ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σούπερ Λιγκ: «Άλωσε» τη Λεωφόρο η Ξάνθη

Με γκολάρες των Ντε Λούκας (34’) και Βασιλακάκη (66’) η Ξάνθη κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Ισοφάρισαν προσωρινά με Λέτο (62’) οι «πράσινοι».


Μόλις μια αγωνιστική άντεξε στην κορυφή του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός. Η Ξάνθη, με δύο φανταστικά γκολ, κέρδισε με 2-1 τους «πράσινους» στη Λεωφόρο, επαναλαμβάνοντας το επίτευγμα της περασμένης σεζόν (νίκη με 1-0). Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ακρίτες ήταν η τελευταία ομάδα που είχε κερδίσει στη Λεωφόρο σε παιχνίδι πρωταθλήματος, με το «τριφύλλι» να μετρούσε από τότε αήττητο 10 αγώνων!

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, όμως η υπεροχή του ήταν «φλύαρη», αφού δυσκολεύονταν να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της Ξάνθης. Οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων είχαν σωστές τοποθετήσεις και έκοβαν τις προσπάθειες του «τριφυλλιού», που στο πρώτο 20λεπτο είχε να επιδείξει ένα σουτ του Γουακάσο (14’) και μια σκαστή κεφαλιά του Σεμπά (18’), που όμως δεν προβλημάτισαν τον Ζίβκοβιτς.

Μετά το 25’ η Ξάνθη κέρδισε κάποια μέτρα και στο 34’ κατάφερε να προηγηθεί με ένα τρομερό γκολ. Ο Ντε Λούκας εκτέλεσε απευθείας φάουλ υπό δύσκολη γωνία από τα δεξιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Στιλ, που είχε μεγάλη ευθύνη στο γκολ. Το γκολ επηρέασε τον Παναθηναϊκό, που δεν κατάφερε να αντιδράσει μέχρι το ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αντρέα Στραματσόνι πέρασε τον Λέτο στη θέση του Γουακάσο, με τον Αργεντινό να περνάει σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπεργκ. Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να γίνουν απειλητικοί, όμως στο 62’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν παρά το γεγονός ότι δεν είχαν απειλήσει μέχρι εκείνη την στιγμή. Ο Μέστο βρήκε τον Λέτο στην περιοχή, ο Αργεντινός έκανε το σουτ και με την βοήθεια μίας κόντρας στον Φλίσκα έφερε το ματς στα ίσια.

Ωστόσο η απάντηση της Ξάνθης ήταν άμεση, με τους Ακρίτες να εκμεταλλεύονται τη νέα λάθος τοποθέτηση του Στιλ. Στο 66’ ο Γιούνες κέρδισε την κεφαλιά από τον Μολέντο και ο Βασιλακάκης με ένα μονοκόμματο γυριστό σουτ, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, κρέμασε τον Στιλ, «γράφοντας» το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, όμως η Ξάνθη άντεξε την πίεση. Στο 77’ ο Ζίβκοβιτς απόκρουσε το φάουλ του Λεντέσμα και τέσσερα λεπτά μετά «έβγαλε» και το σουτ του Εμποκού. Η τελευταία φάση του αγώνα ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Μπέργκ να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ξάνθη πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας τους «πράσινους» στην πρώτη τους ήττα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code