ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μονακό - ΑΕΚ 95-87

Οι οπαδοί της ΑΕΚ έβαψαν κιτρινόμαυρο το Μονακό, αλλά η «Ένωση» δεν ήταν έτοιμη για το
μεγάλο ραντεβού, ηττήθηκε από τους Μονεγάσκους (95-87) και αποκλείστηκε από το Basketball Champions League. Αποβλήθηκε σε κομβικό σημείο ο Ζντοβτς!
Οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν όνειρα για Final Four και πήγαν, μαζί με τον κόσμο, στο Μονακό για μία μεγάλη νίκη-πρόκριση. Ωστόσο, τίποτα δεν πήγε καλά, οι Μονεγάσκοι είχαν τον έλεγχο σχεδόν σε όλο τον αγώνα και άφησαν εκτός διοργάνωσης την ομάδα του Ζντοβτς που ετοιμάζεται πια να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό (13/3).
Οι δύο ομάδες είχαν εξ αρχής ρυθμό, ενώ γρήγορα συμπλήρωσαν ομαδικά φάουλ με αποτέλεσμα πολλές βολές από νωρίς. Ο Σούλερ (8π.) οδηγούσε τη Μονακό, η ΑΕΚ «τάιζε» τους ψηλούς και ισοφάρισε σε 10-10. Σταδιάκα, η Μονακό έβαλε κι άλλους παίκτες στην εξίσωση και «άνοιξε» τη διαφορά. Η ΑΕΚ είχε πολλά αμυντικά προβλήματα και ένα ξέσπασμα του Μποστ διαμόρφωσε το 30-19 της πρώτης περιόδου.  

Ντίξον και Μαυροκεφαλίδης επέτρεψαν στην ΑΕΚ να πλησιάσει (32-27, στο 13'), ενώ ο Λαρεντζάκης ήταν ο παίκτης που μείωσε ακόμη περισσότερο με πέντε σερί (36-34). Ο Ελονού ισοφάρισε σε 36-36, αλλά οι Μονεγάσκοι ανέβασαν το επίπεδο της άμυνάς του και βρέθηκαν ξανά μπροστά με 43-38. Με καλάθι του Μποστ διαμορφώθηκε το 47-40, ενώ η «Ένωση» έκλεισε το ημίχρονο με 2/10 τρίποντα. 

Ο Ελονού κράτησε την ΑΕΚ κοντά (51-44), μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα, αλλά η Μονακό είχε τον απόλυτο έλεγχο και με τον Σούλερ μπροστάρη «εκτόξευσε» την διαφορά στο +15 (61-46). Η ΑΕΚ μείωσε σε 61-51 και εκεί ήρθε το... χάος. Ο Ζντοβτς αποβλήθηκε έπειτα από πολύ έντονες διαμαρτυρίες και οι Μονεγάσκοι έφτασαν στο +17 (68-51) και παρά τις προσπάθειες του Βασιλειάδη είχαν προβάδισμα ασφαλείας (75-61) στο φινάλε της τρίτης περιόδου. 

Ο Μποστ μπήκε «φουριόζος» στο τελευταίο δεκάλεπτο και ήταν ο παίκτης που... καθάρισε την κατάσταση οριστικά για τη Μονακό. Το μόνο που κατάφεραν οι «κιτρινόμαυροι» μέχρι τέλους, ήταν να μειώσουν σε 95-87.

O MVP: Ο Τζαμάλ Σούλερ ήταν «καυτός» από νωρίς και τέλειωσε το ματς με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ. Κομβικός για τους νικητές και ο Μποστ (18π.), αλλά ο πρώτος ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις για τη Μονακό από νωρίς. 

Ο Σκληρός: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, λίγες μέρες μετά την επάνοδο στην ΑΕΚ, τα... έδωσε όλα για να οδηγήσει την ομάδα του σε πρόκριση. Ήταν ο καλύτερος παίκτης της «Ένωσης», αλλά οι 18 πόντοι και τα 12 ριμπάουντ δεν ήταν αρκετά. Προσπάθησαν, κατά διαστήματα, και οι Μαυροειδής-Βασιλειάδης. 

Ο Πεσμένος: Σε ένα ματς που η ΑΕΚ περίμενε πολλά από εκείνον, ο Ρόκο Ούκιτς εγκλωβίστηκε από την άμυνα της Μονακό και δεν κατάφερε να προσφέρει στην ομάδα του με τον τρόπο που συνηθίζει (6π., 2ασ.). Απαρατήρητος πέρασε ο Νιούλεϊ. 

Η Στιγμή: Φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη στιγμή της αποβολής του Γιούρι Ζντοβτς. Σε εκείνο το σημείο, η «Ένωση» έχασε επαφή με το σκορ και δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει και να μπει με αξιώσεις στη διεκδίκηση της πρόκρισης. 

Η Γκέλα: «Γκέλα» αποτελεί φυσικά η πολύ έντονη αντίδραση του Σλοβένου κόουτς που άφησε... ακέφαλη την ΑΕΚ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. «Μελανό» σημείο και η αστοχία της «Ένωσης» από τη γραμμή του τριπόντου, όταν το ματς ήταν ακόμη σε κοντινές αποστάσεις. 

Η Διαιτησία: To διαιτητικό τρίο δεν έκρινε την έκβαση του αγώνα. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν σε πολλά σημεία παράπονα, ενώ ο Ζντοβτς τα εξέφρασε στον πιο έντονο τόνο. Ωστόσο, δεν μπορεί να πει κανείς πως η «Ένωση» αποκλείστηκε λόγω διαιτησίας. 

Η Εξέδρα: Το γήπεδο της Μονακό είχε διαφορετική εικόνα σε σχέση με κάθε άλλη φορά. Ο κόσμος της ΑΕΚ το... έντυσε κιτρινόμαυρο και δημιούργησε σπουδαία ατμόσφαιρα που έκανε τους παίκτες του Ζντοβτς να νιώθουν ότι παίζουν εντός έδρας. Αυτό, όμως, δεν αρκούσε για τη μεγάλη πρόκριση. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code