ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 6-1

Η Μπαρτσελόνα έκανε το θαύμα θαυμάτων, πέτυχε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Με γκολ του Σέρζι Ρομπέρτο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων
γύρισε το 4-0 του πρώτου αγώνα και με το 6-1 έμεινε στην αθανασία!
Δεν είχε γίνει ποτέ στις 48 προηγούμενες περιπτώσεις που μία ομάδα είχε κερδίσει με 4-0 το πρώτο παιχνίδι νοκ-άουτ ευρωπαϊκών αγώνων. Τέτοιο σκορ δεν ανατρέπεται. Είναι αδύνατον. Αγγίζει την σφαίρα του φανταστικού. Είναι αδύνατον, εκτός αν μιλάμε για την Μπαρτσελόνα!
Για να γυρίσεις από 4-0 πρέπει να συνωμοτήσουν όλοι οι πλανήτες και συνάμα να γυρίσει η γη ανάποδα. Για περίπου μία ώρα όλες αυτές οι κοσμογονικές συμπτώσεις που γίνονται μία φορά στα χίλια χρόνια έμοιαζαν εφικτές.

Η Μπαρτσελόνα με θυμό, οργή, ιερή μανία είχε πυρπολήσει την εστία της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως το 3-0 που είχε έγραφε ο φωτεινός πίνακας δεν ήταν προϊόν του εκπληκτικού ποδοσφαίρου των Καταλανών, μα κυρίως αποτέλεσμα του φόβου των φιλοξενούμενων που έπαιζαν λες και είχε ακουστεί το σάλπισμα της γαλλικής υποχώρησης.

Για περίπου μία ώρα, ο Τερ-Στένγκεν ήταν θεατής δίχως εισιτήριο και η έννοια μονότερμα είχε πάρει άλλη έννοια. Κάπου εκεί όμως, όλοι κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει ομάδα που να κάνει το ΤΕΛΕΙΟ παιχνίδι για 90 λεπτά.

Μία 40άρα μπαλιά απελπισίας από τον Τιάγκο Σίλβα κατέβηκε από το κεφάλι του Ντι Μαρία και ο Έντινσον Καβάνι με ένα τούβλο «σκότωσε» το καταλανικό όνειρο (3-1) που έμοιαζε να παίρνει σάρκα και οστά στην πρώτη ώρα παιχνιδιού!

Τα πάντα έμοιαζαν χαμένα. Στο 88ο λεπτό το σκορ ήταν ακόμα 3-1, όμως κανείς δεν είχε φύγει από το γήπεδο. Και το ποδόσφαιρο τους αποζημίωσε. Ο Νεϊμάρ έδωσε ελπίδες στο 88ο λεπτό (4-1) και στην επόμενη φάση ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Λουίς Σουάρες (90’, 5-1). Ακόμα και τότε όμως η άμμος στην κλεψύδρα έμοιαζε απελπιστικά λίγη. Κι όμως η Μπάρτσα το έκανε ΚΙ ΑΥΤΟ! Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η χρυσή αλλαγή ο Σέρζι Ρομπέρτο πετάχτηκε μπροστά κι έβαλε το 6-1 με την καρδιά του.

Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει πολλά τρόπαια, έχει κερδίσει τα πάντα, όμως αυτό που έκανε απόψε της χαρίζει την απόλυτη ΑΘΑΝΑΣΙΑ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Διότι δεν είχε γίνει ποτέ ως σήμερα!

Είχαν περάσει μόλις 150 δευτερόλεπτα όταν οι Γάλλοι που μπήκαν τρομοκρατημένοι στο γήπεδο, άφησαν τον Λουίς Σουάρες να πάρει την κεφαλιά από τον Τραπ που έκανε άστοχη έξοδο για να κάνει το 1-0 (2’) που έβαλε φωτιά στις εξέδρες.

Το γήπεδο… κατηφόρισε, όμως με εξαίρεση ένα υπέροχο σουτ του Νεϊμάρ που πέρασε ξυστά έξω (17’), οι Καταλανοί έψαχναν τις καθαρές φάσεις μέσω των γαλλικών λαθών. Ένα από αυτά έφερε το 2-0 πριν το ημίχρονο. Ο Ινιέστα βρέθηκε σε θέση βολής από αριστερά, γύρισε την μπάλα με ένα υπέροχο τακουνάκι και ο Κυρζαουά με άτσαλο τρόπο την έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0 (40’).

Το 3-4-3 του Λουίς Ενρίκε χωρίς καθαρούς μπακ συνέχισε να πολιορκεί και να πιέζει τους Γάλους που έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μενιέ γλίστρησε κι έκανε ένα αχρείαστο και κουτό πέναλτι στον Νεϊμάρ, με τον Μέσι να κάνει το 3-0 (50’) και να κάνει όλο τον πλανήτη να πιστεύει πως η ανατροπή έρχεται.

Κάπου εκεί όμως, οι Γάλλοι αποφάσισαν να ψάξουν το ένα γκολ που περίμεναν από το πρώτο λεπτό. Το δοκάρι στέρησε στον Καβάνι το 3-1 (52’), όμως λίγο αργότερα (60’) ο ψυχρός Ουρουγουανός βρήκε το γκολ πρόκρισης που τόσο έψαχναν οι Γάλλοι! Ωστόσο τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Οι Παριζιάνοι σπατάλησαν δύο σπάνια τετ-α-τετ με  Καβάνι και Ντι Μαρία κι έβγαλαν τα μάτια μόνοι τους. Με τόσο φόβο δεν άξιζαν να περάσουν. Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε. Το ποδόσφαιρο προκρίθηκε. Ακόμα κι αν στο τέλος της σεζόν η Μπαρτσελόνα δεν κατακτήσει το τρόπαιο, αυτή η ανατροπή θα μνημονεύεται αιώνια ως ένα από τα μεγαλύτερα έπη της ιστορίας της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code