ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η απίστευτη ιστορία του Ρέλεφορντ!

Μία εξαιρετική ιστορία με πρωταγωνιστή τον Τρέβορ Ρέλεφορντ του Κολοσσού έφερε στο προσκήνιο το ebasket.gr.
O Τρέβορ ζούσε στη σκιά του μεγάλου του αδερφού, Τράβις, αλλά όταν χρειάστηκε να μπει… αναγκαστικά σ’ ένα φιλικό διπλό, προκάλεσε… διάστρεμμα στον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας, με μια τρομερή “σταυρωτή” ντρίμπλα! Τότε κατάλαβαν ότι το παιδί αυτό θα έπαιζε πολύ καλό μπάσκετ. Ήταν μόλις 12 ετών! Και να φανταστείτε ότι έμαθε να κάνει καλές σταυρωτές ντρίμπλες επειδή χρειαζόταν να αποφύγει τη μητέρα του, όταν τον κυνηγούσε για να του τις… βρέξει!

Κάθε αθλητής κουβαλά τη δική του ξεχωριστή ιστορία αλλά αυτή του Τρέβορ Ρέλεφορντ, του Αμερικανού που ηγείται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν της προσπάθειας του Κολοσσού, είναι όντως ξεχωριστή. Και λίγο “τρελή“. Ο Τρέβορ ήταν από μικρός… παλαβός με το μπάσκετ. Πολύ παλαβός, όμως. Για την ακρίβεια είχε τρέλα όταν έβλεπε μπάλα μπροστά του και κατέστρεφε ακόμα και το… σπίτι του! Μάλιστα, ο κήπος του σπιτιού τους είχε μετατραπεί σε γήπεδο μπάσκετ.
Οι ομάδες ήταν συγκεκριμένες: Ο μεγαλύτερος των αδερφών, Τρέισι μαζί με τον Τρέβορ ήταν η μία ομάδα. Ο μεσαίος αδερφός, Τράβις, ήταν μόνος του στην άλλη ομάδα. Κάπως έτσι, όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Τράβις αργότερα, κατάφερε να φθάσει σε υψηλό επίπεδο.
Το καλοκαίρι του 2003 ο Τράβις Ρέλεφορντ είχε πάει στο “Boys Club” της περιοχής, για αγώνα προετοιμασίας, ενόψει ενός τουρνουά που θα γινόταν στη Φλόριντα. Ένας παίκτης της ομάδας είχε καθυστερήσει κι αμέσως ζήτησαν από τον μικρό Τρέβορ, που συνόδευε τον αδερφό του, να βάλει τη φόρμα και να μπει να τον αντικαταστήσει.

Στην πρώτη κιόλας φάση του αγώνα, ο Τρέβορ Ρέλεφορντ έκανε μια απίστευτη σταυρωτή ντρίμπλα και σώριασε στο έδαφος τον σταρ της αντίπαλης ομάδας, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στην προσπάθειά του να τον ακολουθήσει! Όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό και συζητούσαν μεταξύ τους αν το… ήθελε ο μικρός αυτό, ή αν βγήκε στην τύχη! Ήταν μόλις 12 ετών τότε, ο νυν άσος του Κολοσσού.
Εξασκήθηκε όταν χρειάστηκε να αποφύγει τη μητέρα του, Βενίτα. “Ο Τρέβορ χτυπούσε συνέχεια μια μπάλα, εντός κι εκτός σπιτιού” διευκρινίζει η μητέρα του. “Μου είχε σπάσει ένα γυάλινο τραπέζι μέσα στο σπίτι, ενώ είχε διαλύσει όλο το χρώμα από τον τοίχο. Είχε ανακαλύψει ένα παιχνίδι, που έπρεπε να πετάει δυνατά την μπάλα στον τοίχο κι αυτή να του επιστρέφεται”…
Έπρεπε, λοιπόν, η μητέρα Βενίτα να τον επαναφέρει σε τάξη. “Τότε είδα την ταχύτητά του στο crossing. Προσπαθούσα να τον πιάσω κι εκείνος κατάφερνε πάντα να μου ξεφεύγει και να ξεγλιστρά, χωρίς να τον προλαβαίνω. Αργότερα, όταν έπαιξε μπάσκετ κατάλαβα ότι αυτό του χρησίμευσε πολύ κι όπως τον βλέπω αντιλαμβάνομαι γιατί κατάφερνε να μου ξεφεύγει”.
Μην νομίζετε, όμως, ότι μόνο στο μπάσκετ είχε ταλέντο. Απλώς εκεί έμεινε… Στο American Football -κατά τα σχολικά του χρόνια- ήταν τεράστιος αστέρας και μάλιστα είχε οδηγήσει το σχολείο του (Bishop Miege) στην κατάκτηση του πολιτειακού πρωταθλήματος του Κάνσας, ενώ ο ίδιος είχε λάβει πολλές ατομικές διακρίσεις.
Στο σχολείο, πάντως, έκανε θαύματα και στο μπάσκετ και είχε καταφέρει να είναι σταρ σε δύο αθλήματα συγχρόνως! Άλλωστε, είναι ο μόνος που οδήγησε το σχολείο του σε πολιτειακούς τίτλους, σε δύο διαφορετικά αθλήματα, καθώς το έκανε και στο μπάσκετ, ως τεταρτοετής, με 19,7 πόντους και 6,7 ασίστ κατά μέσο όρο. Κι όμως… Ακόμα και τότε, όταν οι περισσότεροι προπονητές άκουγαν το όνομα “Ρέλεφορντ“, το μυαλό τους πήγαινε στον μεγάλο αδερφό, Τράβις και όχι στον Τρέβορ…
Ο Τράβις βρέθηκε στο Κάνσας, ενώ δύο χρόνια αργότερα ο Τρέβορ πήγε στην Αλαμπάμα… Θα ήθελε πολύ να παίξει μαζί με τον αδερφό του, όπως στα σχολικά τους χρόνια, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό. Κι αν έφτασε πολύ κοντά στο να…γίνει (όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια), τελικά δεν συνέβη. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον.

“Ήταν ωραία τότε που παίζαμε μαζί στο σχολείο” λέει ο αδερφός του, Τράβις. “Εγώ ήμουν ο σκόρερ της ομάδας, εκείνος είχε εκπληκτικό χειρισμό κι έδινε τις ασίστ. Όταν έφυγα ανέλαβε κι άλλες αρμοδιότητες, οδήγησε την ομάδα του σχολείου σε ρεκόρ 25-0 και στην κατάκτηση του πολιτειακού πρωταθλήματος. Το ίδιο έκανε και στο football, αλλά εκεί μάλλον πήγε επειδή έπαιζαν οι φίλοι του. Το μπάσκετ του άρεσε πάντα“. Ο προπονητής του Αλαμπάμα, Άντονι Γκραντ, ήθελε τον Τράβις Ρέλεφορντ στην ομάδα του, αλλά εκείνος προτίμησε το Κάνσας.
Η… μάνα του λόχου, η κυρία Βάνιτι, δεν ανησύχησε από το γεγονός ότι ο μικρός της γιος έφυγε 700 μίλια από το σπίτι του. Όπως ομολόγησε, είναι διαφορετικός χαρακτήρας από τον Τράβις. “Για τον Τρέβορ ξέρω ότι το σπίτι του είναι κάθε μέρος που βρίσκεται”, είπε η μητέρα του άσου του Κολοσσού.
Το πρόγραμμα του Άντονι Γκραντ, να “χτίσει” από την αρχή, ήταν ιδανικό για τον Τρέβορ Ρέλεφορντ. Στις 12 Νοεμβρίου του 2010 έγινε μόλις ο τέταρτος πρωτοετής πόιντ γκαρντ, που ήταν στην αρχική πεντάδα στην πρεμιέρα του κολεγιακού πρωταθλήματος, μετά τους Ένις Ουάτλεϊ (1982), Μο Ουίλιαμς (2002) και Ρόναλντ Στιλ (2005). Και να φανταστείτε ότι άλλα είχε πει ο Άντονι Γκραντ στην μαμά Ρέλεφορντ.
Ο γιος της έκανε σπουδαία καριέρα στο Αλαμπάμα… Ακολούθως, πήρε τον δρόμο της Ευρώπης, μέσω Ισραήλ, ακολούθησε ο Κολοσσός, ενώ στις αρχές της τρέχουσας σεζόν επέστρεψε στο Ισραήλ και στην ομάδα που αγωνίστηκε πέρυσι ο αδερφός του! Ούτε και στο Ισραήλ συναντήθηκαν τελικά κι ο Τρέβορ γύρισε στον Κολοσσό. - See more at: http://www.12sports.gr/Article.php?N_ID=59514#sthash.3Q5VKCZd.dpuf

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code