ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ανατροπή της χρονιάς, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4

Ο Δικέφαλος έχασε μέσα από τα χέρια του ματς που φαινόταν να ελέγχει απόλυτα και παίζοντας για περίπου 20 λεπτά με παίκτη λιγότερο, έδωσε την ευκαιρία στους Περιστεριώτες να κάνουν φοβερή ανατροπή.

Τρομερό παιχνίδι έγινε στην Τούμπα, που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο του καλύτερου του φετινού Πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος κατάφερε να επιβληθεί με 3-4 του ΠΑΟΚ που στο 69’ είχε προηγηθεί με 3-1 και φαινόταν ότι θα έπαιρνε άνετη νίκη.

Ωστόσο, οι παίκτες του Ατρομήτου και του Γιώργου Κορακάκη έφεραν τα πάνω-κάτω και εκμεταλλευόμενοι την απερισκεψία του Κάνιας να διώξει τη μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή και να αφήσει την ομάδα του για 20 λεπτά με παίκτη λιγότερο πέτυχαν την ολική ανατροπή.

Οι Περιστεριώτες πίστεψαν ό,τι μπορούσαν να πάρουν κάτι καλό από το παιχνίδι και τελικά πήραν το τρίποντο με το γκολ του Τόνσο στο 93’ το οποίο πανηγύρισαν έξαλλα.

Φοβερό κοουτσάρισμα από τον Κορακάκη, ενώ ο Βλάνταν Ίβιτς βιάστηκε να κάνει την αλλαγή του Πέλκα που ήταν άκρως παραγωγικός και όσο έπαιζε κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή. Οι άλλες δύο αλλαγές του Σέρβου τεχνικού (Μπρκιτς αντί Γλύκου και Μυστακίδης αντί Ροντρίγες) ήταν αναγκαστικές.
Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Φιορεντίνα. Ο Γλύκος επανήλθε κάτω από τα δοκάρια αντί του Μπρκιτς, ο Πέλκας πήρε τη θέση του Σάκχοη στη μεσαία γραμμή και ο Τζαβέλλας επέστρεψε στην ενδεκάδα αντί του Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Βαρέλα. Κατά τα άλλα, ο σχηματισμός παρέμεινε 4-2-3-1, με Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης και Κάμπος-Ροντρίγκες στα άκρα, Τσίμιροτ-Κάνιας αμυντικά χαφ και Λέοβατς-Μάτος στα πλάγια μπακ.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε επίσης με σύστημα 4-2-3-1, με τον Γκορμπούνοφ στην εστία, τους Μπίτολο, Λαζαρίδη, Φυτανίδη και Κυβρακίδη τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά, Ζησόπουλο και Μπάγκα αμυντικά χαφ, πιο προωθημένο τον Τόνσο ως "δεκάρι", Ούμπιντες δεξιά, Λημνιό αριστερά και Λε Ταλέκ στην κορυφή της επίθεσης.

Υπεροχή ΠΑΟΚ και δίκαιο προβάδισμα
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση της αναμέτρησης. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Πέλκας σέντραρε από δεξιά και ο Γκάρι Ροντρίγκες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του με το κεφάλι ως παίκτης του "Δικεφάλου" και συνολικά το 12ο με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, δύο λεπτά μετά, με σουτ του Ούμπιντες που μπλόκαρε ο Γλύκος. Στο 14ο λεπτό έγινε αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα για τον ΠΑΟΚ. Ο Γλύκος ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Μπρκιτς. Ο "Δικέφαλος" μπήκε με... φόρα από τη Φιορεντίνα στο ματς πετυχαίνοντας το γρήγορο γκολ, όμως στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε.

Ο Ατρόμητος προσπαθούσε να ισορροπήσει το παιχνίδι, όμως ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ στο 27΄ με σκόρερ τον Κουλούρη. Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ατρόμητου, ο Πέλκας έστρωσε στον Τσίμιροτ, αυτός σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στον αφύλακτο Ροντρίγκες, ο οποίος τη γύρισε παράλληλα στον Κουλούρη που από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει στα δίχτυα. Οι "ασπρόμαυροι" συνέχισαν με επιθετικές διαθέσεις. Στο 30΄ ο Κουλούρης έχασε τεράστια ευκαιρία για να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα. Μετά από ωραία αντεπίθεση ο Ροντρίγκες πάτησε στην περιοχή και προτίμησε να πασάρει έξυπνα στον νεαρό επιθετικό, ο οποίος όμως αστόχησε αν και αμαρκάριστος από πλεονεκτική θέση, πλασάροντας ψηλά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στη συνέχεια δίχως όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση. Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 40΄ με σουτ του Κουλούρη από πλάγια θέση έξω από την περιοχή που αιφνιδίασε τον Γκορμπούνοφ και σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 43΄ ο Κάμπος έκανε ωραία ενέργεια μπαίνοντας στην περιοχή, με τον Γκορμπούνοφ να διώχνει με το πόδι το γύρισμά του προς την εστία. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή. Μετά από νέα ταχύτατη αντεπίθεση ο Ροντρίγκες γύρισε στον Κουλούρη, εκείνος "έσπασε" στον επερχόμενο Τσίμιροτ στο ύψος του πέναλτι, όμως το σουτ του τελευταίου κόντραρε στα σώματα. Έτσι το πρώτο 45λεπτο έληξε με σκορ 2-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές. Από πλευράς γηπεδούχων αντικαταστάθηκε ο Ροντρίγκες από τον Μυστακίδη, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις μετά από μία φάση του πρώτου μέρους. Για τους φιλοξενούμενους μπήκε ο Κοντοές αντί του Κυβρακίδη. Ο Ατρόμητος προσπαθούσε να μειώσει στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ένα καλό σουτ του Πέλκα που απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ στο 51΄. Στο 55΄ ο Κορακάκης έβαλε στο παιχνίδι τον Μπρίτο αντί του Ζησόπουλου, με τον Ούμπιντες να περνάει σε θέση αμυντικού μέσου.

Το γκολ για τους Περιστεριώτες ήρθε στο 56΄ με κεφαλιά του Λε Ταλέκ, που πήδηξε ανενόχλητος στην "καρδιά" της "ασπρόμαυρης" άμυνας μετά από σέντρα του Μπίτολο από αριστερά. Ο Ατρόμητος μείωσε και ξαναμπήκε στο ματς δίνοντας νέο ενδιαφέρον. Βέβαια, στο χρονικό σημείο που το παιχνίδι είχε ανοίξει, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρίτο γκολ παίρνοντας ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Τζαβέλλας εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο λίγο έξω από την περιοχή (το κέρδισε ο Πέλκας στην τελευταία του φάση πριν αντικατασταθεί), ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε και ο Μυστακίδης σκόραρε από κοντά παίρνοντας το ριμπάουντ.

Τρία γκολ σε 19 λεπτά για τον Ατρόμητο
Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο Ατρόμητος μείωσε εκ νέου πέντε λεπτά αργότερα. Έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Κάνιας απομάκρυνε τη μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή πριν καταλήξει στα δίχτυα. Ο Καλογερόπουλος σφύριξε πέναλτι και απέβαλλε τον Ισπανό με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ούμπιντες εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα στο 74΄ διαμορφώνοντας το 3-2 κι ενώ ο "Δικέφαλος" συνέχισε με δέκα παίκτες για το τελευταίο 20λεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις.

Ο Ατρόμητος πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά. Ο Φυτανίδης έπιασε ένα απειλητικό σουτ έξω από την περιοχή στο 83΄ με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρκιτς. Τελικά ένας πρώην του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 87΄ με κοντινό σουτ έπειτα από αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ, με την μπάλα να χτυπάει στο πόδι του Βαρέλα μετά από το πρώτο διώξιμο του Μάτος και να φτάνει στον έμπειρο επιθετικό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή με γκολ του Τόνσο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με πάσα του Παπαδόπουλου και άψογο πλασέ του Τόνσο στη γωνία.Ο Ατρόμητος πήρε έτσι μία σπουδαία νίκη στην Τούμπα με 3-4.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 30΄. Μετά από ταχύτατη επίθεση ο Ροντρίγκες έδωσε "έτοιμο γκολ" στον Κουλούρη αντί να σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως ο νεαρός επιθετικός αστόχησε από υπερβολική σιγουριά, πλασάροντας πάνω από τα δοκάρια από πλεονεκτική θέση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Χωρίς το μεγάλο λάθος ο Καλογερόπουλος. Ωστόσο, άφησε με δικαιολογημένα παράπονα τον ΠΑΟΚ για κάποιες λανθασμένες υποδείξεις και για ορισμένες κάρτες που δεν έδωσε σε σκληρά μαρκαρίσματα παικτών του Ατρόμητου.

Ο MVP ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Ο Ούμπιντες. Είχε πολύ καλά γεμίσματα και γενικότερα πολύ καλή παρουσία στη μεσαία γραμμή, συμβάλλοντας στην μεγάλη ανατροπή του Ατρόμητου.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Η αυτοπεποίθηση του Ροντρίγκες και το ανέβασμα του Κουλούρη και η πολύ καλή παρουσία σε ρόλο οργανωτή του Πέλκα. Μάλιστα, φάνηκε το κενό του όταν αντικαταστάθηκε. Ο Γκάρι σκόραρε για πρώτη φορά με κεφαλιά, μοίρασε ασίστ, ενώ ήταν αρκετά ορεξάτος και δημιούργησε κι άλλες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε (αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων). Ο Κουλούρης πέτυχε επίσης γκολ, είχε δοκάρι και συμμετοχή και σε άλλες ευκαιρίες, δείχνοντας βελτιωμένος και έτοιμος να "αρπάξει" την ευκαιρία.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο κέντρο της άμυνας. Φάνηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι, στα γκολ του Ατρόμητου. Στο πρώτο, σε μία σέντρα στην καρδιά της άμυνας οι παίκτες του "Δικεφάλου" αδράνησαν με τον Λε Ταλέκ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και να σκοράρει. Στο δεύτερο που μπήκε με πέναλτι, αυτό προήρθε από χέρι του Κάνιας πάνω στη γραμμή, επειδή και πάλι δεν απομακρύνθηκε η μπάλα στον αέρα.
Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος και Ιορδάνης Απτσόγλου
Τέταρτος διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης


ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος (14΄ Μπρκιτς), Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (69΄ Σάκχοφ), Ροντρίγκες (46΄ Μυστακίδης), Κάμπος, Κουλούρης.
Ατρόμητος (Γ. Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κυβρακίδης (46΄ Κοντοές), Μπάγκα, Ούμπιντες, Λημνιός (82΄ Παπαδόπουλος), Τόνσο, Ζησόπουλος (55΄ Μπρίτο), Λε Ταλέκ.

Γκολ: 3΄ Ροντρίγκες, 27΄ Κουλούρης, 69΄ Μυστακίδης / 56΄ Λε Ταλέκ, 74΄ Ούμπιντες, 87'  Παπαδόπουλος, 93'  Τόνσο
Κίτρινες κάρτες: 11΄ Τζαβέλλας, 21΄ Μάτος / 31΄ Κυβρακίδης, 71΄ Λε Ταλέκ, 86΄ Παπαδόπουλος, 90΄+2 Τόνσο
Κόκκινες κάρτες: 73΄ Κάνιας
Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code