ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Αγχώθηκε αλλά το σήκωσε η Ρεάλ!

Η Ρεάλ τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Κασίμα Άντλερς, ωστόσο με χατ-τρικ του Ρονάλντο, πήρε τη νίκη με 4-2 στην παράταση (2-2 κ.δ.) και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για δεύτερη
φορά στην ιστορία της. Γύρισαν προσωρινά το σκορ με τέρματα του Σιμπασάκι οι Ιάπωνες, που ζήτησαν δεύτερη κίτρινη του Ράμος στο 90’.

Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε η Ρεάλ! Η «βασίλισσα» ζορίστηκε αρκετά απέναντι στην οικοδέσποινα Κασίμα Άντλερς, ωστόσο πήρε τη νίκη με 4-2 στην παράταση και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για δεύτερη φορά στην ιστορία της (έχει και τρία Διηπειρωτικά).

Όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν θα έκανε περίπατο, παίρνοντας το προβάδισμά στο 9ο λεπτό με τον Καρίμ Μπενζεμά. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την Ρεάλ, με την Κασίμα να κερδίζει μέτρα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό ήρθε στο 44’, με τον Σιμπασάκι να εκμεταλλεύεται την αδράνεια του Βαράν και να «γράφει» το 1-1.

Οι πρωταθλητές Ιαπωνίας αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι, με τον Σιμπασάκι να φέρνει… τούμπα το ματς στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’) με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή. Η Ρεάλ απάντησε σχεδόν άμεσα, αφού στο 58’ ο Βάθκεθ κέρδισε πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στον Ρονάλντο να ισοφαρίσει σε 2-2.

Ο Πορτογάλος θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 81’, ωστόσο δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Κασίμα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι οικοδεσπότες κέρδισαν μέτρα και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σοκάρουν την Ρεάλ. Στο 88’ ο Νάβας έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Φαμπρίσιο, ενώ στο 89’ ο γκολκίπερ της «βασίλισσας» νίκησε σε τετ-α-τετ τον Σιμπασάκι.

Στο επόμενο λεπτό, ο διαιτητής χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Ράμος, για σπρώξιμο σε παίκτη της Κασίμα, παρότι αρχικά έβαλε το χέρι στο τσεπάκι. Στις καθυστερήσεις οι Ιάπωνες έχασαν ακόμα μια ευκαιρία, με τον Έντσο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί μίλησε η κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο…

Στο 98’ ο Μπενζεμά έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Πορτογάλο και ο «CR7» με άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 3-2. Τρία λεπτά μετά η Κασίμα είχε δοκάρι με κεφαλιά του Σουζούκι όμως τα πάντα τελείωσαν στο 104’. Ο Κρόος επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να πηγαίνει στον Ρονάλντο και τον Πορτογάλο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 4-2.

Μετά το τέταρτο γκολ η Κασίμα κατέρρευσε και η «βασίλισσα» είχε κάποιες καλές στιγμές για ένα 5ο γκολ. Το 4-2 ήταν το τελικό σκορ και η Ρεάλ κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για 2η φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Στα αξιοσημείωτα πως και οι τρεις διεθνείς τελικοί του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ έχουν οδηγηθεί σε έξτρα χρόνο (Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων), ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ σε τελικό Διηπηρωτικού/Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων. Ο πρώτος που το είχε καταφέρει ήταν ο Πελέ το 1962!

Από την άλλη, ιστορία έγραψε ο Άλβαρο Μοράτα, αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής σε επίπεδο ανδρών που μπήκε σε επίσημο παιχνίδι μετά τη συμπλήρωση των τριών αλλαγών! Οι κανόνες στη διοργάνωση επέτρεπαν στους προπονητές των δύο ομάδων να προχωρήσουν σε 4η αλλαγή σε περίπτωση παράτασης και στο 112ο λεπτό ο Ζινεντίν Ζιντάν έριξε στο ματς τον Ισπανό επιθετικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code