ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-2

Ο Όσκαρ Καρντόσο έκανε... σεφτέ στα «ερυθρόλευκα» γκολ, ο Σεμπά σκόραρε και ασίστ κι ο Ολυμπιακός έφυγε με πολύτιμο «τρίποντο» (0-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα) από τον άθλιο αγωνιστικό χώρο
των «Ζωσιμάδων»! Στο 42΄ο Παπαπέτρου... μετέτρεψε το πέναλτι υπέρ του Φορτούνη σε φάουλ, φάση στην οποία έδειξε κόκκινη στον Λίλα!
Σε ένα γήπεδο... χωράφι που μόνο για μπάλα δεν κάνει ο Ολυμπιακός πέρασε από την δοκιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα με σκόρερ τους Καρντόσο (πρώτο φετινό του γκολ) και Σεμπά για το τελικό 0-2. Καθαρό πέναλτι δεν δόθηκε στο 42' στον Φορτούνη ενώ ορθώς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες ο Λίλα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΠΑΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΠΕΝΤΟ ΜΕ ΚΑΡΝΤΟΣΟ
Ο ΠΑΣ από μέρους κατέβηκε με 3-5-2 σχήμα: Περιστερίδης κίπερ, τριάδα στόπερ με Μιχαήλ, Μπέριο και Τζημόπουλο, στο κέντρο οι Μπουκουβάλας, Κούτρης, Κοζορώνης, Λίλα και Ακόστα, με τον Λίλα πίσω από το δίδυμο των φορ Μαμπούλου και Ζαϊρο. Για τον Ολυμπιακό ο Μπέντο ουσιαστικά είχε μία μόνο έκπληξη. Τον Καρντόσο φορ. Η διάταξη: Λεάλι κίπερ, Φιγκέιρας δεξί μπακ, Ρέτσος αριστερά και κέντρο άμυνας Ντα Κόστα και Μποτία. Στον άξονα Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς και επιτελικός ο Φορτούνης, στα δύο άκρα οι Σεμπά και Ελιουνούσι και φορ ο Καρντόσο.

ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΛΟΓΩ ΚΑΠΝΟΓΟΝΩΝ
Η σέντρα του ματς δεν έγινε στις 19.30 λόγω ρίψης καπνογόνων καθώς έπρεπε να... καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Τελικώς ο αγώνας άρχισε στις 19.35.

ΦΑΣΗ ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ
Μόλις στο 1ο λεπτό ο Φορτούνης είχε μία πολύ καλή τελική που έβγαλε ο Περιστερίδης. Ο Ολυμπιακός έφτασε έτσι κοντά στο 0-1. Στο 3ο λεπτό ο Περιστερίδης έβγαλε με γροθιές μία σέντρα - σουτ του Ελιουνούσι.

ΧΑΜΕΝΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ Ο ΜΑΜΠΟΥΛΟΥ
Στο 5ο λεπτό ο Μαμπούλου βγήκε στην πλάτη του Μποτία αλλά στο τετ α τετ αλλά είχε κάκιστο τελείωμα που έφυγε άουτ. Αρχικά φάνηκε να έχει βγει σε θέση οφσάιντ, ωστόσο το replay τον έδειξε σε ίδια ευθεία μετά με την άμυνα.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 0-1 Ο ΚΑΡΝΤΟΣΟ
Στο 13ο λεπτό ο Σεμπά έβγαλε σέντρα για τον Καρντόσο. Ο Παραγουανός έκανε την κεφαλιά όμως ο Περιστερίδης έβγαλε και αυτήν την φάση, που ήταν δύσκολη. Στο 23' μετά από σέντρα Φιγκέιρας και κεφαλιά Φορτούνη η μπάλα έφυγε έξω. Στο 24' ο Καρντόσο έκανε το σουτ το οποίο μπλόκαρε ο αντίπαλος κίπερ. Στο 32'ο Κοζορώνης από αρκετά καλή θέση είχε ένα σουτ έξω. Στο 35' ένα σουτ από τον Φορτούνη πήγε ψηλά έξω. Λίγο μετά στον Ολυμπιακό φώναξαν για ένα μαρκάρισμα σε Φορτούνη στην περιοχή του ΠΑΣ.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΛΙΛΑ
Στο 42ο λεπτό ο Λίλα ανατρέπει τον Φορτούνη εντός περιοχής αλλά ο ρέφερι έδειξε φάουλ και κίτρινη στον διεθνή μέσο. Δεν έδωσε όμως την παράβαση του πέναλτι! Έδειξε την 2η κίτρινη όμως στον Λίλα. Στο 43' ο Περιστερίδης έβγαλε εξαιρετικά με τα πόδια το φάουλ του Φορτούνη που βρηκε σε κόντρα σε αντίπαλο. Στο 44' ένα τελείωμα του Ζαϊρο μπλόκαρε εύκολα ο Λεάλι.

ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΗΜΑΤΟΣ
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός πρέσαρε ξανά για το γκολ με τον Μπέντο να γυρίζει το σχήμα σε 4-4-2 αφού έβγαλε τον Φορτούνη και έριξε στο ματς και τον Ιντέγε. Με αυτόν τον τρόπο έψαξε το γκολ.

ΣΕΝΤΡΑ ΣΕΜΠΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΚΑΡΝΤΟΣΟ
Στο 68ο λεπτό ο Σεμπά έβγαλε την σέντρα για το γκολ του Καρντόσο. Εξαιρετική ενέργεια και μπαλιά του Βραζιλιάνου με την μπάλα να σκάει κάτω, να περνάει μπροστά από συμπαίκτες και αμυντικούς του ΠΑΣ και τον Καρντόσο με ξεπέταγμα και προβολή να κάνει το 0-1, σκοράροντας για πρώτη φορά. Στο 76' ένα σουτ από τον Κούτρη πέρασε έξω. Στο 88' ο Κόντε έκανε σουτ που μπλόκαρε ο Λεάλι. Στο 90' ο Ιντέγε βρέθηκε μπροστά στον Περιστερίδη αλλά από κοντά δεν μπόρεσε να κάνει το 0-2. Ο Κόντε είχε και ακόμα μία φάση που προσπάθησε για το 1-1.

ΣΕΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ 0-2!
Στο 92ο λεπτό μετά από εξαιρετική πάσα του Μιλιβόγεβιτς ο Σεμπά πέρασε την μπάλα πάνω από τον Περιστερίδη και έκανε το 0-2. Με αυτόν τον τρόπο "κλείδωσε" τη νίκη.

MVP: Θέλει και ερώτηση; Σεμπά. Και δημιουργός και σκόρερ. Πολύ καλό ματς στο β' μέρος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Καρντόσο μπαίνει εδώ μόνο και μόνο που σκόραρε για πρώτη φορά. Δεν υπάρχουν πάντως αρκετοί παίκτες που να ξεχώρισαν. Συνολικά καλό ματς έχει κάνει ο Λεάλι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του ΠΑΣ άντεξε για σημαντικό διάστημα αλλά στην φάση του γκολ του Καρντόσο ήταν σε άλλο γήπεδο. Προφανώς και ο Λίλα για την αποβολή του ενώ ο Περιστερίδης παρότι έβγαλε αρκετά σουτ είχε και αυτός συμμετοχή στα 2 γκολ. Επίσης από μεριάς Ολυμπιακού ο Φορτούνης κινήθηκε σε ρηχά νερά αλλά και γενικά το κέντρο του. Ο "Φορτού" πάντως έχει κερδίσει την αποβολή του Λίλα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Λίλα. Δύο κίτρινες ο Αλβανός διεθνής και άφησε την ομάδα του με δέκα στο 42'. Προφανώς και στην άμυνα του ΠΑΣ στην φάση του 0-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παπαπέτρου με τους βοηθούς του τα έκαναν... μαντάρα. Πέναλτι που δεν δίνεται στον Φορτούνη στο 42' ενώ λίγο πριν υπήρξε ακόμα ένα αντικανονικό μαρκάρισμα στον ίδιο παίκτη, που σηκώνει μεγάλη συζήτηση και θα μπορούσε να είχε δοθεί και αυτό ως πέναλτι. Το πέναλτι μάλιστα στον Φορτούνη στο 42ο λεπτό μετατράπηκε σε φάουλ! Υπάρχουν τρεις λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ στον ΠΑΣ. Οι δύο σε επιθέσεις του στο 2ο μέρος. Οι Γιαννιώτες φώναξαν και για δύο μαρκαρίσματα εντός περιοχής. Λάθη έχουν γίνει και σε επίπεδο φάουλ και πειθαρχικού ελέγχου και για τις 2 ομάδες. Σωστές και οι 2 κίτρινες του Λίλα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα γήπεδο χωράφι, όπου για να παίξεις μπάλα πρέπει να είσαι... μάγος ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε. Κάνοντας ένα α' μέρος καλύτερο από το β', κατάφερε εν τέλει να βρει δίχτυα στην επανάληψη χάρις στον Καρντόσο και τον Σεμπά. Ήταν από πολύ σημαντική νίκη από κάθε άποψη για τους Πειραιώτες, που τους δίνει χρόνο και τους εξασφαλίζει ηρεμία και φυσικά τους κρατάει στην κατάλληλη βαθμολογική απόσταση στο πρωτάθλημα. Συνολικά πάντως ο Ολυμπιακός έδειξε βελτιωμένος ειδικά στο 1ο 45λεπτο. Στο 2ο αν και βρήκε δίχτυα δύο φορές αντιμετώπισε προβλήματα από τις αντεπιθέσεις του ΠΑΣ.

ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΪΛΑΙΤΣ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης, Μαμπουλού (59’ Γαρουφαλιάς), Ντα Σίλβα Ζάιρο (75’ Κόντε), Ριβέρα (81’ Ναδάλες).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (65’ Ιντέγε), Ελιουνούσι (58’ Πάρντο), Σεμπά, Καρντόσο (79’ Καμπιάσο).

SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ 2016/17 – 14η αγωνιστική
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
ΓΗΠΕΔΟ: Εθν.Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες»
ΣΚΟΡΕΡ: - / 68’ Καρντόσο, 90+2’ Σεμπά
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αν. Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ιορδ. Δημητριάδης (Καστοριάς), Βασ. Καμπούρης (Ευβοίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38’, 42' Λίλα, 49’ Περιστερίδης / 29’ Μάρτινς, 50’ Φιγκέιρας, 66’ Μιλιβόγεβιτς, 89’ Μποτία
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 42' (2η κίτρινη) Λίλα / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code