ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στους «16» Άρσεναλ και Παρι

Η Άρσεναλ βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην έδρα της Λουντογκόρετς, ωστόσο έκανε την ανατροπή (3-2) και προκρίθηκε στους «16» μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία νίκησε 2-1 στην Βασιλεία με
γκολάρα του Μενιέ στο 90'.

Αν και βρέθηκε πίσω με δύο γκολ στο πρώτο 15λεπτο, η Άρσεναλ πέρασε με 3-2 από την έδρα της Λουντογκόρετς και «σφράγισε» την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Βούλγαροι έπιασαν στον… ύπνο τους «κανονιέρηδες», έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζόναταν Καφού. Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με κοντινή προβολή και τρία λεπτά μετά ήταν ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος, με τον Κεσέρου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα.

Η Άρσεναλ κατάφερε να απαντήσει στο 20’ με πλασέ του Τζάκα, ενώ στο 41’ ο Ζιρού ισοφάρισε σε 2-2, επαναφέροντας την ισορροπία στο ματς. Η Λουντογκόρετς ήταν αρκετή απειλητική στις αντεπιθέσεις, ωστόσο στο 87’ ο Οζίλ ολοκλήρωσε την ανατροπή με ωραίο σόλο γκολ, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη-πρόκριση για τους «16».

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση «σφράγισε» και η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία κέρδισε με 2-1 την Βασιλεία στην Ελβετία χάρη σε εκπληκτικό γκολ του Μενιέ στο 90’.

Οι Παριζιάνοι δεν έκλεψαν τις εντυπώσεις, αλλά κατάφεραν να πάνε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια χάρη σε τακουνάκι του Ματουιντί στο 43’. Στο 45’ ο Τιάγκο Σίλβα αποχώρησε τραυματίας και στο 76' η Βασιλεία κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Ζούφι, εκμεταλλευόμενος τη λάθος τοποθέτηση του Αρεόλα.

Οχτώ λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντιέ και στο 90' ο Μενιέ με τρομερό σουτ εκτός περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 2-1, χαρίζοντας την πρόκριση στους Παριζιάνους.

Άρσεναλ και Παρί ισοβαθμούν στην 1η θέση με 10 βαθμούς και η πρωτιά θα κριθεί την επόμενη αγωνιστική στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Λονδίνο. Στο άλλο παιχνίδι, η Λουντογκόρετς υποδέχεται τη Βασιλεία στη Σόφια, στη μάχη που ενδεχομένως θα κρίνει που θα πάει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Η βαθμολογία:

1. Αρσεναλ 10 (12-3)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 10 (9-3)
3. Βασιλεία 1 (2-8)
4. Λουντογκόρετς 1 (4-13) 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code