ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άναψαν και τα... λαμπάκια της βενζίνης στο Ρέντη

Οι αδυναμίες του Ολυμπιακού φάνηκαν και στο ΟΑΚΑ. Αμυντικά δεν κινδύνευσε και τόσο, αλλά πλέον η... μόδα των τελευταίων ημερών στον Πειραιά είναι η μη παραγωγή φάσεων.
Τόσο με την Οσμάνλισπορ, όσο και με την ΑΕΚ, δεν έχει φτιάξει μια ευκαιρία της προκοπής! Είναι ένα πρόβλημα που θα κληθεί ο Μπέντο να το λύσει στην Τουρκία, γιατί καλώς ή κακώς στην Άγκυρα θα πρέπει να σκοράρει.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν πρόκειται για τον μοναδικό “πονοκέφαλο” του Πορτογάλου τεχνικού. Έχουν αρχίσει κάποιοι ποδοσφαιριστές να παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ναι μεν κάνει όσο μπορεί μεγαλύτερο ροτέισον ο Μπέντο, αλλά φαίνεται ότι για ορισμένα από τα βασικά του “όπλα” έχει ανάψει για τα καλά το... λαμπάκι της βενζίνης!

ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ... ΚΛΑΤΑΡΕΙ
Θέλετε παραδείγματα; Πρώτος-πρώτος ο Σεμπά. Σίγουρα ο Βραζιλιάνος δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που όταν του κλείνουν τους χώρους, έχει ως προτέρημα το “ένας εναντίον ενός”. Δεν το έχει και το ξέρουμε, άσχετα να σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα στη σεζόν έχει κάνει κάποιες ενέργειες που τρίβαμε τα μάτια μας. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι ο Σεμπά έχει αρχίσει να ξεμένει από δυνάμεις. Έπαιξε με την Οσμάνλισπορ, έπαιξε με την ΑΕΚ, θα παίξει και την Πέμπτη (23/2) στην Άγκυρα.

Δεύτερος ο Φιγκέιρας. Ο Πορτογάλος μπακ που είχε και κάποιες ενοχλήσεις από το ματς με τους Τούρκους και το αρχικό πλάνο ήταν να μην αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ. Ο τραυματισμός στο γόνατο του Παρέδες έφερε τον Φιγκέιρας αναγκαστικά στο αρχικό σχήμα. Ένας Φιγκέιρας που επίσης δείχνει ότι με τόσο τρέξιμο που έχει ρίξει από το ξεκίνημα της σεζόν, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να έχει την φρεσκάδα που είχε π.χ. μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Πολλά από τα νεύρα του είναι και απόρροια της έλλειψης καθαρού μυαλού από την κούραση που τον έχει κυριεύσει...

Ο Ιντέγε επίσης. Κάθε χρόνο Γενάρη – Φλεβάρη παρουσιάζει μία ανώμαλη προσγείωση στις επιδόσεις του. Όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στη Γουέστ Μπρόμιτς τα ίδια συνέβαιναν. Ο Νιγηριανός που επίσης παίζει κατά κάποιο τρόπο μόνος του, αφού μόνο όταν τραυματίζεται παραχωρεί τη θέση του στον Καρντόσο, έπαιξε με δική του ευθύνη στο ΟΑΚΑ και με τη σειρά του άρχισε από κάποιο σημείο και μετά να νιώθει ότι τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του.

Ακόμα και ο Ελιουνούσι δεν είναι συνηθισμένος να παίζει ανά τρεις – τέσσερις μέρες. Γύρω στον Δεκέμβριο κλάταρε και από τότε δεν επέστρεψε όπως θα ήθελε από τον τραυματισμό του.

Ο Μάρτινς; Τα ίδια... Και ο Πορτογάλος χαφ πολλές φορές στο Ρέντη πηγαίνει πιο συντηρητικά γιατί έχει “παραπονεθεί” με τον τρόπο του ότι έχει αρχίσει να μειώνεται το... οξυγόνο του από τα συνεχόμενα ματς.

ΠΑΛΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Εν κατακλείδι, το κακό στον Ολυμπιακό είναι ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, γύρω στον Φεβρουάριο δηλαδή, σαν να κατεβαίνουν οι ταχύτητες. Το ματς της Πέμπτης (23/2) στην Άγκυρα είναι το μεγάλο τεστ για τον Μπέντο και τους παίκτες του. Δεν ήταν το ματς του ΟΑΚΑ. Κακά τα ψέματα, υπήρχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που από παραμονή του αγώνα με την ΑΕΚ, περισσότερο μιλούσαν για το παιχνίδι με την Οσμάνλισπορ παρά για αυτό κόντρα στην “Ένωση”.

Θα υπάρχει όμως η απαιτούμενη φρεσκάδα; Και το λέμε αυτό, γιατί ποιος από τους Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Μάρτινς, Φορτούνης, Σεμπά και Ιντέγε δεν θα παίξει στην Τουρκία; Τους συγκεκριμένους (συν τον Λεάλι) ο Μπέντο τους προορίζει για βασικούς, με μοναδικό αστερίσκο φυσικά τον Ντα Κόστα λόγω του τραυματισμού του. Για το αριστερό άκρο της άμυνας μάλλον θα πάει με τον Σισοκό, ενώ ο Ανδρούτσος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει. Και μένει να φανεί ποιος από τους Ρομαό ή Ρέτσο θα πάρει φανέλα βασικού.

Με λίγα λόγια, αντίπαλος των “ερυθρολεύκων” το απόγευμα της Πέμπτης (23/2, 18.00) δεν θα είναι μόνο η Οσμάνλισπορ. Θα είναι και η ρημάδα η κούραση, ένας παράγοντας που δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν αποτελεί θέμα συζήτησης στο Ρέντη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code