ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρωτιά με Μέσι η Μπαρτσελόνα, προκρίθηκε η Σίτι

Με δύο γκολ του Μέσι η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 2-0 την Σέλτικ στη Γλασκώβη και εξασφάλισε την πρωτιά του γκρουπ. Πρόκριση και για τη Μάντσεστερ Σίτι που πήρε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της
Γκλάντμπαχ, η οποία με τη σειρά της εξασφάλισε την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε η Μπρτσελόνα στη Γλασκώβη. Οι Καταλανοί κέρδισαν με 2-0 την Σέλτικ και εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε στο αρχικό σχήμα μετά την αδιαθεσία που ένιωσε κόντρα στη Μάλαγα και έβαλε την… υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 25’ με όμορφο πλασέ στην κίνηση, ενώ στο 55’ μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Σουάρες. Στο 86’ ο Μέσι έδωσε έτοιμο γκολ στον Ουρουγουανό, όμως η προσπάθεια του τελευταίου σταμάτησε στο δοκάρι.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου, αφήνοντας την Σέλτικ εκτός Ευρώπης. Στα αξιοσημείωτα πως οι Καταλανοί ξεπέρασαν τα 400 γκολ επί Λουίς Ενρίκε μέσα σε 141 παιχνίδια. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα χρειάστηκε 157 παιχνίδια για να φτάσει αυτά τα γκολ.

Ο Μέσι έφτασε τα 54 τέρματα σε 57 συμμετοχές μέσα στο 2016, όντας πρώτος στη σχετική κατάταξη, μπροστά από Ρονάλντο (49) και Σουάρες (47). Παράλληλα, ο Αργεντινός έφτασε τα 100 γκολ σε διεθνείς διοργανώσεις, όντας ο μοναδικός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που φτάνει σ’ αυτό τον αριθμό με μία ομάδα. Από την άλλη, ο Νεϊμάρ έφτασε τις 7 ασίστ σε 5 παιχνίδια, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της διοργάνωσης, που κρατάει από τη σεζόν 2003-04!

Δεύτερη η Σίτι, στο Γιουρόπα η Γκλάντμπαχ
Στο άλλο παιχνίδι, η Μάντσεστερ Σίτι απέσπασε ισοπαλία (1-1) από την Γκλάντμπαχ στη Γερμανία και έκλεισε θέση –ως δεύτερη- για τη φάση των «16».

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε φλύαρη κατοχή στο πρώτο μέρος και οι Γερμανοί κατάφεραν να προηγηθούν στο 24’ με γκολ του Ράφαελ. Η απάντηση της Σίτι ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με προβολή του Σίλβα, έπειτα από πάρε-βάλε του Ντε Μπρούιν.

Στο 52’ η Γκλάντμπαχ έχασε με αποβολή τον Στιντλ, ωστόσο οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν σχεδόν άμεσα, αφού στο 63’ ο Φερναντίνιο είδε δεύτερη κίτρινη για τράβηγμα στον Ράφαελ. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι «πολίτες» έψαξαν ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο το τελικό 1-1 ήταν αρκετό για να τους δώσει το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ. Στον αντίποδα, η Γκλάντμπαχ εξασφάλισε την 3η θέση που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code