ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μπασινάς στον Ντέμη: «Είχα βάλει τον Παναθηναϊκό πάνω από όλα και ο τρόπος που έφυγα με ενόχλησε πολύ»

Στο γεγονός ότι ο τρόπος που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό τον πίκρανε πάρα πολύ στάθηκε ο πρώην άσος των πρασίνων,
Άγγελος Μπασινάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6.
Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή των Αλέξη Σπυρόπουλου και Ντέμη Νικολαΐδη:
«Ήταν μια κατάσταση που δεν περίμενα ποτέ ότι μπορεί να μου συμβεί. Είχα δώσει τα πάντα, είχα βάλει την ομάδα πάνω από την υγεία μου και ο τρόπος που έφυγα με ενόχλησε πάρα πολύ. Όταν δεν θες έναν ποδοσφαιριστή, πρέπει να λύνεις τις διαφορές μαζί του, όχι να τον αφήνεις να προπονείται μόνος. Εξάλλου, δεν πιστεύω ότι πρέπει να κάθεσαι στο συμβόλαιό σου. Άφησα τα λεφτά από το τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου μου.

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάνουν κακό στην ομάδα αυτοί οι διοικούντες, γιατί βλέπεις ότι δεν προσφέρουν τίποτα. Και εγώ σαν αρχηγός έπρεπε να πω πράγματα. Πάντα στη ζωή μου έλεγα αυτό που βλέπω, και δεν τα έλεγα για κακό. Νομίζω ότι πρέπει να τα λες και να βελτιώνεις καταστάσεις. Έκανα, πράγματι, προπόνηση εκτός ομάδας. Τότε ήταν και ο Τζόρβας μαζί. «Κάνε σουτ στον πιτσιρικά, να τον γυμνάσεις», μου έλεγαν. Και ο Τζόρβας μου είπε μετά ότι του έκανα καλό».

«Μετά το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι με την ΑΕΚ, που έληξε 0-0 και χάσαμε το πρωτάθλημα, άκουγα πάλι ότι ο Μπασινάς είναι το πρόβλημα και ξανά, ότι ο Μπασινάς είναι το πρόβλημα… Πήγα στο γραφείο του Μαλεζάνι λοιπόν και του λέω πως δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό και να μη βγαίνει κανείς να καλύψει την ομάδα! Πώς θα παίξουμε την επόμενη χρονιά, του είπα.

Με φωνάζει, τότε, ο Τζίγκερ και μου λέει: «Άγγελε, είπες πως θες να φύγεις»… Με είδε όπως ήμουν ο Μαλεζάνι και όπως του το είπα, με την ένταση που είχα και ίσως το κατάλαβε και το μετέφερε διαφορετικά. Εκεί έχω κάνει λάθος εγώ. Αλλά είχα στεναχωρηθεί πολύ που χάσαμε το πρωτάθλημα μετά το νταμπλ. Πιο πολύ από τον καθένα. Λέω, λοιπόν, στον κ. Βαρδινογιάννη ότι θέλω να μείνω, αλλά και ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και να με καλύψει. Του λέω αν πιστεύεις τον κόουτς, που είναι στην ομάδα τρεις μήνες και όχι τον αρχηγό σου επί 17 χρόνια, τότε υπάρχει πρόβλημα. Μου είπε, λοιπόν, φεύγεις. Το μετά, όμως, είναι το πρόβλημα. ΟΚ, να φύγω. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει αιώνιο συμβόλαιο με καμία ομάδα.

Το επόμενο καλοκαίρι δεν μου είπαν τίποτα για την προετοιμασία. Δεν ακολούθησα, δηλαδή, την ομάδα στο εξωτερικό. Πήγαινα απλά κάθε πρωί στις 7 για προπόνηση μόνος μου. Έμπαινα να παίξω καμιά φορά, μόνο όταν δεν… έβγαινε η αποστολή. Το φοβερό και τρομερό είναι άλλο: Ενώ ήμουν εκτός ομάδας, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι πήγαν άνθρωποι της Μπέρμιγχαμ και της Τζένοα να διαπραγματευτούν τη μεταγραφή μου απευθείας στον Τζίγκερ. Τα λόγια που τους είπε δεν τα λες ούτε για τον χειρότερο παίκτη σου! Με περιέγραψε με τέτοιο τρόπο, σαν να ήμουν ο χειρότερος! Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελαν να με πουλήσουν.

Μόνο άσχημα λόγια άκουσαν και η μόνη ερώτηση που έκαναν οι άνθρωποι των δύο αυτών ομάδων ήταν “για ποιον λόγο, τότε, δεν θες να τον αφήσεις να φύγει”! Τελευταία μέρα των μεταγραφών, 31 Αυγούστου, τους είπα: «Αφήστε με να φύγω. Σας υπογράφω και χαρτί ότι θα πάω στο εξωτερικό και όχι σε άλλη ομάδα της Ελλάδας”. Δεν μου απάντησαν καν.

Έτσι, έμεινα σε νεκρή περίοδο. Πήγαινα σπίτι και έκλαιγα από τα νεύρα μου, με έβλεπε η γυναίκα μου. Ακούστε και αυτό: Δεν με άφηναν να πάω σαββατοκύριακο για προπόνηση, για να μη δω τα σχέδια του προπονητή και πάρω τον άλλον προπονητή και του τα πω! Μίλησα, μάλιστα, τότε με δικηγόρο, γιατί αν δεν πας για προπόνηση, ενώ δεν υπάρχει λόγος, η ομάδα μπορεί να σου κάνει διακοπή συμβολαίου!

Ζήτησα ένα έγγραφο, κάτι, που να αναφέρει ότι δεν πάω για προπόνηση κατόπιν εντολής του συλλόγου. Τελικά, έλυσα το συμβόλαιό μου 21 Σεπτεμβρίου! Έμεινα χωρίς ομάδα, τη στιγμή, δε, που η Εθνική ομάδα είχε δύο ματς. Στα οποία, ωστόσο, ευτυχώς έπαιξα και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ρεχάγκελ που με στήριξε, παρότι ήμουν χωρίς ομάδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code