ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου 1-5

H Μπάγερν Μονάχου συνέτριψε και μέσα στο Λονδίνο την Άρσεναλ (5-1), η οποία προηγήθηκε αλλά κατέρρευσε μετά την αποβολή του Κοσιελνί, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά με
συνολικό σκορ... 10-2!
Το 5-1 του πρώτου αγώνα στην Γερμανία άφηνε ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στους «Κανονιέρηδες» του Λονδίνου, οι οποίοι όμως στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν απολύτως έτοιμοι να τις εξαντλήσουν και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με θαυμάσια ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και βολέ του Θίο Oυόλκοτ, σε μια φάση στην οποία φέρει ευθύνη και ο τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ.
Στο 32ο λεπτό και μετά από συνεννόηση με τον επιπρόσθετο βοηθό Χαράλαμπο Καλογερόπουλο, ο διαιτητής της αναμέτρησης Τάσος Σιδηρόπουλος επέλεξε να μην καταλογίσει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε ένα μαρκάρισμα του Τσάμπι Αλόνσο πάνω στον Ουόλκοτ μέσα στην περιοχή, μια πολύ δύσκολη φάση η οποία δεν ξεκαθαρίζει απολύτως ούτε μετά από τηλεοπτικό replay.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Ολιβιέ Ζιρού έστειλε τη μπάλα άουτ από εξαιρετική θέση, μετά από σέντρα του Έκτορ Μπεγερίν, και στο 53' κρίθηκε ουσιαστικά η μοίρα του αποψινού αγώνα: ο Λοράν Κοσιελνί μάρκαρε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μέσα στην περιοχή της Άρσεναλ, ο Έλληνας διαιτητής έδωσε πέναλτι στους φιλοξενούμενους και απέβαλε με... καθυστέρηση (αρχικά έδειξε κίτρινη κάρτα) τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό.

Ο Πολωνός διεθνής επιθετικός το εκτέλεσε, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νταβίντ Οσπίνα για το 1-1 και στο 68', σε μια φάση που ξεκίνησε από λανθασμένη απομάκρυνση του Κολομβιανού τερματοφύλακα με τα πόδια, ο «αειθαλής» Άριεν Ρόμπεν μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με αριστερό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι (2-1).

O Αρσέν Βενγκέρ έκανε... τριπλή αλλαγή, ενδεχομένως για πρώτη φορά στην πολυετή καριέρα του, στο 72ο λεπτό ωστόσο οι Βαυαροί έκαναν πλέον ό,τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η προβολή του Λεβαντόφσκι στο 76' σταμάτησε στο δοκάρι, δύο λεπτά αργότερα όμως ο νεοεισελθών Ντάγκλας Κόστα έκανε το 3-1 με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή μετά από πάσα του Ραφίνια.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Αρτούρο Βιδάλ, με δύο προσωπικά τέρματα μέσα σε πέντε λεπτά (80'-85'), για το τελικό 5-1 της Μπάγερν Μονάχου, η οποία προκρίνεται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με συνολικό σκορ 10-2, το οποίο σε κάθε περίπτωση αδικεί την προσπάθεια της Άρσεναλ στα δύο παιχνίδια, την ώρα που αυξάνονται πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό οι φωνές των υποστηρικτών των Λονδρέζων που ζητούν την άμεση απομάκρυνση του 67χρονου Αλσατού από την τεχνική ηγεσία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code