ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρόκριση με… γιούχα για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Γιούνγκ Μπόις στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παρά την μέτρια εμφάνιση εξασφάλισε –μαζί με τον ΑΠΟΕΛ- την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ
. Προηγήθηκαν με τρομερό φάουλ του Φορτούνη (48’) οι «ερυθρόλευκοι», ισοφάρισε ο Οαρό (58’) μετά από λάθος του Μποτία. Αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου στο φινάλε!

Το βαθμό που χρειάζονταν για να «σφραγίσει» την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπεισαν με την εμφάνιση τους κόντρα στην Γιούνγκ Μπόις, ωστόσο το τελικό 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο την πρόκριση για τους «32». Στο φινάλε του αγώνα, ακούστηκαν αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου, ενώ η Θύρα 7 φώναξε το όνομα του Τσόρι Ντομίνγκες, εκφράζοντας την στήριξη της στον Αργεντινό άσο, που βρίσκεται εκτός πλάνων από τον Μπέντο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το παιχνίδι της Λευκωσίας με τον ΑΠΟΕΛ αποκτά χαρακτήρα τελικού για την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Πειραιώτες έχασαν την ευκαιρία να περάσουν στην κορυφή και έτσι χρειάζονται μόνο νίκη κόντρα στους Κύπριους την τελευταία αγωνιστική εάν θέλουν να τερματίσουν πρώτοι. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος κάθε γκρουπ θα αντιμετωπίσει στους «32» έναν από τους δεύτερους των υπόλοιπων ομίλων ή κάποιον από τους τέσσερις χειρότερους τρίτους από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αποχή 18 ημερών από επίσημα ματς έκανε την εμφάνιση της στους παίκτες του Ολυμπιακού, που δεν είχαν ρυθμό και δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν ορθολογικά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ασύνδετοι και αντιμετώπισαν προβλήματα από τους Ελβετούς, που αν είχαν πιο ποιοτικές μονάδες, θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά.

Στο 6’ το σουτ του Ελιονούσι μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ, ενώ στο 11’ ο Ρέτσος έκοψε σωτήρια τον Σουλεϊνάνι, που είχε μπει επικίνδυνα στην περιοχή. Έξι λεπτά μετά η Γιουνγκ Μπόις «άγγιξε» το 0-1, με τον Λεάλι να νικά σε τετ-α-τετ τον Οαρό, στην σπουδαιότερη φάση το πρώτου μέρους.
Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο και τα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το ημίχρονο κύλησαν χωρίς κάτι αξιόλογο. Μια άστοχη κεφαλιά του Μποτία (23’) και ένα σουτ του Σεμπά (45’) στα χέρια του Εμβογκό ήταν οι μόνες φάσεις του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη και στο 48’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη. Είχε προηγηθεί χαμένο τετ-α-τετ του Σεμπά (47’) απέναντι στον Εμβογκό, ενώ στο 50’ το πλασέ του Βραζιλιάνου πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τρεις μεγάλες φάσεις σε διάστημα τριών λεπτών για τους γηπεδούχους, που στο 55’ απείλησαν ξανά με φάουλ του Φορτούνη (λίγο άουτ).

Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού δεν είχε συνέχεια. Στο 56’ ο Λεάλι έδιωξε το σουτ του Μπερτόνε εκτός περιοχής, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Οαρό βγήκε στην πλάτη του Μποτία και με εύστοχο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Για ακόμα ένα παιχνίδι οι Πειραιώτες πλήρωσαν τις αμυντικές αδυναμίες τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Ισπανός στόπερ θα χάσει το παιχνίδι στην Κύπρο χάρη στην κίτρινη που είδε στο 61’.

Το γκολ των Ελβετών χάλασε το ρυθμό των «ερυθρόλευκων», που άρχιζαν να δείχνουν ξανά την εικόνα του πρώτου μέρους. Παρόλα αυτά στο 81’ ο Ελιονούσι έχασε την ευκαιρία της αγωνιστικής, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία μετά από πάρε-βάλε του Φιγκέιρας. Το 1-1 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση για τους «32» της διοργάνωσης, αφήνοντας οριστικά εκτός Ευρώπης την αντίπαλο του.

Η βαθμολογία:

1. ΑΠΟΕΛ 9
2. Ολυμπιακός 8
3. Γιούνγκ Μπόις 5
4. Αστάνα 5

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code