ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

«Κρεμάει τα παπούτσια του» ο Λαμ

Την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του» στο τέλος της περιόδου πήρε ο Φίλιπ Λαμ.

Ο 33χρονος Γερμανός διεθνής αμυντικός της Μπάγερν ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του με την ολοκλήρωση της εφετινής σεζόν. Μιλώντας στο περιοδικό «Sport Bild» ο αρχηγός των Βαυαρών επισήμανε: «Το πιο πιθανό είναι πως οι επόμενοι μήνες μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα θα είναι οι τελευταίοι της καριέρας μου», ενώ εξήγησε το λόγο που τον κάνει να παίρνει αυτή την απόφαση:
«Συνειδητοποιώ πως δεν μπορώ να συνεχίσω στο επίπεδο που θέλω κι είναι καλύτερα ν' αποσυρθώ.» Ο Λαμ, που αγωνίζεται στην ομάδα του Μονάχου από ηλικία 12 ετών, θεωρείται ένας από τους πληρέστερους πλάγιους μπακ στον κόσμο. Συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 23άδα του Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, την καλύτερη 23άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2008 και την καλύτερη 11άδα του Μουντιάλ του 2010.
Μετρά 113 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του με 5 γκολ. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 με τη Γερμανία, ενώ σε συλλογικό επίπεδο έχει κατακτήσει τα πάντα με τη Μπάγερν: 7 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, Champions League, Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και το ευρωπαϊκό Super Cup.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code