ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αραούχο: Ο νέος Ντέμης που κέρδισε τους πάντες

Ο Σέρχιο Αραούχο έχει καταφέρει να κάνει τον κόσμο να μιλά συνεχώς για το όνομά του, πριν καν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Η σύγκριση του με τον Ντέμη, αλλά και οι πιθανότητες παραμονής του παίκτη μετά το καλοκαίρι.


Όταν το όνομά του γράφτηκε στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ αμέσως έκανε «γκελ» στον κόσμο της ΑΕΚ και ήταν απαίτηση λαού η απόκτησή του. Το ναυάγιο με τη μεταγραφή του Ντίαζ που οδηγήθηκε σε σίριαλ οδήγησε την διοίκηση να πάρει την ορθότερη απόφαση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ο Χιμένεθ τον πρότεινε χωρίς δεύτερη σκέψη και τελικώς η Ένωση απέκτησε τον Αραούχο, βρίσκοντας στο πρόσωπό του τον killer που έψαχνε εδώ και χρόνια.

Ο Αργεντινός φορ έχει πετύχει 6 γκολ σε 8 παιχνίδια, με κορυφαία του εμφάνιση αυτή με τον ΠΑΟΚ, όπου πέτυχε το πρώτο του τέρμα από τα... αποδυτήρια, κέρδισε την αποβολή του Μαλεζά και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ κλειδώνοντας την νίκη για την ομάδα του. Η ΑΕΚ δείχνει πως βρήκε λαβράκι, είναι παίκτης με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ και έχει το εύκολο γκολ. Μια φάση που μπορεί να θεωρείται χαμένη, ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί να την οδηγήσει σε γκολ.

Επίσης, με την έλευση του Αραούχο η Ένωση έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της. Πλέον, δεν βλέπουμε τις βαθιές μπαλιές από την άμυνα στον σέντερ φορ, αλλά την μπάλα χαμηλά, τριγωνάκια μεταξύ των παικτών, ενώ βλέπουμε να παίζουν συνεχώς το ένα-δύο ανοίγοντας ευκολότερα τις αντίπαλες άμυνες. Παρά το ύψος του (1,80), ο «El Chino» μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση και με πλάτη στην εστία, ενώ έχει δείξει πως συνεργάζεται εξαιρετικά με τους Βάργκας, Μάνταλο και Πατίτο ανεβάζοντας τις αποδόσεις και των συμπαικτών του.

Η σύγκριση με τον Ντέμη



Το νούμερο «11» στην φανέλα που διάλεξε ο Αργεντινός φορ, το είχε στην πλάτη του κι ο Ντέμης Νικολαΐδης που άφησε τη δική του εποχή ως ποδοσφαιριστής. Οι κινήσεις του κυρίως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και στα υπόλοιπα ματς θύμησαν σε αρκετούς οπαδούς τον αγαπημένο τους επιθετικό που «έσκιζε» τα δίχτυα με τον δικέφαλο στο στήθος.
Από τότε που αποσύρθηκε ο Ντέμης είχαν να δουν οι φίλοι της ΑΕΚ παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά. Παίκτη που δεν έχει το ύψος του...Γιάο Μινγκ, που μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση κοιτώντας το τέρμα, αλλά και με πλάτη στην εστία. Ακόμη, ο Αραούχο έχει το εύκολο γκολ, όπως το είχε και ο Ντέμης με αυτό να αποτελεί ένα ακόμη κοινό σημείο.
Μπορεί όμως να μείνει στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι;



Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Ένωσης έχουν βάλει την ομάδα στην διαδικασία να αρχίσει από τώρα τις διαπραγματεύσεις με τη Λας Πάλμας για την παραμονή του παίκτη και μετά το καλοκαίρι. Ωστόσο, η ερώτηση που θέτουν όλοι είναι η εξής: Μπορεί η ΑΕΚ να κρατήσει τον παικταρά στο ρόστερ της;

Οι απαιτήσεις της ισπανικής ομάδας θα είναι αρκετά μεγάλες και για να συνεχίσει ο Αραούχο να αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΚ απαιτείται από τη διοίκηση μεγάλη οικονομική υπέρβαση στο μπάτζετ ακόμα και σε περίπτωση δανεισμού. Το ενδεχόμενο μεταγραφής δεν θα πρέπει να συζητείται καν, αφού ο Ντέμης όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του η Λας Πάλμας απέρριψε προσφορά 12 εκατομμυρίων για τον παίκτη. Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη είναι η παραμονή του Αραούχο στην ΑΕΚ, ωστόσο η θέληση του ίδιου είναι να παραμείνει στην Ελλάδα και τη νέα σεζόν, όπου μόνο αυτό μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης.


Η θέληση του παίκτη και της ΑΕΚ



Ένα είναι σίγουρο. Όλα θα κριθούν στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού με τον παίκτη είτε να παραμένει, είτε να επιστρέφει στη Λας Πάλμας. Με τις μέχρι στιγμής δηλώσεις του ο Αραούχο δείχνει πως επιθυμεί να συνεχίσει στην Ένωση, έχει βρει ένα εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προπονητή, αλλά και η διοίκηση κάνει ότι περνά από το χέρι της να τον κρατά ευτυχισμένο στην Ελλάδα. Δεν έχει προκαλέσει ούτε στο ελάχιστο με τη συμπεριφορά του, ενώ δείχνει να έχει ξεπεράσει τις «αμαρτίες» που έκανε στην Ισπανία δείχνοντας τη θέλησή του να βρει ξανά τον εαυτό του.

Ο Αραούχο και μόνο που αγωνίζεται στην ΑΕΚ είναι επιτυχία για την ομάδα. Αν δεν είχε τα πειθαρχικά θέματα με τη Λας Πάλμας θα ήταν αδύνατη η απόκτησή του από κάθε ελληνική ομάδα. Η Ένωση κατάφερε και τον απέκτησε έστω και με δανεισμό σε εξαιρετική ηλικία (25 ετών) και με εξαιρετικό βιογραφικό. Είτε τον κρατήσει, είτε όχι και μετά το καλοκαίρι οι φίλοι της ΑΕΚ δεν πρέπει να απογοητεύονται σε καμία περίπτωση, αλλά να χαίρονται την κάθε του εμφάνιση με τον δικέφαλο στο στήθος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code