ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Θρίαμβος για ΑΕΚ στο ντέρμπι

Με τον Αραούχο να πετυχαίνει δύο γκολ (1’, 85’) και τον Αραβίδη να σκοράρει στην επιστροφή του
(90+1’), η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στην 5η θέση. Με δέκα παίκτες από το 53’ (Μαλεζάς) ο «δικέφαλος του Βορρά», που ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά τις 8 Ιανουαρίου.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο «ντέρμπι Δικεφάλων» με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αραούχο, η «Ένωση» πήρε εμφατική νίκη με 3-0 στο ΟΑΚΑ και εκμεταλλευόμενη και την ήττα της Ξάνθης στη Κέρκυρα (1-0) ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε ονειρικά το ματς, παίρνοντας προβάδισμα πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού. Μετά από λάθος συνεννόηση των Ενρίκε και Κρέσπο, ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ μόλις στα 49 δευτερόλεπτα! Το γκολ έδωσε… φτερά στα πόδια των γηπεδούχων , που στο 7’ θα μπορούσαν να πετύχουν δεύτερο τέρμα, όμως ο Γιόχανσον αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ο ΠΑΟΚ, που στο 15’ έχασε με τραυματισμό τον Κάμπος (μπήκε ο Μπίσεσβαρ), αδυνατούσε να αντιδράσει και μάλιστα γλίτωσε το γκολ χάρη στις αποκρούσεις του Γλύκου. Στο 27’ ο Αϊντάρεβιτς δεν μπόρεσε από θέση τετ-α-τετ να νικήσει τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος στο επόμενο λεπτό απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Σιμόες. Στο 33’ ο Γκάλο γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Μάνταλο, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν το 2-0 και στις καθυστερήσεις είχαν δύο σπουδαίες φάσεις για να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο. Στο 45+3΄ ο Γκάλο έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ το πλασέ του Κρέσπο και δευτερόλεπτα μετά ο Μπάρκας απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Μάτος.

Με την έναρξη της επανάληψης (50’), η ΑΕΚ θα μπορούσε να τελειώσει το ματς αλλά οι Μάνταλος και Αραούχο σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας από θέση βολής. Τρία λεπτά μετά, ο Μαλεζάς έκοψε με το χέρι την μπάλα στην ντρίμπλα του Αραούχο και είδε δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα περισσότερο αποσυντόνισε τους παίκτες της ΑΕΚ, που απείλησαν ξανά στο 81’ με δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Γλύκος. Το 2-0 ήρθε τελικά τέσσερα λεπτά μετά, με τον Αραούχο να σκοράρει με τρομερό πλασέ έξω από την περιοχή, βάζοντας… φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Ο Αργεντινός, που αποθεώθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ, αντικαταστήθηκε στον 88’ από τον Αραβίδη και ο Έλληνας επιθετικός έβαλε το… κερασάκι στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 στην επιστροφή του στην ενεργό δράση.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (63' Μπακασέτας), Βάργκας (78' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο (88' Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Κρέσπο, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα (55' Λέοβατς), Κάμπος (15' Μπίσεσβαρ), Ενρίκε, Πρίγιοβιτς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code