ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κίνδυνος αποκλεισμού Κυπριακών ομάδων από την Ευρώπη

Η UEFA απέστειλε σήμερα στην κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία φάκελο με στοιχεία για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του νησιού, μεταξύ του ΑΠΟΕΛ με την Καρμιώτισσα (4-1)!
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το αποτέλεσμα του αγώνα χειραγωγήθηκε προκειμένου να υπάρξουν διεφθαρμένα κέρδη από στοιχηματική δραστηριότητα.
Υπήρξε έντονο ποντάρισμα πως η ομάδα της Καρμιώτισσας θα έχανε τον αγώνα με διαφορά τουλάχιστον τριών τερμάτων και πονταρίστηκαν πολλά χρήματα στο εν λόγω στοίχημα όταν το σκορ ήταν στο 2-1 και στο 3-1. Ο φάκελος θα σταλεί στον πειθαρχικό εισαγγελέα της ομοσπονδίας για αξιολόγηση των στοιχείων που περιλαμβάνει με τον πρόεδρο, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, να γράφει στο facebook: «Χωρίς λόγια, απόσπασμα από τα ρεζιλίκια του ποδοσφαίρου μας», ποστάροντας ένα κομμάτι του φακέλου.
Ο υπουργός δικαιοσύνης και δημόσιας τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, μίλησε εντός της επιτροπής οικονομικών της Βουλής «για τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνουν τα φαινόμενα της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων σε σημείο που η UEFA έχει προειδοποιήσει ότι ως χώρα βρισκόμαστε στις πιο ψηλές θέσεις για τις χώρες στις οποίες υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή σε προσυνενοουμένους αγώνες και πως προτίθεται να αποκλείσει κυπριακές ομάδες από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα»!
Αποκάλυψε πως το υπουργείο προωθεί νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της χειραγώγησης, το οποίο θα ρυθμίζει τα αδικήματα χειραγώγησης και περιλαμβάνει διατάξεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των διωκτικών αρχών παρέχοντας τους τα αναγκαία ανακριτικά εργαλεία, περιλαμβανομένης της δυνατότητας συλλογής δεδομένων τηλεφωνικών συνομιλιών και αποκάλυψης λογαριασμών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code