ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Χιμένεθ δείχνει τον -φυσιολογικό- δρόμο για τους γκολκίπερ!

Τους τελευταίους μήνες, συγκεκριμένα μετά το λάθος του Ανέστη στο ματς με τον Ατρόμητο στο γκολ του Ούμπιντες, το πρόσωπο στη θέση κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ εδραιώθηκε με σταθερότητα ως προς τις συνεχόμενες εμφανίσεις, με τον Βασίλη Μπάρκα να παίρνει… σπίτι του τα γάντια βασικού.
Ο Μπάρκας έκανε καλά και κακά ματς, δείχνοντας στοιχεία καλού τερματοφύλακα, χωρίς όμως να πείσει για το κατά πόσο θα είναι σε θέση -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- να βρει διάρκεια.

Το δεύτερο γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ από τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο μοιραία επανέφερε -τουλάχιστον σε επίπεδο περίγυρου- τη συζήτηση γύρω από τους τερματοφύλακες, σε μια ευαίσθητη καμπή αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Ο Μπάρκας έβγαλε μια κακή πλευρά του εαυτού του με μια απερίσκεπτη ενέργεια (ενδεχομένως να προδόθηκε από την υπερβολική σιγουριά και τη σκέψη του… δευτερολέπτου) που όμως κόστισε στην ομάδα και θα μπορούσε να είχε κοστίσει ακόμα περισσότερο.

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη συγκυρία, ο Μανόλο Χιμένεθ βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα που μπορεί να αποδειχτεί και δίκοπο μαχαίρι.

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ
Αν ο Χιμένεθ αποφάσιζε να αλλάξει τερματοφύλακα στο ματς με τον Ολυμπιακό, θα υπήρχε ένα ενδεχόμενο να φορτωθεί ο Ανέστης από το πουθενά και να «χτυπήσει» άσχημα η έλλειψη ψήφου εμπιστοσύνης στον Μπάρκα. Από την άλλη, αν αποφάσιζε να διατηρήσει τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια στηρίζοντάς τον, μπορεί να «χάσει» τον Ανέστη ο οποίος σε παρόμοιο ευτράπελο γκολ στον πρώτο γύρο, έχασε τη θέση του κατευθείαν. Βέβαια, όταν συνέβη το λάθος του Ανέστη στον πρώτο γύρο, προπονητής της ΑΕΚ ήταν άλλος και η προσέγγισή του ήταν η ακριβώς αντίθετη με αυτή του Μανόλο, συνεπώς τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ
Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αποφασίσει να στηρίξει τον Βασίλη Μπάρκα και να του δώσει την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη του στον αγώνα με τον Ηρακλή… ρεφάροντας. Ο τεχνικός της ΑΕΚ τείνει προς την άποψη ότι το δίδυμο των τερματοφυλάκων είναι νεανικό και χρειάζεται στήριξη στις «στραβές», γεγονός που είναι και το πιο ορθολογικό και ενδεχομένως αν το ακολουθούσαν όλοι οι προπονητές που πέρασαν από την ομάδα μέσα στη σεζόν, το αποτέλεσμα να ήταν αρκετά καλύτερο.

Με λίγα λόγια, αν ο Χιμένεθ ήταν προπονητής της στο χρονικό σημείο του λάθους του Ανέστη με τον Ατρόμητο, δε θα υπήρχε ούτε τότε αλλαγή τερματοφύλακα αφού είναι καθαρά θέμα προσέγγισης και διαχείρισης. Έτσι το βλέπει ο Ισπανός, έτσι λειτουργεί και αυτή φαίνεται να είναι και η πιο ορθολογική οδός.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Αν η ΑΕΚ είχε ποντάρει σε έναν «Σορεντίνο» (όχι φυσικά τον ίδιο τον Στέφανο, αλλά έναν παρόμοιου βεληνεκούς) θα είχε άλλα πράγματα να περιμένει από αυτά που περιμένει σήμερα από τα δύο παιδιά Μπάρκα και Ανέστη.

Τότε θα δικαιολογείτο η απαίτηση του να μη γίνει κανένα λάθος γιατί θα υπήρχε κανονικός περπατημένος τερματοφύλακας, όμως σε εκείνη την περίπτωση δεν θα υπήρχε η επένδυση για το μέλλον όπως συμβαίνει τώρα. Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις δηλαδή. Δε γίνεται να τα έχεις όλα. Και στην περίπτωση των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ δεν γίνεται να υπάρχουν πανηγύρια για την επένδυση στο μέλλον το καλοκαίρι, και στην πρώτη στραβή να ξεκινάνε οι αφορισμοί.

Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Σημασία έχει αυτό που επιλέγεις να το κάνεις καλά. Θέλεις να πας με έμπειρο τερματοφύλακα και έναν νεαρό; Με γεια σου, με χαρά σου, ως ενδεχόμενο είναι το πιο συνηθισμένο και μοιάζει πιο νορμάλ. Θες να πας με δύο όχι και τόσο περπατημένους αλλά ταλαντούχους και με κάποιες αδυναμίες προς βελτίωση Έλληνες;

Όχι τόσο συνηθισμένο αν και έχει μια προοπτική. Όπως και να έχει, όμως, αφού αυτό επέλεξες, το στηρίζεις με αγάπη και… προδέρμ. Αν δεν το στηρίξεις, είναι απλό, αυξάνεις τις πιθανότητες αποτυχίας και φορτώνεις με ακόμα περισσότερο βάρος δύο όχι και τόσο συνηθισμένες, σε αυτές τις συνθήκες, καμπούρες.

Ο Χιμένεθ ακολούθησε το δρόμο της στήριξης. Τα υπόλοιπα είναι δρόμος…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code