ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σιμόες - Γιόχανσον: Όταν χωρίζουν οι... αχώριστοι

Ούτε στο αποψινό (20.30) ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, θα παίξουν μαζί ο Σιμόες με τον Γιόχανσον. Το "σπάσιμο" του διδύμου και οι επιπτώσεις.

Από την μέρα που ανέλαβε για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, μέχρι και το αποψινό πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο, ο Ζοσέ Μοράις είχε στην διάθεση του μόλις τρεις προπονήσεις. Χρόνος έτσι κι αλλιώς ελάχιστος, προκειμένου ο Πορτογάλος τεχνικός να ρισκάρει σαρωτικές αλλαγές στην ενδεκάδα και το σχήμα.

Ακόμα όμως και να το αποφάσιζε, οι πολλές και σημαντικές απουσίες, δεν θα του άφηναν πολλά περιθώρια… ελιγμών. Πάντως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Μοράις, το οποίο μάλιστα θα τον «βασανίσει» μέχρι και λίγη ώρα πριν την σέντρα του αποψινού ματς, είναι αυτό με τον Γιάκομπ Γιόχανσον και τον Αντρέ Σιμόες.

Οι δυο μέσοι της ΑΕΚ, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν είναι απολύτως έτοιμοι για το αποψινό ματς. Ο Γιόχανσον ταλαιπωρείται από ίωση, διανυκτέρευσε έστω και σε… καραντίνα χθες (21/10) στο ξενοδοχείο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και θα φανεί σήμερα αν θα είναι σε θέση να παίξει. Όσο για τον Σιμόες, ακόμα δεν έχει απαλλαχθεί πλήρως από τις ενοχλήσεις στον Αχίλλειο.

Βεβαίως είναι τέτοια η φύση του προβλήματος, που θα πρέπει να ζει (ποδοσφαιρικά) μ’ αυτές τις ενοχλήσεις. Όμως έχει προλάβει να κάνει μόλις τρεις κανονικές προπονήσεις. Και θα επιστρατευτεί μόνο αν ο Γιόχανσον δεν καταφέρει τελικά να αγωνιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, στο αποψινό ματς δεν πρόκειται να παίξουν μαζί ο Πορτογάλος με τον Σουηδό. Ο Μοράις, λόγω και των δεδομένων που είχε να διαχειριστεί, κρατά σχήμα μ’ έναν κόφτη και δυο εσωτερικούς επιθετικογενείς μέσους που μοιάζει περισσότερο με 4-1-4-1. Και γι αυτό θα αγωνιστεί ή ο Γιόχανσον ή ο Σιμόες, έστω και αν αυτό, δεν είναι και ότι καλύτερο για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Μια μελέτη στα πεπραγμένα της περσινής σεζόν, αλλά και της φετινής μέχρι τώρα, είναι αρκετή για να διαπιστώσει και ο Μοράις, πως ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της φετινής ΑΕΚ, είναι το «σπάσιμο» ενός διδύμου στη μεσαία γραμμή, το οποίο πέρυσι ήταν αχώριστο.

Μέχρι τώρα στα επτά επίσημα παιχνίδια (πέντε για πρωτάθλημα, ένα για Ευρώπη), ο Γιόχανσον και ο Σιμόες έχουν παίξει μαζί μόνο στα τρια εξ αυτών. Ενώ στο περσινό πρωτάθλημα, από τα 30 ματς της κανονικής σεζόν, μόλις στα επτά χώρισε αυτό το «δίδυμο». Και μάλιστα τα τέσσερα εξ αυτών ήταν στις τελευταίες αγωνιστικές που ο Πογέτ έκανε (υποτίθεται) ροτέισον.

Αχώριστοι ήταν πέρυσι Σιμόες και Γιόχανσον και αυτό ήταν ένα από τα ατού της περσινής ΑΕΚ. Φέτος οι δυο τους έχουν… χωρίσει. Μάλιστα είναι ενδεικτικό πως τα τρια ματς που έχουν παίξει μαζί (με Σεντ Ετιέν στην Γαλλία, με Βέροια και Ηρακλή), είναι τα μοναδικά επίσημα που η ΑΕΚ δεν δέχθηκε γκολ.

Βεβαίως η αλήθεια είναι, πως το «δίδυμο» του Γιόχανσον με τον Σιμόες, έχει «σπάσει» κυρίως λόγω … ανωτέρας βίας. Στο ματς με την Σέντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ, ο Γιόχανσον υπέφερε από γαστρεντερίτιδα. Ενώ ο Σιμόες έλλειψε από  το ντέρμπι και από το παιχνίδι με την Λάρισα, λόγω του προβλήματος στο Αχίλλειο.

Μόνο στο ματς με την Ξάνθη, ο Πορτογάλος έμεινε στον πάγκο, διότι ο Κετσπάγια είχε προτιμήσει τον Λαμπρόπουλο ως παρτενέρ του Γιόχανσον. Όσο για απόψε, ένας εκ των Σιμόες ή Γιόχανσον θα μείνει στον πάγκο, όχι απολύτως λόγω επιλογής του Μοράις, αλλά λόγω συνθηκών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code