ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σακέτι : «Η ΑΕΚ έχει ομάδα για Ευρωλίγκα»

Ανταγωνιστική, σκληρή και ομάδα υψηλού επιπέδου είναι η ΑΕΚ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπράιαν Σακέτι μιλώντας στο sportfm.gr. Ο πάουερ φόργουορντ της Σάσαρι μπορεί να αποχώρησε με κατεβασμένο κεφάλι από το Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, καθώς η ομάδα του ηττήθηκε από τη «Βασίλισσα» με το επιβλητικό 78-58, για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League, ωστόσο τόνισε πως η «Ένωση» θα μπορούσε άνετα να σταθεί σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση ακόμα πιο υψηλών προδιαγραφών, όπως αυτή της Ευρωλίγκας, ενώ αναφέρθηκε και στην ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί.

Πλέον, όπως υποστήριξε, η ιταλική ομάδα πρέπει να ξεπεράσει γρήγορα την ήττα από την ΑΕΚ και να αφήσει στην άκρη την κούραση, καθώς την Κυριακή (13/11) έχει μια δύσκολη αποστολή απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο και ο αγώνας αναμένεται να είναι ένας... πόλεμος!

Τέλος, ο Σακέτι, που αγωνίζεται τα τελευταία έξι χρόνια στον ιταλικό σύλλογο, μίλησε και για τη συνεργασία που είχε με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν προπονητής του για πέντε σεζόν (2010-2015) στη Σάσαρι, αλλά και για το αν θα ήθελε ιδανικά να κλείσει την καριέρα του εκεί.



Αναλυτικά η συνέντευξη στην Κάτια Πετροπούλου

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Γνωρίζαμε πως θα ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, γιατί παίζαμε ενάντια σε μια πολύ καλή ομάδα και στην έδρα τους. Είχαν τη στήριξη του κόσμου τους, ο οποίος δημιούργησε μια ωραία ατμόσφαιρα κι αυτό το έκανε ακόμα πιο δύσκολο. Περιμέναμε, όμως, ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ νωθρά κι έτσι ήταν φυσιολογικό στην πορεία να γείρει η ζυγαριά σε μια μεριά. Ήταν δύσκολο να ανακάμψουμε, ειδικά μετά από τόσους πόντους που δεχτήκαμε, κι έτσι χάσαμε».

Για τις διαφορές της Ευρωλίγκας και του Basketball Champions League: «Θα σου πω για το δικό μας γκρουπ, στο Champions League, το οποίο είναι υψηλού επιπέδου, συγκριτικά με τους υπόλοιπους ομίλους. Είναι ένα σκληρό γκρουπ. Δεν υπάρχουν τόσες διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις δύο διοργανώσεις. Παραδείγματος χάριν, η Μπεσίκτας και η ΑΕΚ είναι ομάδες πολύ ανταγωνιστικές, σκληρές και σίγουρα υψηλού επιπέδου, οι οποίες θα μπορούσαν να σταθούν και σε μια μεγαλύτερη διοργάνωση. Από την άλλη, η Ευρωλίγκα είναι ένας δύσκολος θεσμός. Ειδικά φέτος, πρέπει να είσαι σε εξαιρετική κατάσταση για να παίξεις εκεί. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες της Ευρώπης βρίσκονται εκεί και κάνουν σπουδαία πράγματα. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες, αλλά μια διοργάνωση είναι πάντα μια διοργάνωση».

Για το αν έχει πιθανότητες η Σάσαρι να φτάσει στο Final Four: «Είναι νωρίς ακόμα, αλλά δουλεύουμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Θα δούμε τι θα γίνει και στα επόμενα παιχνίδια».

Για τους πολλούς αγώνες που δίνει η ομάδα: «Νιώθω λίγο κουρασμένος, είναι δύσκολα, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας! Προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».



Για τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο την Κυριακή (13/11, 21:45): «Θα είναι ένας... πόλεμος! Όλοι παλεύουν, όποτε παίζουν ενάντια στην Αρμάνι. Ειδικά όταν ο αγώνας είναι και μέσα στην έδρα τους. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, τόσο στο πρωτάθλημά μας, όσο και στην Ευρωλίγκα. Μπροστά στους οπαδούς τους φροντίζουν να δείχνουν ποιος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και πως είναι οι καλύτεροι στην Ιταλία! Πρέπει να πάμε εκεί και να παίξουμε επιθετικά. Ξέρουμε πως απέναντι στην ΑΕΚ δεν ήμασταν καλοί, αλλά θα δουλέψουμε καλύτερα αυτές τις δύο μέρες που έχουμε μπροστά μας. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά ελπίζω να φύγουμε με τους δύο πόντους από εκεί».

Για τον πατέρα του, Ρομέο Σακέτι, ο οποίος ήταν προπονητής του στη Σάσαρι και για τον νέο τεχνικό, Φεντερίκο Πασκίνι: «Είναι λίγο διαφορετικά τώρα πια. Ήταν ωραία να παίζω μπάσκετ υπό τις οδηγίες του πατέρα μου για χρόνια, όμως, είμαι επαγγελματίας και επίσης είμαι 30 χρονών (γέλια). Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Ο προπονητής με σέβεται και ξέρει πως δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα. Ανεξάρτητα από το αν είναι ο πατέρας μου προπονητής μου ή όχι, παίζω για την ομάδα πάνω από όλα».

Για το αν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στη Σάσαρι: «Το ελπίζω! Έχω ακόμα πολλά χρόνια μπροστά μου (γέλια). Αλλά η Σάσαρι κι η Σαρδηνία είναι ένα πολύ καλό μέρος για να ζεις και για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Είμαστε τυχεροί που στεφθήκαμε πρωταθλητές το 2015, οι οπαδοί μας είναι πολύ καλοί κι είμαι ευγνώμων που παίζω γι' αυτούς. Οπότε, θα δούμε (γέλια)».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code