ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το χωράφι του Χότζα

Κι ύστερα ψάχνουνε στη Σούπερλίγκ, να βρούνε το κουτί με τα σπίρτα.
Αν οι ομάδες στο πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι 14, 12 ή ακόμα και δέκα. Σε ποια γήπεδα, θα παίζουν οι ομάδες; Σε χωράφια σαν κι αυτό των "Ζωσιμάδων" στα Γιάννινα; Και ποια είναι η πλάκα; Ψάχνοντας να βρεις στοιχεία για το αποκαλούμενο "Εθνικό Στάδιο",της πόλης ανακαλύπτεις ότι ο χώρος στον οποίο χτίστηκαν το 1932, οι αθλητικές εγκαταστάσεις λεγόταν το "χωράφι του Χότζα". Σήμερα, ογδόντα και πλέον χρόνια μετά, δικαιολογεί απόλυτα αυτή την ονομασία. για χωράφι, είτε  του Χότζα, είτε της Δημοτικής αρχής που έχει την ευθύνη συντήρησής του,είτε του Χριστοβασίλη που βάζει την  ομάδα του να παίζει, ναι. για γήπεδο, που μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο, σε καμία των περιπτώσεων. Και το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ που έπαιξε σ αυτό το χωράφι προχθές,τον Παναθηναϊκό που έπαιξε χθες και την ΑΕΚ που θα παίξει αύριο. Για όλους αυτούς, μικρό το κακό. Μία φορά θα παίξουνε και θα φύγουνε. Αυτοί που ταλαιπωρούνται και αδικούνται σε καθημερινή, σε εβδομαδιαία και σε ετήσια βάση, από το "χωράφι του Χότζα"  είναι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΤΑ πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μία κουβέντα είναι αρκετή:"Κλείστε το να τελειώνουμε".

Είναι ντροπή  να παίζεται ποδόσφαιρο κάτω απ αυτές τις συνθήκες. Γιάννινα και Παναθηναϊκός είχαν τη Κυριακή ,διάθεση να παίξουν  ποδόσφαιρο. Τι μπάλα να παίξεις όμως σ έναν αγωνιστικό χώρο ναρκοπέδιο; Όταν θα πρέπει να υπολογίζεις και τις λακούβες. Και πάλι καλά, που δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός. Και ποιά είναι η πλάκα Νο2;Το "χωράφι του Χότζα", σε ότι έχει να κάνει με τα προβλήματα,είναι παντώς καιρού:Είτε βρέχει, είτε χιονίζει,είτε έχει καλό καιρό αλλά είχε βρέξει προηγουμένως, είτε έχει πάγο,συνθήκες για να παιχθεί ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν ποτέ.

ΑΠΟ κει και πέρα, αρχίζει το παραδοσιακό ελληνικό παιχνίδι, που ακούει στο όνομα γαϊτανάκι:Φταίει ο Χριστοβασιλης.Φταίει η ΓΓΑ. Φταίει η Δημοτική Αρχή. Κι εμένα τι με νοιάζει ποιος φταίει;Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Οτι σ' αυτό το "χωράφι του Χότζα" δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Παίζεται μόνο τουρλουμπούκι.Κι όταν λέμε "εμένα" δεν εννοούμε έναν και δύο. Μιλάμε  για πολλούς. Το "χωράφι του Χότζα" στα Γιάννινα βλάπτει το ποδόσφαιρο στο σύνολό του;

-Τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες που αγωνίζονται.

-Τους θεατές που πληρώνουν εισιτήριο.

-Το συνδρομητικό κανάλι που πληρώνει αυτό το υποπροϊόν.

-Τους συνδρομητές που πληρώνουν για να παρακολουθούν αυτό το παραποδόσφαιρο.

-Τον χορηγό του πρωταθλήματος (όταν αυτός προκύψει ).

-Τη Σούπερλίγκα σαν διοργανώτρια αρχή.

ΚΙ έτσι φτάσαμε στο διά ταύτα: Εμένα σαν διοργανώτρια αρχή ποσώς με ενδιέφερε, ποιος φταίει. Μου είναι παντελώς αδιάφορο. Εγώ σαν διοργανώτρια αρχή, κρίνω αυτό το "χωράφι του Χότζα", σαν ακατάλληλο. Δεν δίνω άδεια να διεξαχθούν παιχνίδια. Κι εσύ σαν ΠΑΣ Γιάννινα κόψε το λαιμό σου. Δικό σου είναι το πρόβλημα. Δεν είναι δικό μου. Δήλωσέ μου, που θέλεις να παίζεις. Στην Κέρκυρα; Στο Αγρίνιο; Στη Θεσσαλονίκη; Στην Αθήνα; Σ αυτό το χωράφι δεν παίζεις. Διάβασα στον ΚΑΠ σχετικά με την "αντικανονικότητα γηπέδου". Ότι ο αγωνιστικός χώρος,πρέπει να πληρεί προβλεπόμενες διαστάσεις, δίχτυα στα τέρματα κλπ κλπ. Και το πότε θεωρείται ακατάλληλο, σε περιπτώσεις βροχής ή χιονόπτωσης. Ο "Νομοθέτης" (με τις σχετικές ντιρεκτίβες να έρχονται έτοιμες από τη ΦΙΦΑ) "χωράφι του Χότζα" δεν θα μπορούσε να προβλέψει. Έχει όμως όλο το δικαίωμα η Σούπερλίγκ, να πει, ότι σ' αυτό το χωράφι, εγώ σαν διοργανώτρια αρχή, δεν δίνω άδεια να παιχτεί ποδόσφαιρο. Από την αρχή της σεζόν. Κόψτε το λαιμό σας να το φτιάξετε. Κι είναι σίγουρο ότι αν το έλεγε αυτό η Σούπερλίγκ θα κόβανε το λαιμό τους και θα το φτιάχνανε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code