ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αυτές τις μεταγραφές ετοιμάζουν στον Ολυμπιακό - Διαβάστε τα ονόματα

Στα σκαριά ο ...νέος Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν, έγινε κουβέντα με τον Μπέντο για στόχους και παίκτες! Ποιοι ψήνονται να επιστρέψουν και γιατί θα τρελαθούν οι οπαδοί;

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους του και να έχει ακόμα πολλά ανοιχτά μέτωπα, όμως στο Λιμάνι δεν κρύβουν ότι σχεδιάζουν ήδη την ομάδα της νέας περιόδου!

Οι σκέψεις είναι πολλές ακόμα στον Ολυμπιακό, όμως έχει εκπονηθεί ήδη ένα σαφές πλάνο, επί του οποίου είναι απολύτως σύμφωνος και ο Πάουλο Μπέντο, με τον οποίο και έγινε η πρώτη συζήτηση για την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Κάτι που σημαίνει ότι στον Ολυμπιακό είναι ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις του Πορτογάλου τεχνικού και κυρίως, με την πλήρη αξιοποίηση των παιδιών των ακαδημιών, κάτι που έκανε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να του βγάλει δημοσίως το καπέλο.

Σίγουρα δεν υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση στο Λιμάνι από τα πεπραγμένα του Μπέντο έως τώρα, όμως έχει και πολλά θετικά στοιχεία η παρουσία του και ένα από αυτά, εκτός από τη σοβαρή και τίμια προσέγγιση του θέματος της αξιοποίησης των ακαδημιών, είναι και το ότι δεν είναι απαιτητικός ως προς την αγορά συγκεκριμένων παικτών, καθαρά δικών του επιλογών, όπως ήταν ο Μάρκο Σίλβα αλλά και ο Μίτσελ παλαιότερα, με συνέπεια τον εκτροχιασμό του μπάτζετ.

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σηκώσει αυτή τη στιγμή το υπέρογκο κόστος των φορολογικών επιβαρύνσεων στα συμβόλαια και ότι για να διατηρηθούν σε βιώσιμα για την ΠΑΕ (και κάθε ελληνική ΠΑΕ) επίπεδα οι δαπάνες για το ρόστερ, θα πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις και να υπάρξει μια μείξη έμπειρων και νεαρών παικτών.
Σε αυτό το πλάνο είναι απόλυτα σύμφωνος και ο Πάουλο Μπέντο, γι’ αυτό και παρά τα ...στραβά του, αν καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ (τουλάχιστον), αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου (πέραν του πρωταθλήματος), τότε είναι απίθανο να τον ...κουνήσει οποιοσδήποτε από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχικές σκέψεις στο Λιμάνι του Πειραιά για την ομάδα της νέας περιόδου περιλαμβάνουν την καθιέρωση στην ομάδα των παικτών που βγήκαν φέτος από τα σπλάχνα του συλλόγου, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ένταξη στην ομάδα και του Κωνσταντίνου Λαϊφη, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία δανεισμού του στη Σταντάρ είναι διετής!

Σοβαρές σκέψεις για να πάρουν μια ακόμα ευκαιρία στην ομάδα υπάρχουν και για τους νεαρούς, Τσιμίκα και Ζντιέλαρ, αλλά και για τον Γιάννη Γιαννιώτα, αν και οι δύο πρώτοι δύσκολα θα παίξουν ξανά στον Ολυμπιακό όσο παραμένει στον "ερυθρόλευκο" πάγκο ο Μπέντο.

Από εκεί και πέρα, ως επικρατέστερος υποψήφιος για να αντικαταστήσει το καλοκαίρι τον "σκουριασμένο", Οσκαρ Καρντόσο, θεωρείται ο Απόστολος Βέλλιος, τον οποίο έχει σε τεράστια εκτίμηση προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Οσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας από ξένους παίκτες, ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση για την απόκτηση μιας τριάδας άσων που θα κάνει τη διαφορά και όπως χαρακτηριστικά λένε στο Λιμάνι "θα είναι επιπέδου Γκαλέτι, Μιραλάς και Μέλμπεργκ"!

Συγκεκριμένα, διοίκηση και Μπέντο φαίνεται να έχουν συμφωνήσει για την απόκτηση ενός στόπερ, ενός αμυντικού χαφ και ενός εξτρέμ, που θα ...τρελάνουν τον κόσμο του
Ολυμπιακού και πιθανότατα, θα μπορούν να θεωρηθούν και "μεταγραφές αεροδρομίου".

Επιθυμία του Μπέντο, όπως έχει ήδη φανεί, είναι να διαθέτει η ομάδα και πολύ καλούς ξένους μπακ, οι οποίοι σαφώς και θα είναι 11αδάτοι και θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι περιπτώσεις των Σισοκό και Παρέδες είναι χαρακτηριστικές των σκέψεων για το στυλ των παικτών που θέλει στα μπακ ο Μπέντο, ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα παραμείνουν οι συγκεκριμένοι παίκτες (αγωνίζονται ως δανεικοί) ή θα γίνει κίνηση για την αντικατάστασή τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι και καθοριστικοί για όλους.    

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code