ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τσουνάμι η Ντόρτμουντ, αήττητη η Ρεάλ

Στον αγώνα που σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ντόρτμουντ κέρδισε με 8-4 την Λέγκια στο «Βεστφάλεν» και παρέμεινε πάνω από την Ρεάλ, που πέρασε με 2-1 από την έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.


Όχι ένα, όχι δύο αλλά δώδεκα γκολ σημειώθηκαν στο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με την Λέγκια στο «Βεστφάλεν». Ο Τόμας Τούχελ παρέταξε την ομάδα του με αλλαγές, ωστόσο οι Βεστφαλοί πήραν ιστορική νίκη με 8-4, παραμένοντας στο +2 από την Ρεάλ πριν το μεταξύ τους παιχνίδι στο «Μπερναμπέου» που θα κρίνει την πρωτιά του γκρουπ.

Οι Πολωνοί προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό με τον Πρίγιοβιτς, ωστόσο ακολούθησε… τσουνάμι με τρία γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά από τους Καγκάβα (17’, 18’) και Σαχίν (20’). Η Λέγκια δεν πτοήθηκε και μείωσε άμεσα (24’) σε 3-2 με δεύτερο προσωπικό γκολ του Πρίγιοβιτς, ωστόσο ακολούθησε νέο... κύμα γκολ από τους Ντεμπελέ (29’) και Ρόις (32’). Εφτά γκολ σε 32 λεπτά παρακαλώ…

Στην επανάληψη, τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα, αφού σημειώθηκαν μόλις… πέντε γκολ. Ο Ρόις «έγραψε» το 6-2 στο 52’, ωστόσο η Λέγκια μείωσε πέντε λεπτά μετά με τον Κούχαρτσικ. Ο Τούχελ έριξε στο ματς τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος στο 78’ είχε δοκάρι για να χριστεί σκόρερ. Τρία λεπτά μετά ο Πάσλακ αποδείχθηκε πιο εύστοχος, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 7-3.

Στο 83’ ο Νίκολιτς μείωσε σε 7-4 και στις καθυστερήσεις ο Ρόις, με το τρίτο του προσωπικό γκολ, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το εξωπραγματικό 8-4, που αποτελεί νέο ρεκόρ παραγωγικότητας. Από τον πάγκο είδε τα δώδεκα γκολ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που ξεκουράστηκε από τον Τούχελ.

Με… γαλλική συνταγή η Ρεάλ

Στο άλλο παιχνίδι, η Ρεάλ κέρδισε με 2-1 την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί την Ντόρτμουντ στο «Μπερναμπέου» σε παιχνίδι τελικό για την πρωτιά του ομίλου.

Οι Γάλλοι Βαράν (29’) και Μπενζεμά (87’) υπέγραψαν τη νίκη της «βασίλισσας», που παραμένει στο -2 από τους Βεστφαλούς. Η Σπόρτινγκ, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 64’ λόγω αποβολής του Περέιρα, κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά στο 80’ με πέναλτι του Σίλβα.

Ωστόσο η κεφαλιά του Μπενζεμά τρία λεπτά πριν το φινάλε έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ, που παρέμεινε «ζωντανή» για την πρωτιά του ομίλου. Δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά κόντρα στην πρώην ομάδα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αποθεώθηκε στο παλιό του σπιτικό από τους οπαδούς της Σπόρτινγκ.

Η βαθμολογία:

1. Ντόρτμουντ 13
2. Ρεάλ 11
3. Σπόρτινγκ 3
4. Λέγκια 1

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code