ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εισαγγελέας στα ίχνη στοιχηματικών παραδείσων

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τις στοιχηματικές εταιρίες που έχουν
προσωρινή άδεια λειτουργίας.
Η έρευνα φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πολλές από αυτές τις εταιρίες κακώς λειτουργούν στον ελλαδικό χώρο, καθώς η έδρα τους δεν βρίσκεται καν στην Ευρώπη. 
Η ελληνική νομοθεσία είναι σαφής και προβλέπει ότι για να λειτουργήσει στοιχηματική εταιρία στη χώρα μας πρέπει να κινείται εντός ευρωπαϊκής οικονομικής ζώνης. Με έκπληξη οι δικαστικοί λειτουργοί διαπίστωσαν ότι είχε δοθεί άδεια προσωρινής λειτουργίας σε στοιχηματικές εταιρίες που εδρεύουν στην Κεντρική Αμερική και στην Ασία.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται τεράστια απώλεια δημοσίων εσόδων, οργιάζει η φοροδιαφυγή και ορισμένοι επιτήδειοι φουσκώνουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε  υπεραντλαντικούς φορολογικούς παραδείσους.

Η δικαστική έρευνα κατέδειξε και κάτι άλλο: Τουλάχιστον οι μισές από τις 24 στοιχημταικές εταιρίες που λειτουργούν προσωρινά στην Ελλάδα, δεν είχαν προηγούμενη δραστηριότητα! Απαράβατος όρος για να πάρεις άδεια ήταν να έχεις δραστηριότητα τουλάχιστον την τελευταία διετία σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Είναι να απορεί κανείς με ποιόν τρόπο αδειοδοτήθηκαν αυτές οι εταιρίες και γιατί δεν κινήθηκε ο ελεγκτικός μηχανισμός.

Η πρώτη εξήγηση που δίνεται είναι ότι τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τον στοιχηματισμό είχαν τη δύναμη να αλλοιώσουν έγγραφα και να ''πείσουν'' δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι αποδείχτηκαν επίορκοι. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν το ΣΔΟΕ άρχισε να συγκεντρώνει υλικό για τα ανομήματα των στοιχηματικών εταιριών, έγινε διάρρηξη στα γραφεία του!

Ο παράνομος στοιχηματισμός ξεπερνάει σε τζίρο παγκοσμίως τα ναρκωτικά και τα όπλα. Για αυτό το λόγο δημιουργούνται ετερόκλητες συμμαχίες εγκληματικών προσωπικοτήτων, οι οποίες φροντίζουν να δημιουργούν θύλακες διαφθοράς ανά την υφήλιο. Μάλιστα η Europol (ευρωπαϊκή αστυνομία) και η Eurojust (ευρωπαϊκή εισαγγελία) έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο δράσης για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα. Δυστυχώς η ελληνική Δικαιοσύνη ούτε έχει τους απαραίτητους μηχανισμούς ούτε τα εργαλεία συνεργασίας με τις διεθνής Αρχές. Μοιραία ο στοιχηματισμός στη χώρα μας μοιάζει με καρυδότσουφλο σε τεράστια κύματα... 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code