ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το «καθάρισε» σ' ένα πεντάλεπτο

Με δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο (58’ Λέτο, 63’ Εμποκού), ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον Ηρακλή στη Λεωφόρο και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, μειώνοντας ξανά στο -4 τη διαφορά από την κορυφή.

Το «σύνδρομο» των χαμένων ευκαιριών «χτύπησε» για ακόμα ένα παιχνίδι τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε. Με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών, οι «πράσινοι» νίκησε με 2-0 τον Ηρακλή στη Λεωφόρο και θα πάνε με -4 στο «Γ. Καραϊσκάκη», στοχεύοντας να «ψαλιδίσουν» κι άλλο τη διαφορά από την κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, ψάχνοντας από τα πρώτα λεπτά τον τρόπο για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ηρακλή. Μόλις στο 6’ η κεφαλιά του Ιβανόφ πήγε πάνω στον Περνίς, ενώ στο 9’ ο Λουντ σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά δίπλα απ’ το δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ο Βιγιαφάνες έβγαλε τον Μπέργκ σε θέση βολής, όμως το πλασέ του από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε άουτ.

Στο 13’ ο Σουηδός επιχείρησε νέο σουτ, με τη μπάλα να πηγαίνει στον Περνίς, ενώ στο 15’ ο επιθετικός των «πρασίνων» έβγαινε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο βοηθός Δόσης ανακάλυψε οφσάιντ, «κόβοντας» τη φάση.

Το παιχνίδι παίζοντας διαρκώς στην περιοχή του Ηρακλή, όμως η ομάδα του Στραματσόνι δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει. Στο 22’ ο Λέτο, εξ επαφής, πλάσαρε άουτ και στο 23’ ο Γουακάσο σούταρε λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το δοκάρι. Τρία λεπτά μετά το γυριστό σουτ του Ιβανόφ πέρασε άουτ, ενώ στο 36’ ο Περνίς έδιωξε σωτήρια το σουτ του Βιγιαφάνες. Η μοναδική επικίνδυνη στιγμή για τον Ηρακλή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 37’ με ένα σουτ του Κυριακίδη που πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι του Στιλ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τη μεγάλη διαφορά ότι ο Παναθηναϊκός
κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 58’ ο Λέτο εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση Μπαρτολίνι – Περνίς και άνοιξε το σκορ, δίνοντας τη λύση στους «πράσινους». Το 2-0 ήρθε στο 63’, με τον Μπέργκ να κλέβει τη μπάλα και τον νεοεισελθόντα Εμποκού να σκοράρει με διαγώνιο πλασέ.

Στο 77’ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι, με τον Βιγιαφάνιες να περνά τον Ρούσσο και τον αμυντικό του Ηρακλή να κόβει την μπάλα με το χέρι στο έδαφος. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση κα στο 79’ ο «Γηραιός» έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, με τον Κυνηγόπουλο να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Στιλ.

Στο 80’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά ο Περνίς απόκρουσε στην κλειστή του γωνία το σουτ του Μπέργκ. Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι «πράσινοι» επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: Στιλ - Μέστο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης (55’ Εμποκού)- Λουντ (83’ Μίγγος), Ρέις, Γουακάσο - Βιγιαφάνιες - Λέτο (67’ Ιμπάρμπο), Μπεργκ.

Ηρακλής: Περνίς - Κυριακίδης, Βοσνακίδης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς - Ρούσσος, Ινζόγλου - Μοντέιρο, Λεοζίνιο (67’ Αγγελόπουλος), Κούρος (46’ Πασάς) - Λάμπρου (78’ Κυνηγόπουλος).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code