ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα γέλια του Εσιέν και οι δικηγόροι του Λέτο

Άνοιξε... μέτωπα ο Παναθηναϊκός με την εκδίκαση της προσφυγής του Μάικλ Εσιέν το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.



Μετά το τέλος της διαδικασίας η Λίνα Σουλούκου (μαζί με την αδερφή της Άσπα που εκπροσώπησαν νομικά τον ποδοσφαιριστή), εξέφρασε το παράπονο της στο δικηγόρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Κάρμη. "Η ζωή δεν τελειώνει στον Εσιέν. Λυπάμαι για τη συμπεριφορά σας ως ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μας ζητήσατε να σας εξυπηρετήσουμε και το κάναμε, αλλά..." του είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενη στις διαφωνίες και στις εντάσεις που είχαν προηγηθεί.

Και όντως η ζωή δεν τελειώνει στον Εσιέν. Υπάρχει και ο Σεμπαστιάν Λέτο για παράδειγμα, η ανανέωση του συμβολαίου του οποίου εκκρεμεί. Ο Αργεντινός μάλιστα έχει τις ίδιες δικηγόρους με τον Μάικλ Εσιέν, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδίκασης τηλεφώνησε στον φίλο του Γιάννη Σκρέτα (κατέθεσε ως μάρτυρας) και έβαλε τα γέλια με όσα υποστήριξαν οι "πράσινοι".

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ
Οι διαφωνίες και οι εντάσεις ήταν ουκ ολίγες στα 80 λεπτά που συζητήθηκε η υπόθεση. Διαφωνίες για παράδειγμα ως προς το αρχικό ποσό των 720.000 ευρώ που ζητάει ο Εσιέν και "είναι μόνο τα δεδουλευμένα του παίκτη". Μνημονεύτηκαν ως αποζημίωση στην λύση του συμβολαίου για λόγους φορολογικής διευκόλυνσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διότι αναλάμβανε να καταβάλει όλους τους φόρους και ως αποζημίωση, χαρακτηριζόμενο το ποσό, είχαν ευμενέστερης φορολογικής μεταχείρισης απ’ ότι ως δεδουλευμένα ποσά".

Αυτή είναι η διευκόλυνση που εννοούσε η Λίνα Σουλούκου που ξέσπασε και αυτή όσον αφορά την ένσταση του Γιάννη Κάρμη, δικηγόρου του Παναθηναϊκού για να ακυρωθούν οι ρήτρες που υπάρχουν στη λύση του συμβολαίου. "Η ΠΑΕ ΠΑΟ μάς πρότεινε εγγράφως τις συγκεκριμένες ποινικές ρήτρες. Υπάρχουν και στη λύση του συμβολαίου στις 8/7 αλλά και στην τροποποίηση του συμφωνητικού στις 6/9 και έρχονται σήμερα να προβάλλουν ενστάσεις, να τις χαρακτηρίζουν υπέρμετρες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο" ειπώθηκε μεταξύ άλλων.

Οι ρήτρες όπως έγραψε και χθες το Contra.gr είναι:

1. 10% για το ποσό της κάθε δόσης το σύνολο των οποίων ήταν 24 (23.750 ευρώ έκαστη) σε περίπτωση καθυστέρησης της,

2. σε περίπτωση καθυστέρησης δύο δόσεων γίνεται απαιτητό το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό με τόκο 10%,

3. ποινική ρήτρα 100.000 ευρώ.

Ρήτρες αν μη τι άλλο εξοντωτικές που ο Παναθηναϊκός "υποχρεώθηκε" - όπως ειπώθηκε - να δεχθεί για να μην έχει πρόβλημα με το financial fair play για το οποίο έπρεπε να καταθέσει τα χαρτιά στην UEFA εκείνη την περίοδο (τον περασμένο Ιούλιο).

ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
Τώρα όμως, ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρό θέμα με την άδεια της ΕΠΟ ενόψει της νέας περιόδου (οι φάκελοι θα εξεταστούν στα μέσα Μαΐου), καθώς αν δικαιωθεί ο Γκανέζος θα πρέπει να καταβάλλει 651.000 ευρώ ("εξοντωτικό" το χαρακτήρισε ο Γιάννης Κάρμης). Τόσο είναι το ποσό που ζητάει η πλευρά του ποδοσφαιριστή μετά την καθυστέρηση στην καταβολή των δύο δόσεων που πληρώθηκαν τελικά στις 9/1 ενώ έγινε και άλλη μία πληρωμή, την 1η Φεβρουαρίου.

"Ο Παναθηναϊκός θ' αντιμετωπίσει πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις άμεσες οικονομικές του υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να μπει σε κίνδυνο η αδειοδότηση του για την επόμενη περίοδο" παραδέχθηκε η πλευρά του "τριφυλλιού".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code