαμεγιάνγκ και ο Αφρικανός από κοντά «έγραψε» το 3-0.

Ο Ρουί Βιτόρια έριξε στο ματς και τον Ζόνας, όμως η Μπενφίκα αδυνατούσε να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις, με τον Μήτρογλου να ήταν καλά κλεισμένος από τον Παπασταθόπουλο και τους συμπαίκτες του. Η ομάδα του Τούχελ κρατούσε με άνεση το μηδέν, είχε δοκάρι στο 84’ με τον Μπάρτρα και ένα λεπτό μετά ο Ομπαμεγιάνγκ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ με κοντινό πλασέ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code