ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0

Ο Ολυμπιακός, μετά από τρεις σερί ήττες, έστειλε ξανά τη διαφορά στο +6 με το εύκολο 2-0 επί του
Ατρομήτου. Το χαλί για τον τίτλο έστρωσαν ο Ντα Κόστα από κόρνερ που ήταν άουτ και 4 λάθος αποφάσεις σε οφσάιντ του Ατρομήτου.
Με πίεση στην αντίπαλη άμυνα, κατοχή μπάλας σε υψηλά ποσοστά και κυκλοφορία με αρκετή υπομονή στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το ματς, την ώρα που ο Ατρόμητος παρουσίασε ένα πολύ σφιχτό σύνολο με τις γραμμές πολύ κοντά τη μία με την άλλη και προτεραιότητα να κλείσει τους χώρους γύρω από την περιοχή του Γκορμπούνοφ.
Με φορ Τσόρι και τέσσερα «δεκάρια»!

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Βούζας παρέταξε μια... ενδιαφέρουσα ενδεκάδα με τέσσερα «δεκάρια» στην επίθεση! Μάριν, Ανδρούτσος και Φορτούνης ήταν στη γραμμή των μεσοεπιθετικών, ενώ ο Τσόρι -στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1 στις 18/12- είχε ρόλο σέντερ φορ!

Πολλή κατοχή, λίγες φάεις

Παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι παρέταξαν πολυπρόσωπη άμυνα και οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους ένα ιδιαίτερο σχήμα με αρκετούς ποδοσφαιριστές που είχαν να βρεθούν πολύ καιρό μαζί στην ενδεκάδα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν να επηρεάζονται και είχαν ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο με γρήγορο ρυθμό και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Βεβαίως παρά τα παραπάνω και πάντα σε συνάρτηση με την «προσεκτική» τακτική του Σα Πίντο, όπως ήταν λογικό δεν υπήρξαν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Πρώτη υποψία φάσης στο ματς ήταν μια καλή επίθεση του Ατρομήτου στο 6' την οποία όμως σταμάτησε με ωραίο τάκλιν ο Ντα Κόστα , ενώ στο 10' υπήρξε μια κεφαλιά του Μανιάτη άουτ μετά από κόρνερ. Ενώ οι Περιστεριώτες προσπαθούσαν πάντα να κρατήσουν μακριά από τα καρέ τους τον Ολυμπιακό και να χτυπήσουν στην κόντρα, οι Πειραιώτες άρχισαν σιγά σιγά και αυτοί να πλησιάζουν με αξιώσεις την περιοχή του Γκορμπούνοφ μετά το δεκάλεπτο.

Ανέβηκε μετά το δεκάλεπτο

Στο 12' ο Φορτούνης είχε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή λίγο άουτ, ένα λεπτό μετά ο Ζησόπουλος έσωσε οριακά με τάκλιν προ του Τσόρι που ετοιμαζόταν να σουτάρει από κοντά μετά από σέντρα του Ντε Λα Μπέγια, ενώ στο στο 20', Ανδρούτσος και Μάριν βρέθηκαν στην πορεία της μπάλας μετά από νέα σέντρα του Ισπανού μπακ, όμως περισσότερο μπερδεύτηκαν μεταξύ τους παρά έκαναν τελική προσπάθεια. Το στατιστικό σε αυτό το σημείο του αγώνα έδειχνε κατοχή μπάλας του Ολυμπιακού στο 62%...

Με Ντα Κόστα και... Σελίμο

Στα επόμενα λεπτά υπήρξαν τρεις ακόμη τελικές για τους «ερυθρόλευκους» με Φορτούνη δις και Τσόρι που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ενώ στο 35ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ματς -αμέσως πριν το γκολ. Ο Γκορμπούνοφ ήταν αυτός που έσωσε το τετ-α-τετ του Ανδρούτσου μετά την κάθετη μπαλιά του Μάριν, όμως ο γκολκίπερ του Ατρομήτου δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ένα λεπτό μετά. Ο Ολυμπιακός «βρήκε» το 1-0 στη φάση του 36', όταν μετά από σέντρα του Φορτούνη από αριστερά, ο Ντα Κόστα ξέφυγε από τον Ζησόπουλο στο δεύτερο δοκάρι και νίκησε τον Γκορμπούνοφ με δυνατή κεφαλιά. Μια φάση που ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ξεκίνησε από λανθασμένη υπόδειξη κόρνερ υπέρ των πρωταθλητών.

«Εύκολο» δεύτερο ημίχρονο

Στα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου που ακολούθησαν το 1-0 ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε απλώς αυτό το υπέρ του σκορ χωρίς άλλες φάσεις στο ματς, ενώ αντίστοιχη εικόνα είχε και το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το υπέρ τους σκορ, ήθελαν τους τρεις βαθμούς της νίκης για να μην αρχίσουν τα... μπλεξίματα με τον Πανιώνιο που ακολουθεί κατά πόδας κι έτσι δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρουν το κάτι παραπάνω. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ατρόμητος έδειξε σε αυτό το ματς ανήμπορος να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Λεάλι.

Από μια μεγάλη ευκαιρία

Η πρώτη αξιόλογη φάση της επανάληψης ήρθε μάλιστα μετά από αρκετή ώρα, στο 57', όταν ο Πλατέλλας βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το πλασέ, αλλά ο Λεάλι μπλόκαρε σταθερά. Στην απέναντι εστία, πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ και κάπως έτσι να «καθαρίσει» οριστικά το παιχνίδι. Ήταν η φάση του 62ου λεπτού όταν μετά από ωραία σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, Ανσαριφάρντ και Φυτανίδης έπεσαν για την προβολή, ο αμυντικός του Ατρομήτου ήταν ο τελευταίος που βρήκε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.

Αναμονή για το τελικό σφύριγμα

Το υπόλοιπο ματς εξελίχθηκε σε αργό τέμπο με τις δύο ομάδες μάλλον να περιμένουν απλά το τελικό σφύριγμα. Έστω κι έτσι όμως, είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία. Ο μεν Ατρόμητος με το χαμένο τετ-α-τετ του Ντάουντα στο 75' όταν έσωσε ο Λεάλι και ο δε Ολυμπιακός στην εξαιρετική αντεπίθεση του 82' όταν «κρύφτηκε» η μπάλα αλλά ο Ανδρούτσος από τα δύο μέτρα σημάδεψε τον πεσμένο στο έδαφος Γκορμπούνοφ. Κάπως έτσι, το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ ενός αγώνα που επανέφερε τους πρωταθλητές στο +6, 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Το ταμείο του αγώνα

Ένα εύκολο, όπως εξελίχθηκε ματς για τον Ολυμπιακό που αξιοποίησε τις φάσεις που βρήκε, πέτυχε δύο γκολ, κινδύνευσε ελάχιστα από έναν Ατρόμητο που κατέβηκε στο Καραϊσκάκη με διάθεση να αμυνθεί μαζικά και κάπως έτσι έφτασε άνετα και πάλι στο +6.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Κώστας Φορτούνης. Δύο ασίστ, πολλές καλές πάσες και γενικά καλό κουμάντο στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός πως δεν βρίσκεται στο top της φόρμας τους.

Ο χειρότερος του αγώνα

Χουάν Κάρλος Παρέδες. Κατάφερε να χάσει τον Λημνιό σε όλες τις φάσεις που έπρεπε να επέμβει και γενικά δεν βοήθησε σε κανέναν τομέα του παιχνιδιού, είτε από τη μέση και μπροστά είτε στα μετόπισθεν.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Παρότι ο Σελίμος δεν είχε καμία δύσκολη φάση στο πρώτο ημίχρονο, υπέπεσε σε πολλά λάθη, παίζοντας φουλ έδρα. Έδωσε ανύπαρκτο φάουλ ακριβώς έξω από περιοχή του Ατρομήτου το οποίο όμως δεν αξιοποίησε ο Φορτούνης αλλά και δύο κόρνερ που ήταν άουτ, ένα εκ των οποίων έφερε και το 1-0. Υπήρξαν επίσης δύο λάθος οφσάιντ του πρώτου βοηθού που έκοψαν τετ-α-τετ του Ατρομήτου, αλλά και άλλα δύο στο δεύτερο μέρος εις βάρος Περιστεριωτών. Ένα σε δική τους ευκαιρία στο φινάλε και άλλο ένα σε φάση που έβγαλε ο Ολυμπιακός. Στο δεύτερο 45λεπτο κατά τα άλλα ο Σελίμος δεν είχε άλλα προβλήματα στο ματς, με σωστά σφυρίγματα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Ντε Λα Μπέγια, Παρέδες, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Καμπιάσο (73' Μπουχαλάκης), Μάρτινς, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Μάριν (65' Ελιουνούσι), Ντομίνγκες (59' Ανσαριφάρντ).
Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης,  Μανιάτης, Ούμπιδες, Πλατέλλας (66' Ντιγκινί), Τόνσο (74' Βασιλείου), Λημνιός (84' Λε Ταλέκ), Ντάουντα.
Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθήνας)
Τέταρτος: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code