ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι προβολείς της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ

«Ενώπιος ενωπίω» και με πρόκριμα την κατάληψη της υψηλότερης δυνατής θέσης, ακόμα και σε περίπτωση πιθανής ισοβαθμίας, θα βρεθούν σήμερα στο κατάμεστο ΣΕΦ (21.00),
για τρίτη φορά τη φετινή περίοδο, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός Superfoods για τη 16η και πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου στην Ευρωλίγκα. Μπορεί να έπονται δύο ακόμα συναντήσεις των «αιωνίων» για το ελληνικό κύπελλο και το πρωτάθλημα, μέχρι τα τέλη του μηνός, αλλά αμφότεροι ενστερνίζονται το σοφό γνωμικό ότι η «αρχή είναι το ήμισυ του παντός» για το νικηφόρο ποδαρικό που θέλουν να κάνουν στο 2017.

Ο Ολυμπιακός είναι γηπεδούχος και ως γνωστόν αντλεί ψυχική δύναμη από την έδρα του, έχει, ήδη, βαθμολογικό προβάδισμα από την προηγούμενη αγωνιστική, λόγω της «πράσινης» ήττας στο Καζάν, διαθέτει ψυχολογικό πλεονέκτημα επειδή έχει νικήσει δις (πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα) τον σημερινό φιλοξενούμενό του και αν το επαναλάβει, θα αποκτήσει και το πλεονέκτημα ισοβαθμίας, έναντι του ΠΑΟ, στην ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών. Συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ακράδαντα τη διατήρηση της ομάδας που είχε από την αρχή της περιόδου και έχει προχωρήσει, μόλις, σε μία αναγκαστική αλλαγή με την αντικατάσταση του τραυματία Ντάνιελ Χάκετ από τον Ντομίνικ Ουότερς.

Η συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη και o βαθμός ετοιμότητάς του, λόγω της θλάσης στον προσαγωγό και της απουσίας από τις τελευταίες προπονήσεις, είναι κομβικής σημασίας για τους «ερυθρόλευκους». Ο αρχηγός της ομάδας, εκτός των πόντων, των ασίστ και των καθοριστικών σουτ που αναλαμβάνει, όταν χρειάζεται, εμπνέει όλους τους συμπαίκτες του που νιώθουν ασφάλεια από την παρουσία του. Αν δεν παίξει (χθες ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε ότι ο αρχηγός, πιθανότατα, θα αγωνισθεί κανονικά), ο Γιώργος Πρίντεζης, ως... υπαρχηγός και η πλέον αξιόπιστη επιλογή στην επίθεση του Ολυμπιακού, θα αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο. Η πιστοποίηση της αμυντικής ταυτότητας του Ολυμπιακού θα είναι καθοριστική για τον έλεγχο των γηπεδούχων στην έκβαση του ρυθμού του αγώνα.

Η βαριά ήττα του Παναθηναϊκού Superfoods από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του α΄ γύρου του πρωταθλήματος (17/10) προκάλεσε την αλλαγή του προπονητή και εν συνεχεία των τεχνικών δεδομένων πάνω στο παρκέ. Η αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη έφερε τον Τσάβι Πασκουάλ στον «πράσινο» πάγκο, ενώ ένα μήνα αργότερα (18/11), ο Ολυμπιακός νίκησε και δεύτερη φορά τον «αιώνιο» αντίπαλό του, στο Ολυμπιακό Στάδιο και στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε βελτιωμένη εικόνα συγκριτικά με την παράδοση άνευ όρων στο πρωτάθλημα, ενώ υπήρχε η δικαιολογία της πρόσφατης ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Καταλανό προπονητή. Πέραν της προπονητικής αλλαγής, ο Μάικ Τζέιμς, που είχε αυτοτραυματιστεί, ήταν θεατής και στα δύο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων και σήμερα θα νιώσει για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα αυτών των αγώνων. Αντίθετα, ο Τζέιμς Γκιστ, που διαθέτει πλούσια εμπειρία των «μονομαχιών» Ολυμπιακού - ΠΑΟ και είχε παίξει μόνο στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, θα απουσιάσει, όπως είχε συμβεί και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι του α΄ γύρου και έχει αντικατασταθεί από τον Κένι Γκάμπριελ. Την τελευταία προσθήκη του «Τριφυλλιού», που δεν ήταν μεταγραφή αντικατάστασης αλλά λαμβάνει χαρακτηρισμό ενίσχυσης, αποτελεί ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός από την Αρμάνι μέχρι το τέλος της περιόδου.

Ο στόχος της αναγκαίας ομογενοποίησης των έξι Αμερικανών, πέντε Ελλήνων και ενός Ιταλού παίκτη βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Πασκουάλ, που έχει συμπληρώσει δύο μήνες στον πάγκο χωρίς να έχει καταφέρει ακόμα να σταθεροποιήσει σε υψηλό επίπεδο την απόδοση της ομάδας του και να περιορίσει –αν όχι να «εξαλείψει»– την αγωνιστική «διπροσωπία» (χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ήττα από την Ούνικς Καζάν).

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον αγώνα του α΄ γύρου στο ΣΕΦ, ο Πασκουάλ έχει τη δεύτερη και ουσιαστική ευκαιρία για να αποδείξει ότι η διαχείρισή του στη 12άδα ποιοτικών και πρωταγωνιστών παικτών έχει μειώσει –αν δεν έχει ξεπεράσει– το προβάδισμα ομοιογένειας του Ολυμπιακού, ώστε να φύγει νικητής από τη δύσκολη έδρα του Νέου Φαλήρου. «Κλειδί» στον ρυθμό του Παναθηναϊκού Superfoods θα είναι η απόδοση και οι αντοχές του «αναντικατάστατου» Νικ Καλάθη στη δημιουργία του παιχνιδιού.

• Καρέ επεισοδίων με τους παίκτες του συμπλήρωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, με τον έντονο διαπληκτισμό που κατέληξε σε χαστούκι στον Δημήτρη Μαυροειδή, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα με τη Σάσαρι. Στον ένα χρόνο παραμονής του στον πάγκο της Ενωσης, ο Σλοβένος προπονητής, που χαρακτηριζόταν για την ηρεμία στο παιχνίδι του, έχει διαπληκτιστεί φραστικά και με χειρονομίες με τους Αμερικανούς Ντι Τζέι Κούπερ, Κόβαν Μπράουν και Ερικ Γκριν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code