ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Απαντήσεις Μαρινάκη για Αλαφούζο, Μελισσανίδη

Η ιστοσελίδα "Inside World Football" και ο δημοσιογράφος Πολ Νίκολσον έδωσαν το λόγο στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Να μιλήσει για τον δικό του Ολυμπιακό και τα επιτεύγματά του.



Ν' αποκρούσει τις επιθέσεις και ν' αντικρούσει τις κατηγορίες. Διαβάσατε τις καλύτερες ατάκες της συνέντευξης. Ήρθε η ώρα να σας την παρουσιάσουμε ολόκληρη:

"Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας άνδρας με εκτόπισμα. Σωματικά είναι ογκώδης, έχει στα χέρια του μια ναυτιλιακή αυτοκρατορία, είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού συλλόγου στην Ελλάδα, του Ολυμπιακού, και είναι ο κορυφαίος κοινωνικός παράγοντας στη γενέτειρα πόλη του, τον Πειραιά, ένα διοικητικό διαμέρισμα των Αθηνών, στην Ελλάδα.

Είναι επίσης ένα πρόσωπο που προκαλεί μεγάλα πάθη, τόσο υπέρ όσο και εναντίον του. Οι απόψεις διίστανται για έναν άνθρωπο που, κατά κύριο λόγο, μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και το ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ για αυτόν είναι πραγματικά μεγάλο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή του την αποστροφή προς τα ΜΜΕ

Ο Β. Μαρινάκης έχει κατηγορηθεί πολλαπλώς – και με αμφιλεγόμενες μεθόδους, όπως γίνεται πιο ξεκάθαρο κατόπιν ενδελεχούς έρευνας – για στήσιμο αγώνων, δωροδοκία και εκφοβισμό διαιτητών και ως ο επικεφαλής οργάνωσης που διέπραττε τις ανωτέρω πράξεις. Αν και οι ισχυρισμοί αυτοί εξαπολύονται εναντίον του με κυριολεκτικά καταιγιστικό τρόπο τα τελευταία 5 χρόνια, τα στοιχεία μέχρι στιγμής έχουν αποδειχτεί έωλα και ο ένας μετά τον άλλο, δικαστές και αθλητικές αρχές, έχουν απορρίψει όλες τις κατηγορίες εις βάρος του.

«Εκείνα για τα οποία κατηγορούμαι δεν θα μπορούσαν να απέχουν περισσότερο από τη νοοτροπία μου και τον τρόπο που λειτουργώ ως άνθρωπος. Δεν είναι απλά αναληθή, αλλά και αδιανόητα. Είναι επιλογή μου να μην απαντώ δημοσίως. Ίσως  να είναι λάθος μου από τη στιγμή που άλλοι μιλούν όλη μέρα, αλλά δεν είναι στη  φιλοσοφία μου να τροφοδοτώ αυτόν το φαύλο κύκλο των αβάσιμων «κίτρινων» φημών. Προτιμώ η ελληνική Δικαιοσύνη να πάρει το δρόμο της, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί για να γίνει αυτό στην Ελλάδα» δηλώνει ο Μαρινάκης από τα μοντέρνα γραφεία της διεθνούς ναυτιλιακής εταιρείας στο Κενσιγκτόν του Λονδίνου.

Χαμογελά καθώς αναφέρεται σε έναν από τους άσπονδους εχθρούς του, τον Γιάννη Αλαφούζο, πρόεδρο του Παναθηναϊκού και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, η οικογένεια του οποίου κατέχει επίσης, μεταξύ άλλων μέσων, την εφημερίδα Καθημερινή. Ο Γ. Αλαφούζος χρησιμοποίησε δίχως ενδοιασμό τα Μέσα που διαθέτει για να επιτεθεί στον Β. Μαρινάκη και –ως άμεσα αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής- έχει καταδικαστεί στα δικαστήρια (τρεις φορές, μεταξύ αυτών με ποινή φυλάκισης με αναστολή) για παραβίαση του ελληνικού Νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

«Προτιμώ να επικεντρωθώ στον Ολυμπιακό και να διοχετεύσω όλες μου τις προσπάθειες στην ανάπτυξη αυτού του ιστορικού Συλλόγου που κουβαλά στη καρδιά του το πάθος, την πίστη και την περηφάνια εκατομμυρίων οπαδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Καθώς η χώρα μας μάχεται να βρει διέξοδο από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει εξόχως ανταγωνιστικός. Στο περιβάλλον αυτό, είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση να λειτουργείς σε υψηλό επίπεδο, αλλά τα έχουμε καταφέρει και ο Ολυμπιακός διατηρείται σταθερά στην κορυφή. Καθημερινά τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Είμαστε μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Champions League και κατέχουμε τη 17 θέση στη βαθμολογία της UEFA με τους πιο επιτυχημένους συλλόγους του Champions Leagaue. Έχουμε επίσης μια σειρά υποχρεώσεων σε θέματα συμμόρφωσης και κανονισμών που πρέπει να τηρούμε», λέει ο Β. Μαρινάκης.

«Ωστόσο, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και παραμένουμε συγκεντρωμένοι. Δημιουργούμε νέα πράγματα και ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι [που τον δυσφημούν] δεν έχουν άλλο τρόπο να αμυνθούν παρά κακολογώντας το Σύλλογο και, φυσικά, εμένα. Θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν καλύτερα το χρόνο τους εάν επικεντρώνονταν στην πιο αποτελεσματική διοίκηση του δικού τους Συλλόγου».

Ο Β. Μαρινάκης δεν αποτελεί του Έλληνας ιδιοκτήτη ενός ποδοσφαιρικού Συλλόγου, γεγονός στο οποίο οφείλεται και μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Καταρχάς, δεν έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα και δεν σχεδιάζει να το αλλάξει αυτό. Περνά πολύ χρόνο στο εξωτερικό ταξιδεύοντας για λόγους που συνδέονται με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη Ναυτιλία, αν και σπάνια χάνει αγώνα του Ολυμπιακού. Από την ηλικία των 15 ετών πήγε σχολείο στην Αγγλία και συνέχισε τις σπουδές στο πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε να δουλεύει στη Ναυτιλία στο Λονδίνο ως ναυλομεσίτης, ενώ ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στο Σίτι του Λονδίνου, σε ηλικία 23 ετών. Περνά χρόνο στο Λονδίνο και λέει ότι είναι το μέρος όπου χαλαρώνει περισσότερο και νιώθει σαν δεύτερο σπίτι..

Ως άνθρωπος που δραστηριοποιείται σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο με μεγάλες εταιρίες, ο Β. Μαρινάκης έχτισε μια μεγάλη επιχείρηση και έχει επανειλημμένα δει το όνομά του στον κατάλογο των 100 ατόμων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο της ναυτιλίας.

Ο Β. Μαρινάκης έχει επίσης συνδεθεί με την εξαγορά ενός βρετανικού συλλόγου – της NottinghamForest – αλλά η συμφωνία φαίνεται ότι ναυάγησε. Σύμφωνα με φήμες, παραμένει ενεργός ως υποψήφιος αγοραστής και, αναμφίβολα, έχει ακόμα το ενδιαφέρον και τη φιλοδοξία να κινηθεί προς τη κατεύθυνση αυτή.

«Στην Ελλάδα (με τον Ολυμπιακό) έχουμε κάνει όλα όσα θα μπορούσαμε να κάνουμε. Έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ. Έχουμε ανεβάσει τον πήχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενώσαμε το πνεύμα και την καρδιά της μεγάλης οικογένειας των φιλάθλων του Ολυμπιακού, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και μέσα από όλες τις άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε προκειμένου να βοηθήσουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Καλά έως εδώ, όμως μπροστά μας βρίσκεται μια μεγαλύτερη πρόκληση. Να συνεχίσουμε να διαπρέπουμε σε ό,τι κάνουμε. Παράλληλα, το ποδόσφαιρο είναι συναρπαστικό επιχειρηματικά. Έχω μεγαλώσει κατανοώντας αυτόν τον κλάδο και μου αρέσει η δυναμική της αγοράς».

Αυτό υποδηλώνει ότι επίκεινται νέες επενδυτικές κινήσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και δεν κρύβει ότι η αγορά αυτή έλκει το ανταγωνιστικό του πνεύμα.

«Αυτό που έκανα στον Ολυμπιακό τα τελευταία 7 χρόνια με γεμίζει περηφάνια. Έχω επενδύσει στο Σύλλογο, στην πρόσληψη ικανών προπονητών, στο στάδιο, σε παίκτες, στο προπονητικό κέντρο. Είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε και να δείτε με τα μάτια σας. Καθαρίστε το μυαλό σας από όσα λένε τρίτοι, ελάτε και δείτε πόσα έχουμε καταφέρει. Πιστεύω ότι θα εκπλαγείτε ευχάριστα και θα εντυπωσιαστείτε».

Ακόμα και αν ισχύουν αυτά, οι κατηγορίες και τα υπονοούμενα δε σταματούν και, είναι σαφές ότι αρχίζουν να πληγώνουν. Το Insideworldfootball ήταν το πρώτο μέσο που δημοσίευσε μια σειρά επικριτικών άρθρων για τον Β. Μαρινάκη και τις δραστηριότητές του. Τώρα, με την ευκαιρία που μου δόθηκε να τον συναντήσω, η ιστορία αποκτά μια πολύ διαφορετική εικόνα για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και τις δραστηριότητές του.

«Ως επιχειρηματίας και επικεφαλής μιας οικογενειακής επιχείρησης δεν έχει κανείς να προσάψει το παραμικρό. Έχουμε πραγματοποιήσει συναλλαγές δισεκατομμυρίων. Είμαστε εισηγμένοι στο χρηματιστήριο Nasdaq στις ΗΠΑ, ενώ έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 1,5 δις. δολάρια την τελευταία δεκαετία. Ξέρω τι σημαίνει κανονιστική συμμόρφωση: Αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα κάθε μέρα στη δραστηριότητά μας στη Ναυτιλία».

 «Μας πήρε 10 χρόνια παρουσίας στις ΗΠΑ για να φτάσουμε σε αυτή τη θέση και να χαίρουμε του σεβασμού. Είμαστε μία από τις λίγες εταιρίες στην ελληνική επιχειρηματική ιστορία που κατάφερε να αγγίξει αυτό το επίπεδο αναγνώρισης. Δεν μπορώ να ανεχθώ κριτική από αυτούς που έχουν γράψει “ιστορία” μέσα από την αθέτηση των χρεών τους, που έχουν ποινικές καταδίκες, από ανθρώπους που το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν κριτική και να καταστρέφουν» σημείωσε ο Μαρινάκης.

«Το 2011 υπήρξε μία υπόθεση εναντίον μου. Απαλλάχτηκα μετά από 4 χρόνια χωρίς καν να παραπεμφθώ σε δίκη».

Σε μια δεύτερη υπόθεση, ο Β. Μαρινάκης κατηγορείται ότι ήταν ο επικεφαλής οργάνωσης που έστηνε αγώνες – η απάντησή τους είναι απλή και άμεση. «Αυτό δεν έχει λογική. Έγινε ζήτημα μόνο και μόνο επειδή οι υπάλληλοι των αντιπάλων μου και “αυθεντίες” των ΜΜΕ, ξεκίνησαν να γράφουν για αυτό σε εφημερίδες και ιστοσελίδες. Η υπόθεση ξεκίνησε βασισμένη αποκλειστικά σε ό,τι γραφόταν σε εφημερίδες, καθώς και σε ορισμένες ανώνυμες επιστολές. Το θέμα πήγε στηνUEFA, όπου συμπέραναν ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Είπαν ότι τα υποτιθέμενα στοιχεία σχετικά με το στήσιμο αγώνων βασίζονται μόνο στα λάθη διαιτητών. Δεν υπήρχε οποιαδήποτε μορφή στοιχηματισμού που να συνδέεται με την υπόθεση. Ο Παναθηναϊκός πήγε το θέμα στο CAS και, φυσικά, έχασε και εκεί».

«Φαίνεται ότι αν βρεις 4 μόλις παιχνίδια  στα οποία ο διαιτητής υπέπεσε σε λάθη υπέρ του Ολυμπιακού – από τα πάνω από 150 -, τότε εγώ είμαι ο άνθρωπος πίσω από αυτό».

«Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν πραγματικά γελοίοι. Έχω δαπανήσει περισσότερα από 70 εκατ. € στον Ολυμπιακό. Και δεν έχω πάρει πίσω ούτε ένα ευρώ».

Υπό αυτή την οπτική φαίνεται όντως παράλογο ένας άνθρωπος με επιχειρηματικά συμφέροντα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που δραστηριοποιείται σε μια ανταγωνιστική και ρυθμιζόμενη αγορά και σε έναν επιχειρηματικό κλάδο που δεν συνδέεται με την ποδοσφαιρική ομάδα, ένας άνθρωπος ο οποίος το μεγαλύτερο μέρος ζει στο εξωτερικό, θα ένιωθε την ανάγκη να στήσει αγώνες και να βάλει βόμβες σε διαιτητές.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, μιας άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας που ανταγωνίζεται τον Ολυμπιακό, είναι ακόμη ένας στεντόρειος επικριτής και “κατήγορος” του Μαρινάκη. Περιέργως, ο ίδιος κατέχει μερίδιο στην ιδιωτικοποιημένη πλέον (πρώην κρατική) εταιρία τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού. «Δεν καταλαβαίνω πως αυτό δεν αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων. Πως δηλαδή η εθνική στοιχηματική εταιρία μπορεί να ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη που έχει μια ομάδα η οποία συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία. Σημειώνεται επίσης ότι είναι χορηγοί δέκα ομάδων στην Σούπερ Λιγκ. Δεν υπάρχει λοιπόν σύγκρουση συμφερόντων;»

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Δ. Μελισσανίδη εκτείνονται από τη ναυτιλία μέχρι τη διαχείριση αποβλήτων λιμένων και τη διανομή πετρελαιοειδών. Είναι επίσης μέτοχος στον ΟΠΑΠ, τον όμιλο τυχερών παιχνιδιών που έχει το μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα και ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγορά του ποδοσφαιρικού στοιχήματος της χώρας.

Τόσο ο Γ. Αλαφούζος, όσο και ο Δ. Μελισσανίδης, έγιναν πρόσφατα θέμα στα ΜΜΕ λόγω της μη πληρωμής συμβολαίων ποδοσφαιριστών.

Φέτος, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία της Super League με διαφορά 15 βαθμών από τους βασικούς του αντιπάλους. Πρόκειται για μια λίγκα που διέρχεται αλλαγών και θα έχει, από τη σαιζόν 2018/19, 14 ομάδες αντί για 16 σήμερα. Η σχετική έλλειψη ανταγωνισμού για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος είναι αποτέλεσμα της εγχώριας κυριαρχίας του Ολυμπιακού αλλά και της αδυναμίας των άλλων συλλόγων να επενδύσουν και να τον ανταγωνιστούν.

Ο Β. Μαρινάκης λέει ότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τους Συλλόγους και τη λίγκα. Παραδόξως ίσως, θέλει περισσότερο ανταγωνισμό στην Ελλάδα. «Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις σε επίπεδο ομάδων για να γίνει το πρωτάθλημα καλύτερο. Με χαρά θα υποδεχόμασταν νέες επενδύσεις, νέο χρήμα», προσθέτει.

Ένα πράγμα το οποίο δεν καλωσορίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η Επιτροπή Εξομάλυνσης της FIFA, η οποία παρενέβη στη λειτουργία της ΕΠΟ. «Δεν είναι καλό για τη χώρα να έχουμε Επιτροπή Εξομάλυνσης», δηλώνει. Αν αναλογιστούμε τον τρόπο που η Τρόικα «εξομάλυνε» την ελληνική οικονομία, ίσως έχει ένα δίκιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ο ΘΡΥΛΟΣ
Ο Ολυμπιακός είναι κάτι περισσότερο από ένας ποδοσφαιρικός Σύλλογος από τον Πειραιά, το λιμάνι των Αττικής. Είναι ένας αθλητικός σύλλογος με όλη τη σημασία της έννοιας, με πρωταθλήτριες ομάδες στην υδατοσφαίριση, βόλεϊ και μπάσκετ και μια πλειάδα ερασιτεχνικών ομάδων νέων. Ο πατέρας του Β. Μαρινάκη υπήρξε αρχηγός στην ομάδα υδατοσφαίρισης τη δεκαετία του 70 και ο ίδιος υπήρξε παίκτης.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει 15 αθλητικά τμήματα, 1300 αθλητές, περισσότερους από 5000 νεαρούς αθλητές και περισσότερα από 100.000 μέλη. Έχει κερδίσει 11 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο. Είχε στις τάξεις του 30  αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Ιδρυτικές αρχές του Ερασιτέχνη αποτελούν τα Ολυμπιακά ιδεώδη και η επιδίωξη της αριστείας στον αθλητισμό, το πάθος και η δέσμευση που είναι εμφανή στο πρόσωπο του Β. Μαρινάκη και όσων επιθυμεί να καταφέρει με το Σύλλογο.

Το να είσαι ο Πρόεδρος ενός τέτοιου οργανισμού συνοδεύεται με ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία, την οποία ο Β. Μαρινάκης έχει αποδεχτεί αφιερώνοντας χρόνο και χρήματα. Είναι δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και έχει προσωπικά χρηματοδοτήσει μια σειρά πρωτοβουλιών που ξεκινούν από τη βελτίωση και ανακατασκευή πλατειών της πόλης, μέχρι την διαμόρφωση παιδικών χαρών για τα παιδιά, παιδικών σταθμών, θερινών κατασκηνώσεων και τη λειτουργία συσσιτίων για τους άπορους.

Σχεδιάζει επίσης την ανέγερση νέας αρένας και αθλητικού συγκροτήματος για τις ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο του Ολυμπιακού, το οποίο και θα παραχωρήσει στην πόλη. Επίσης, κατασκευάζεται ένα δεύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο για τις ερασιτεχνικές ομάδες του Πειραιά, το οποίο, επίσης, θα παραχωρηθεί στην πόλη.

Ο ρόλος που διαδραματίζει ο Ολυμπιακός είναι σημαντικός, όχι μόνο στην υποστήριξη αθλητικών σωματείων και σε επίπεδο εγκαταστάσεων, αλλά και ως φορέας κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Για καιρό ο Πειραιάς ήταν στην πρώτη γραμμή διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, καθώς το λιμάνι του αποτέλεσε το βασικό σημείο εισόδου στην Ελλάδα. Το μέγεθος της κρίσης ήταν τόσο μεγάλο που η πόλη με δυσκολία κατάφερε να το διαχειριστεί.

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος, κατόπιν εντολής του Β. Μαρινάκη, βγήκε μπροστά για να βοηθήσει, παρέχοντας οχήματα του συλλόγου που μετέφεραν καθημερινά φαγητό, ρούχα και παιχνίδια στα προσφυγόπουλα. Ο όγκος της βοήθειας ήταν τέτοιος που το εστιατόριο στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης συνολικά παρείχε περισσότερες από 100.000 μερίδες φαγητό, ο σύλλογος διένειμε 40.000 σκούφους και πάνω από 20000 άλλα είδη ρουχισμού από αντιανεμικά έως κάλτσες.

Η βοήθεια αυτή βοήθησε ουσιαστικά στην ανακούφιση των προσφύγων και των καταπονημένων πόρων του Δήμου Πειραιά. Είχε όμως και ευρύτερο κοινωνικό περιεχόμενο.

«Αυτό που ήταν πιο σημαντικό ήταν ότι συμμετείχαν και οι παίκτες, οι οποίοι πήγαν και βοήθησαν στη διανομή φαγητού. Ενώσαμε όλοι τις δυνάμεις μας και βοηθήσαμε να σταματήσει μια εξαιρετικά δυσχερής κατάσταση για την πόλη. Αυτό άλλαξε τη στάση των ντόπιων απέναντι στους πρόσφυγες», λέει ο Β. Μαρινάκης.

Η αλλαγή της στάσης δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και υπάρχουν πολλές ριζωμένες πεποιθήσεις στο ποδόσφαιρο που δεν θα αλλάξουν ποτέ, όσες και αν είναι οι ενδείξεις περί του αντιθέτου. Ο Β. Μαρινάκης το γνωρίζει αυτό και δίνει την εντύπωση ότι δεν τον πολυαπασχολεί. Όταν όμως αυτό αρχίζει να έχει επίπτωση στην επιχείρηση και τον Σύλλογο, τότε τον απασχολεί.

Υπάρχει ένα βιβλίο στο οποίο περιγράφονται οι αξίες του Ολυμπιακού, στο οποίο βρίσκεται ένα σύντομο μήνυμα του Β. Μαρινάκη.

“Ο Ολυμπιακός είναι ένας τρόπος ζωής. Ένας ζωντανός θρύλος.

Είμαστε ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της Ελλάδας, που εκπροσωπεί σε παγκόσμιο επίπεδο τις αξίες του Ολυμπισμού.

Στόχος μας είναι να εμπνέουμε  τους ανθρώπους, την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, να μεταδώσουμε το Ολυμπιακό πνεύμα.

Διασφαλίζουμε ένα αρχαίο μυστικό για τις μελλοντικές γενιές, ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Ονειρευόμαστε, αγαπάμε, δημιουργούμε, αγωνιζόμαστε, επιβιώνουμε, κερδίζουμε. Η ιστορία αποδεικνύει ότι μπορούμε»

Ίσως ο Β. Μαρινάκης να μην ήταν αυτός που έγραψε τις πρώτες πέντε προτάσεις του μηνύματος αυτού αλλά σίγουρα οι δύο τελευταίες συνοψίζουν εν πολλοίς τον ίδιο ως άνθρωπο, ως επιχειρηματία και ως αφοσιωμένο ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code