ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Με πώληση Μπεργκ στην Κίνα το νέο πλάνο του Παναθηναϊκού

Είναι κοινό μυστικό μέσα στους κόλπους του Παναθηναϊκού πως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει χάσει την θέρμη του για την ομάδα.
Νιώθει προδομένος από τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού και γι' αυτό οι αλλαγές που έκανε ήταν σαρωτικές.

Το καλοκαίρι πίστεψε πως μέσα από μία υπέρβαση στο μπάτζετ, θα μπορούσε να μεγαλώσει τον Παναθηναϊκό και μέσα από επιτυχίες τα έσοδα της ομάδας. Πόνταρε όμως σε λάθος ανθρώπους και το γεγονός αυτό το πλήρωσε ο σύλλογος και ο ίδιος, καθώς είδε να πετάγεται μία επένδυση που έκανε.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συνειδητοποίησε πως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν έτσι όπως τα περίμενε και το άνοιγμα στο μπάτζετ της ομάδας ήταν μεγάλο. Η Λεωφόρος από εκεί και πέρα ερήμωσε, ο Παναθηναϊκός παίζει μόνιμα μπροστά σε 2 και 3 χιλιάδες κόσμο και ο ιδιοκτήτης της ομάδας είναι αποστασιοποιημένος.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ
Δεν ασχολείται πλέον ενεργά με τις δραστηριότητες της ομάδας, ενώ πρόσφατα δεν παρουσιάστηκε ούτε στην κοπή πίτας του συλλόγου.

Υπάρχει μία νέα πραγματικότητα στον Παναθηναϊκό, η οποία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και σίγουρα κάπου θα καταλήξει. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου είναι ξενερωμένος, απέχει από την καθημερινότητα και έχει δώσει την αποστολή στον τεχνικό διευθυντή να χαμηλώσει το μπάτζετ. Κάτι που σε συνεννόηση με το προπονητικό τιμ έγινε με αποτελεσματικό τρόπο χωρίς να κοστίσει και αγωνιστικά στην ομάδα.

Συνολικά από τις αποδεσμεύσεις εξοικονομήθηκαν με την εφορία  3,7 εκατομμύρια ευρώ. Όση κριτική και να θέλει να κάνει κάποιος στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, είναι δεδομένο πως έχει χάσει δικά του χρήματα. Μπορεί να έχουν μπει με λάθος τρόπο να μην εμπιστεύτηκε τα κατάλληλα άτομα και αυτό να το πλήρωσε, όμως στον Παναθηναϊκό έχει βάλει δικά του χρήματα.

ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ
Μία οπισθοχώρηση μπορεί να ερμηνευτεί σαν έξοδος. Όμως από την στιγμή που υπάρχουν έξοδα τα οποία τρέχει και υποχρεώσεις που είναι υποχρεωμένος να καλύψει ο ίδιος, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ανοίξει την πόρτα και να φύγει. Αυτή την στιγμή, δεν φαίνεται κάποιος ενδιαφερόμενος για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μπορέσει να κρατηθεί υγιής ο σύλλογος με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Και οι άξονες είναι οι εξής. Αυτό είναι το πλάνο το οποίο υπάρχει και τρέχει σήμερα στον Παναθηναϊκό. Οι άνθρωποι που θα κληθούν να κλείσουν την οικονομική ζημιά και να κρατήσουν σε ήρεμα νερά τον Παναθηναϊκό είναι οι Λυμπερόπουλος, Ουζουνίδης, Μπεργκ.

ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΜΠΕΡΓΚ
Ο Λυμπερόπουλος είναι υποχρεωμένος να κρατήσει χαμηλά το μπάτζετ και να κάνει φθηνές επιλογές οι οποίες θα βγουν. Ο Ουζουνίδης να φροντίσει να μην πέσει το επίπεδο της ομάδας και να κρατήσει σε καλά επίπεδα τον Παναθηναϊκό με λιγότερους οικονομικούς πόρους.

Οι δυο τους στο ξεκίνημα της θητείας τους στον Παναθηναϊκό, δείχνουν πως και το μήνυμα έχουν πάρει και ικανοί είναι να ανταποκριθούν με επιτυχία στο δύσκολο εγχείρημα που τους έχει ανατεθεί. Η αξιοποίηση των ακαδημιών θα φέρει φθηνές λύσεις στο ρόστερ και αν βγει κάποιος ποδοσφαιριστής θα αποτελέσει οικονομικό κεφάλαιο για τον σύλλογο.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΖΑΡΙΑ
Ο Αλαφούζος το καλοκαίρι πήγε μαζί με τον Στραματσόνι σε ένα πλάνο μίας χρήσης. Γέμισε την ομάδα δανεικούς, μισθοφόρους και παίκτες μεγάλους σε ηλικία, αφαίρεσε εντελώς το ελληνικό στοιχείο. Τα έξοδα ήταν άμεσα, τα έσοδα θα ερχόντουσαν μόνο μέσα από επιτυχία της ομάδας. Από νωρίς αποδείχθηκε πως αυτή δεν θα έρθει και ο Λυμπερόπουλος με τον Ουζουνίδη, ανέλαβαν να καταστρέψουν το τερατούργημα του καλοκαιριού, για να γλιτώσει ο σύλλογος όσο γίνεται περισσότερα χρήματα.

Ένα καλό είχε όλη αυτή η ιστορία, που μπορεί κάπως να μειώσει την χασούρα. Έγινε νωρίς αντιληπτό πως η ζαριά δεν βγήκε. Είναι σαν να ανοίξεις μία εταιρία, να δεις από τον δεύτερο μήνα, πως δεν βγαίνεις και να πεις όσα έχασες, έχασες, βάζεις λουκέτο.

Ο Αλαφούζος λουκέτο στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να βάλει, ούτε μπορεί να πηδήξει από το τρένο, καθώς έχει φροντίσει να  γεμίσει τον εαυτό του με υποχρεώσεις, με διάφορες ρυθμίσεις χρεών, δάνειο, αποπληρωμή στον Τσακίρη για το προπονητικό κέντρο και διάφορα άλλα που τον δεσμεύουν.

ΒΡΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Χρειάζεται όμως άμεσα ρευστότητα και μείωση του μπάτζετ της ομάδας, γιατί πλέον και τα έσοδα είναι περιορισμένα. Το χρήμα δεν φαίνεται να έρχεται από πιθανή συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε η επιστροφή στο πλάνο του καλοκαιριού του 2013 είναι επιβεβλημένη.

Αν δικαιούται για κάτι να χαμογελά ο ιδιόκτητης του συλλόγου, είναι πως τουλάχιστον αυτήν την φορά η επιλογή του σε πρόσωπα φαίνεται να είναι σωστή. Έχει βρει τους ανθρώπους που θα δουλέψουν σκληρά για να πετύχουν μέσα από αυτή την δύσκολη διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ
Πάμε όμως στον Μπεργκ. Η πώληση του Σουηδού θα είναι σωτήρια για την διοίκηση του Παναθηναϊκού. Αυτή την εποχή υπάρχει χρήμα που δίνεται εύκολα στο πρωτάθλημα της Κίνας. Στο ρόστερ της ομάδας ο Σουηδός είναι το μόνο σοβαρό περιουσιακό στοιχείο στον Παναθηναϊκό με την διοίκηση να έχει το 55%. Πρόσφατα είχαμε την ανανέωση του συμβολαίου του Μπεργκ.

Αν ισχύει αυτά τα οποία έχουν βγει προς τα έξω ο Παναθηναϊκός έκανε νέο συμβόλαιο στον Σουηδό εξασφαλίζοντας πως θα του ανήκει μέχρι το 2019, έκανε το ποσοστό του από 52,5%, 55%, μικρή η διαφορά και ο Μπεργκ έχασε 2,5%. Δηλαδή 35% ανήκουν στο Αμβούργο και από 12,5% το ποσοστό που θα λάβει ο Σουηδός από πώληση του πήγε στα 10%. Επαναλαμβάνω αυτά είναι στοιχεία που έχουν βγει επίσημα και δεν έχω λόγω να τα αμφισβητήσω.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΙΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Επίσης υπάρχει η ρήτρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Χρηματικό ποσό που για την αγορά της Κίνας είναι κάτι παραπάνω από εφικτό να δοθεί για διεθνή επιθετικό, βασικό στέλεχος της Εθνικής Σουηδίας.

Εδώ υπάρχει μία λεπτομέρεια, πριν μπουν οι υπογραφές για την ανανέωση του συμβολαίου του Μπεργκ, ο Γιάννης Αλαφούζος ταξίδεψε στην Κίνα. Είναι αντιληπτό πως το καλοκαίρι που έρχεται είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό,  να βγάλει χρήμα από τον Μπεργκ. Άλλωστε συμβαίνει συχνά σε αυτές τις χώρες, μπορείς να κάνεις μία πώληση, να πάρεις τα λεφτά και επειδή σε αυτές τις αγορές οι ποδοσφαιριστές εξαφανίζονται, αλλά και υπάρχει ανάγκη για ανακύκλωση, μόλις ο παίκτης βαρεθεί μπορεί και να τον πάρεις πίσω.

Στον Παναθηναϊκό μοιάζει σαν κοινό μυστικό πως έχει ήδη βρεθεί ομάδα από την Κίνα που θα αποκτήσει τον Μπεργκ και το καλοκαίρι θα δοθεί μία σημαντική τονωτική ένεση στο ταμείο του Παναθηναϊκού.

Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ
Ο τεχνικός διευθυντής και το προπονητικό τιμ θα κληθούν να βρουν τον επιθετικό που θα καταλαγιάσει τον κόσμο, αλλά και θα κρύψει αγωνιστικά το κενό που θα αφήσει ο Σουηδός. Στην ελεύθερη αγορά θα ψάξουν για έναν στράικερ που θα πάρει το συμβόλαιο του Μπεργκ. Αν γίνει καλή επιλογή μπορεί να υπάρχει μόνο κέρδος από αυτήν την κίνηση, αν όχι θα δείξει ο χρόνος. Ότι γίνετε να βρεις καλό φορ, με συμβόλαιο  στο ένα εκατομμύριο γίνεται.

Πράγματι οι Λυμπερόπουλος, Ουζουνίδης, έχουν τον τρόπο και το μπάτζετ να ρίξουν και καλύτερη ομάδα από την περσινή να φτιάξουν. Δεν ξέρω όμως πόσο θα αντέξουν, να παίρνουν στις πλάτες τους, τόσο δύσκολες αποστολές και να είναι μόνοι τους.

Το πλάνο για τον νέο Παναθηναϊκό είναι αυτό που σας ανέφερα και έχει μέσα την πώληση του Μπεργκ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code